Ja bym jeszcze dodała do Twojej wypowiedzi,ze niektórzy uważają się wręcz za bohaterów ,dlatego że są w De 11-miesięcy bez przerwy.
Ja bym jeszcze dodała do Twojej wypowiedzi,ze niektórzy uważają się wręcz za bohaterów ,dlatego że są w De 11-miesięcy bez przerwy.
Tak sobie myślę, że chyba tylko z jedną rzeczą wszyscy się zgadzamy: że mamy b.obciążającą psychicznie pracę!
I można jeszcze (by nie opuszczać głównego tematu;) dodać, że Opiekunowi WOLNO: próbować jakoś się przed tym zabezpieczać! :) A jakiekolwiek dalsze rozwijanie tematu zawsze jednym się spodoba, a innym nie ;) ;) ;)
daj spokój,chyba się nie gniewasz...? :):):)
Tak sobie myślę, że chyba tylko z jedną rzeczą wszyscy się zgadzamy: że mamy b.obciążającą psychicznie pracę!
I można jeszcze (by nie opuszczać głównego tematu;) dodać, że Opiekunowi WOLNO: próbować jakoś się przed tym zabezpieczać! :) A jakiekolwiek dalsze rozwijanie tematu zawsze jednym się spodoba, a innym nie ;) ;) ;)
?????????????? za co miałbym się gniewać? - że nie wszyscy zawsze będą tak samo myśleć??? - nawet w najbardziej oczywistych sprawach, przy 3 rozmówcach pojawia sie 5 różnych zdań....;) , a co dopiero gdy sprawy są bardziej skomplikowane....
Natomiast jest to temat na inny wątek (np. "Psychologia w naszej pracy" lub "Jak nie sfixować";) - i dlatego nie wpisywałem już więcej :)
Zastanawiam się jak da sobie radę ta odwazna kobieta, która podejmie ofertę pracy u dziadków za 1550. Musi pamiętać, że wolno jej też wypoczywać. Obawiam się,że po takim kontrakcie to chyba nadawać sie będzie do reanimacji. Nie wydaje wam się, że skoro ma do nich wstawać po nocach to rodzina powinna przynajmniej dac jej wsparcie i do toalety dziadków zapewnić Pflegedienst? Niemcy zapłacili z całą pewnością słono firmie za takiego robokopa, który będzie czynny dzień i noc, oliwiony euraskami. A ja Wam mówię, nie warto!!!
To tak Bystry jak z polityką. Jedni są prawicowi, drudzy patrzą na lewo, są liberałowie, partie zielonych i różne inne. Demokrację mamy i dobrze.
Ja nie cierpię polityki, a co do demokracji, to też nie wiem, czy to najlepsze rozwiązanie.... Było by "Królestwo", to posłano by umyślnych za granicę po jakiegoś mądrego Króla (z braku takowych na miejscu), posadzono na Polskim Tronie i ..... niech wreszcie mądrze rządzi... ;) A jak nie.... to przynajmniej było by wiadomo, kogo wina!!! :)
Mam Problem. Pani, ktora sie opiekuje, bardzo lubi gimnastyke. Jest chora na Parkinsona. Codziennie rano wykonujemy z Nia podstawowe cwiczenia, jednak mam obawy kiedy pani chce wykonywac trudniejsze rzeczy, np. kladzenie sie na brzuch Co w jej stanie wymaga asekuracji i pomocy, zastanawiam sie jaka odpowiedzialnosc ponosze w wypadku gdyby podczas takich cwiczen cos sie tej pani Stalo, nie jest osoba o ograniczonych prawach, sama jest za siebie odpowiedzialna pod wzgledem prawnym.
Mam Problem. Pani, ktora sie opiekuje, bardzo lubi gimnastyke. Jest chora na Parkinsona. Codziennie rano wykonujemy z Nia podstawowe cwiczenia, jednak mam obawy kiedy pani chce wykonywac trudniejsze rzeczy, np. kladzenie sie na brzuch Co w jej stanie wymaga asekuracji i pomocy, zastanawiam sie jaka odpowiedzialnosc ponosze w wypadku gdyby podczas takich cwiczen cos sie tej pani Stalo, nie jest osoba o ograniczonych prawach, sama jest za siebie odpowiedzialna pod wzgledem prawnym.