Na wyjeździe #2

01 sierpnia 2013 22:17
Witam wszystkich
Pozdrawiam z Polski, pogoda idealna na urlop.....
Calkiem inaczej czyta sie forum bedac w Polsce..... opiekunke zrozumie tylko inna opiekunka....
Ostatnio uslyszalam od kolegi (mysli, ze bedzie kims wiecej ) ze jestem ''sluzaca'' --- nikt mi czegos takiego nie powiedzial.....a pozniej sie wykrecal... ze nie o to mu chodzilo.....chyba nasza znajomosc sie skonczyla.....
01 sierpnia 2013 22:24
nie bede przeklinac nie bede !!! ale mnie wk....ł synus sk........s dziadkow,ja pi....e, tylko udusic ch..a,wszystko ma swoje granice ,w poniedziałek zarzadam o firmy podwyszki, za dodatkowe nerwy i stres ludzie czy biliscie na stelli gdie nie mozna z telefonu skorzystac wody za durzo nie urzywac naczynia najlepiej scierka wytrzec!!!! ale wszystko bio i modlitwy do obiadu,co tydzien do koscioła ja pi.....le trzymajcie bo zabije ch..anie to nie na moje nerwy ale czegos sie nauczyłam zanim umowe podpisze wszystko wypytam chociby nie wiem jak mi zalezało!!!! brrrrrrrrrrrrrrr
01 sierpnia 2013 22:27 / 2 osobom podoba się ten post
Służąca - hm, a podobno żadna praca nie hańbi... Mój zakres obowiązków w D sprawia, że raczej uważam się za urlopowiczkę, korzystającą z dobrodziejstw prasy, tv, telefonów do kraju, internetu i wycieczek w interesujące miejsca. Osobiście nie widzę niczego złego w byciu służącą, bo są to z reguły osoby najlepiej zorientowane w życiu rodziny i często mające lepszy kontakt z dziećmi swego pracodawcy niż biologiczni rodzice. Nie obrażaj się, kochanie na kolegę, moja kumpela po 4letnim pobycie w Hiszpanii jasno mówiła - pracowałam jako służąca - wcale się tego nie wstydząc. A nawet po studiach była babeczka. Przyznanie się do bycia opiekunką też w wielu ludziach nie budzi zachwytu. Widzą od razu ślady moczu i kału na twojej odzieży i sądzą, że będziesz mówić tylko o demencji i potwornych zachowaniach swojej skretyniałej babci.
01 sierpnia 2013 22:28
85marzena

Witam wszystkich :-)
Pozdrawiam z Polski, pogoda idealna na urlop.....
Calkiem inaczej czyta sie forum bedac w Polsce..... opiekunke zrozumie tylko inna opiekunka....
Ostatnio uslyszalam od kolegi (mysli, ze bedzie kims wiecej ) ze jestem ''sluzaca'' --- nikt mi czegos takiego nie powiedzial.....a pozniej sie wykrecal... ze nie o to mu chodzilo.....chyba nasza znajomosc sie skonczyla.....

Marzena niestety są ludzie i ludzie,ja też przez wyjazdy do pracy do Niemiec skonczyłam parę znajomości też może z innego powodu niż ty,wolę mieć 1 sprawdzonego niż 10 byle jakich,ja też na urlopie oby woln leciał.
01 sierpnia 2013 22:31 / 1 osobie podoba się ten post
misiekFfm

Andrea! Ty szczurze lądowy!
Proszę Cię! Nie profanuj mojego ukochanegoo sportu!

Przez Ciebie musiałem się jeszcze raz zalogować.

W żeglarstwie można złamać wiele rzeczy, ale o złamaniu żagla słyszę pierwszy raz :-)))

Jesienią zaczynamy korespondecyjny kurs na "dziewczynkę pokładową".
Będziesz za karę siedziała w pierwszej ławce :-D.

Misiu, muszę zaprotestować! Andrejka była grzeczna, logowałeś się powtórnie przez inną pania, z imieniem na literę M. A w pierwszej ławce siedzą prymusi, he, he...
01 sierpnia 2013 22:34 / 1 osobie podoba się ten post
Burak to człowiek pozbawiony kultury, to miał być żart tak w ogóle. Uwielbiam, kiedy trzeba tłumaczyć, że coś jest dowcipem, bo to znaczy, że mózg dowcipnisia słabo działał i przekaz był nieczytelny.
01 sierpnia 2013 22:59
Dobranoc wszystkim zycze, musze sie wyspac zebym miał siłe jutro sie stresowac spokojnej nocy kochani:))))
01 sierpnia 2013 23:19
Ja tez sie zmywam, spijcie i snijcie.
02 sierpnia 2013 06:54
Dzien doberek wszystkim, bezstresowego, spokojneg, na tyle ile sie da dnia zycze solenizantom wszystkiego najlepszego,wyjezdzajacym szerokosci a nam wytrwałosci,  sorki za moje narzekanie ale ja jeszcze jak jezdze nie spotkałam sie z czyms takim, nawet z opowiesci,a duzo słyszałam!!! i to tylko w skrucie napisałam:))))) achhhhhhhhhhhhhhhh wytrzymam ten tydzien jakos mam nadzieje z wasza pomca!!! juz myslałm ze mi zabroni kozystac z lapka to bym mu jebła, dosyc narzekania zobacze co dzis dzien przyniesie!!!
02 sierpnia 2013 07:50 / 1 osobie podoba się ten post
Mamuela, zuch-dziewczynko! Ponarzekaj czasem tutaj bez przeprosin, przecież po to jest to forum!!!Przecież jak ma się trudną sztelę, to co robić - walić głową w ścianę? Przez Niemca? Nigdy!

Wstałam dzisiaj rano i po pomyślunku jak sprawić, by babcia nie spała w fotelu, zaczęłam dumać o nas. Jak Hogata zniesie tym razem potworną monotonię swojego miejsca. Co zrobi Tali z dużą ilością czasu wolnego, bo podopieczna w szpitalu. Jak Karin upora się ze śmiercią dziadka. Czy Kasi63 zechce się napisać kolejny śmieszny wierszyk w tak upalny dzień jak dzisiaj?Do jakiej rodziny trafi tym razem Wiesiula.Co z Anią Sun, czy podejmie kiedykolwiek pracę w opiece po pierwszej swej babci-wampirzycy?

Wysyłam wszystkim dużo dobrych myśli!
02 sierpnia 2013 08:24 / 1 osobie podoba się ten post
Witam dziewczyny i bezstresowego dzionka życzę u mnie już upał,na siłowni myślałam że ducha wyzionę,lało się ze mnie dosłownie,ale dałam radę,dziś trochę bieganiny po mieście no i sąd niestety zobaczymy czy wszystko uda mi się załatwić pozytywnie na co liczę,miłego piątku.
02 sierpnia 2013 08:47
Dzień dobry!
No i posypały się dzisiejsze moje plany... ach! a miało być tak pięknie... rano fucha, a po południu basen i wieczorna kolacyjka u znajomych... a tu masz babo placek! akurat dzisiaj ma przyjechać dostawa kafelków do łazienki i muszę garować do południa... mam tylko nadzieję, że przyjadą do południa, abym mogła po południu iść na sprzątanie... no nic zobaczymy... w takim razie zaległości nadrobię...

Jeny po tym pierwszym bieganiu i basenie mam straszne zakwasy... chyba poruszyłam nieużywane mięśnie...

życzę Wam udanego dnia mimo upału... tu jeszcze jest do zniesienia i w cieniu jest nawet chłodno...
02 sierpnia 2013 08:48
romana

Mamuela, zuch-dziewczynko! Ponarzekaj czasem tutaj bez przeprosin, przecież po to jest to forum!!!Przecież jak ma się trudną sztelę, to co robić - walić głową w ścianę? Przez Niemca? Nigdy!

Wstałam dzisiaj rano i po pomyślunku jak sprawić, by babcia nie spała w fotelu, zaczęłam dumać o nas. Jak Hogata zniesie tym razem potworną monotonię swojego miejsca. Co zrobi Tali z dużą ilością czasu wolnego, bo podopieczna w szpitalu. Jak Karin upora się ze śmiercią dziadka. Czy Kasi63 zechce się napisać kolejny śmieszny wierszyk w tak upalny dzień jak dzisiaj?Do jakiej rodziny trafi tym razem Wiesiula.Co z Anią Sun, czy podejmie kiedykolwiek pracę w opiece po pierwszej swej babci-wampirzycy?

Wysyłam wszystkim dużo dobrych myśli!

Romana  moja Panna zmarła... nie jest w szpitalu... aktualnie jestem w jej domu i pilnuję budowlańców i sprzątam chałupę po nich, dorabiam sobie przy okazji na fuchach... nie wiem jeszcze ile zostanę... była rozmowa o dwóch miesiącach, więc mam na spokojnie czas na szukanie pracki... no i oczywiście na takich samych warunkach finansowych :D
02 sierpnia 2013 08:49 / 1 osobie podoba się ten post
dzień dobry dziewczyny :))
Ja też spałam wyśmienicie.
jestem naladowana pozytywną energią :)))
Miłego dzionka zyczę :)
02 sierpnia 2013 08:51
Dzień dobry drogie opiekunkowo. Z moim podopiecznym też było wczoraj bardzo źle. Nie wiem czy to tylko upał czy po odstawieniu prawie wszystkich leków AL nie postępuje z prędkością światła... Andrea u siostruni mógł to być mikroudar, przyjrzyj się dokładnie jak dziś się będzie zachowywała i w razie co wezwij lekarza. Co prawda w wieku siostruni nikt się tym specjalnie nie przejmie ale te incydenty lubią się powtarzać i każdy kolejny może, choć nie musi zostawić trwałe ubytki.

A ja rozmyślam teraz jak to będzie dzisiaj. Noc spędziłąm w swoim mieszkaniu. Do podopiecznego idę na 9.30 i trochę się boję co zastanę. Mam jednak nadzieję, że trochę się poprawiło, bo 9 Jego żonka ma jechać na urlop i nie chcę żeby została tutaj.

Pozdrawiam i miłego dnia życzę :)