Na wyjeździe #2

01 sierpnia 2013 18:16
Ja tez bym poszla,a co....Ja uwielbiam lazic,powaznie:):)
01 sierpnia 2013 18:19
Po Barcelonie połazimy od rana do nocy, a Andrejkę przykleimy Minutką do roweru, żeby nabrała kondycji, bidulka, hi, hi...
Gdzie teraz jesteś, słoneczko, jakie niemieckie miasto darzysz swym wspaniałym temperamentem, że o wyglądzie nie wspomnę????
01 sierpnia 2013 18:28
Romana Ty o mojej urodzie to lepiej nic nie mow....Bo jak mnie ludziska zobacza,to bedzie nie fajnie:(
Jestem tam gdzie bylam, w KÖLN:)
01 sierpnia 2013 18:31
Hogata, jesteś przepiękną kobietą, nawet na torturach tego nie odwołam! Ale powinnaś malować się codziennie. No, to teraz Kaya nie napisze już, że wszyscy Polacy to homofoby, he, he...
01 sierpnia 2013 18:31
hogata76

Romana Ty o mojej urodzie to lepiej nic nie mow....Bo jak mnie ludziska zobacza,to bedzie nie fajnie:(
Jestem tam gdzie bylam, w KÖLN:)

A co Ty się siebie czepiasz Hogatka?No wiesz!!!!!!!!
Byłam,czytałam,dzięki:)
01 sierpnia 2013 18:37 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

A co Ty się siebie czepiasz Hogatka?No wiesz!!!!!!!!
Byłam,czytałam,dzięki:)

Ja sie siebie nie czepiam,tylko codziennie sie widze w lustrze,hahaha,rano to uciekam z lazienki,polaze po chalupie i dopiero wchodze zeby sie ogarnac,ale w lustro juz nie zerkam hahahahahahaha:)

Nie ma za co dziekowac,ja tylko prawde napisalam:)
01 sierpnia 2013 18:39 / 1 osobie podoba się ten post
romana

Hogata, jesteś przepiękną kobietą, nawet na torturach tego nie odwołam! Ale powinnaś malować się codziennie. No, to teraz Kaya nie napisze już, że wszyscy Polacy to homofoby, he, he...

No wlasnie,jak se oko strzele to moze i ujdzie,ale jak jest sie pod wplywem wody rozmownej hahahahahaha:D:D:D:D:D
01 sierpnia 2013 18:45 / 1 osobie podoba się ten post
romana

A u mnie w chałupie chłodno, bo okna od rana pozamykane, wietrzę ją ino w nocy, nauczona przez rodzinę ślubnego.

Hogatko, słoneczko nasze najmilejsze, jak miło, że już na 100% z nami jesteś! Może i Misio zachęcony Twoim przykładem zacznie się też wkrótce udzielać...

Wiecie co, tak sobie myślę, że jak ktoś ma niski poziom optymizmu z powodu tego i owego, to powinien czytać niemieckie gazety. Serio! W każdym codziennym wydaniu jest mnóstwo budujących historii z życia lokalnego społeczeństwa. Przed chwilą przeczytałam o kobitkach w wieku 54-67lat, mieszkankach sąsiedniego miasteczka, które przeżywszy raka, idą sobie teraz przez Alpy z Monachium do Wenecji. Planują zmieścić się w 4 tygodnie, wędrując na piechotę. Też bym z nimi poszła, a nie zaliczała trasy max 5 km w jedną stronę, kurka wodna!!!!

Kto nie lubi niemczyzny w gazetowym wydaniu, niech sobie podczytuje polski Peron4, gdzie pasjonaci podróży małych i dużych piszą ciekawe reportaże.

Hej!
Długo wytrzymałem nie logując się, ale w końcu kiedyś trzeba.
Nadal wypoczywam na urlopie. Co prawda godziny robocze "lecą" na minus, ale warto. 
Przewędrowałem i przepływałem kawał Polski, w tym miejsca zupełnie mi dotąd nieznane.

Ponadto strrrrrrrrasznie nie lubię, jak się wprowadza ludzi w błąd.
 Anetta!
Wał Pomorski (właśc. niem. Pommernstellung) – część systemu umocnień wschodniej granicy III Rzeszy, powiązana na południu z Międzyrzeckim Rejonem Umocnionym i z linia odrzańską, rozbudowaną na rubieży: SzczecinekWałczTucznoGorzów Wielkopolski.

Wał Pomorski nie sięgał pod Bydgoszcz - do Kruszyna Krajeńskiego. To są zupełnie inne umocnienia.
01 sierpnia 2013 18:57
O i masz:):):)Misiek jak zwykle, wszystko objasnil jak trzeba:)Witamy,witamy i do rozmow serdecznie zapraszamy:):):)
01 sierpnia 2013 19:07
Co dobre to jak zwykle szybko się kończy-cześć Misiek:)Skoro tyle bez nas wytrzymałes, znaczy nie jesteś od forum tak uzależniony jak niektóre z nas:)
01 sierpnia 2013 19:13
Misiu, serdecznie witaj! Ja z tych, co to wolały od dziecka bawić się z misiami, nie z lalkami, więc się szeroko uśmiechnęłam na widok Twojego posta! Temat żeglarski poruszyć proszę, bo my tu w większości niekumate w tej kwestii. A Andrejka to nawet zapomniała jak się na rowerze jeździ, bo ona umie tylko na laptopie... Zajeździ go w końcu na śmierć!

Kasia, napisałam com była winna, mam nadzieję, że przyzwoicie. Skąd ten chłód względem Misia? W zamrażarce ochłody zażywasz? 
01 sierpnia 2013 19:15
Cześć, cześć!
Jak już pisałem, mam inne, znacznie większe namiętności - kobiety, żagle i niestety papierosy.
W kolejności jw. ze znaczną przewagą pierwszej ;-).
01 sierpnia 2013 19:18
Obiecuję zdać relację z moich urlopowych wojaży.
Wrażeń dużo, zdjęć jeszcze więcej - będzie o czym pisać w długie jesienne wieczory.
A teraz Misiek idzie na druga stronę ulicy przepłukać gardło z kolegą żeglarzem ;-).
01 sierpnia 2013 19:19
Misiu, Ty zwodzicielu! Kobietę masz jedną, więc przestań się stroić w piórka Casanovy! Opisy szczęśliwego pożycia są najczęściej nudne, gdyby trafiły do literatury, nie byłoby arcydzieła pt "Romeo i Julia". Proszę o opis wiatru, rumu, lin, ogorzałych chłopów i takich tam rzeczy. Może za burtę ktoś wypadł? Na tego typu historie czeka opiekunkowo z niemieckiej prowincji.

P.S. Specjalnie dla Kayi - intensywnie główkuję, jak zaciągnąć moją babcię do łóżka. Kobieta nie jest łatwa i skończyły się czasy prostych podchodów. Ufff!!!!
01 sierpnia 2013 19:20
misiekFfm

Hej!
Długo wytrzymałem nie logując się, ale w końcu kiedyś trzeba.
Nadal wypoczywam na urlopie. Co prawda godziny robocze "lecą" na minus, ale warto. 
Przewędrowałem i przepływałem kawał Polski, w tym miejsca zupełnie mi dotąd nieznane.

Ponadto strrrrrrrrasznie nie lubię, jak się wprowadza ludzi w błąd.
 Anetta!
Wał Pomorski (właśc. niem. Pommernstellung) – część systemu umocnień wschodniej granicy III Rzeszy, powiązana na południu z Międzyrzeckim Rejonem Umocnionym i z linia odrzańską, rozbudowaną na rubieży: SzczecinekWałczTucznoGorzów Wielkopolski.

Wał Pomorski nie sięgał pod Bydgoszcz - do Kruszyna Krajeńskiego. To są zupełnie inne umocnienia.

Jeżeli wprowadziłam w błąd przepraszam, nie będę wiele dyskutować, pisałam to, co usłyszałam od osób pracujących nad tymi bunkrami w Kruszynie, byli to ludzie studiujący historię i interesujący się tym, inaczej pewnie z łopatami nie odkopywaliby tych bunkrów. Jeżeli wiesz podziel się informacją jakie są te zupełnie inne umocnienia?