Na wyjeździe #2

01 sierpnia 2013 19:32
romana

Misiu, serdecznie witaj! Ja z tych, co to wolały od dziecka bawić się z misiami, nie z lalkami, więc się szeroko uśmiechnęłam na widok Twojego posta! Temat żeglarski poruszyć proszę, bo my tu w większości niekumate w tej kwestii. A Andrejka to nawet zapomniała jak się na rowerze jeździ, bo ona umie tylko na laptopie... Zajeździ go w końcu na śmierć!

Kasia, napisałam com była winna, mam nadzieję, że przyzwoicie. Skąd ten chłód względem Misia? W zamrażarce ochłody zażywasz? 

Jaki chłód Romano moja??????Przywitałam się z Miśkiem/bo dla mnie on Misiek a nie Misio-tego mam w domku:)/ miło,grzecznie i sympatycznie a nawet pochwaliłam,że nie popadł był w uzależnienie od kompa:) Misiek!!!!!Czy ja Cię chłodno przywitałam?????No,też myślę,że nie:)
Co zas do żeglarskiej niekumatości to niech każdy za siebie mówi - jeszcze węzęł refowy zawiążę i wiem co to fok czy bezan:):):)
01 sierpnia 2013 19:52
Kasia, Ty jesteś w tej mniejszości żeglarskiej, bo ja o niekumatej większości pisałam. Ten sport bowiem nigdy nie wyszedł w naszych opisach, co oznacza, że prawdopodobnie niewiele osób go uprawia.
Może rzeczywiście Misia ciepło powitałaś, kurczę, po co ja włażę w nieswoje maliny....
01 sierpnia 2013 20:01
romana

Kasia, Ty jesteś w tej mniejszości żeglarskiej, bo ja o niekumatej większości pisałam. Ten sport bowiem nigdy nie wyszedł w naszych opisach, co oznacza, że prawdopodobnie niewiele osób go uprawia.
Może rzeczywiście Misia ciepło powitałaś, kurczę, po co ja włażę w nieswoje maliny....

No właśnie Romanka,Misiek chyba sam potrafi ocenic ciepło czy chłodno i "matki lwicy" do obrony nie potrzebuje.......:):):):)Na moje oko to taki Misiek co obroni się sam:)

Byłam,czytałam,dzięki:):):)
01 sierpnia 2013 20:04 / 1 osobie podoba się ten post
misiekFfm

Hej!
Długo wytrzymałem nie logując się, ale w końcu kiedyś trzeba.
Nadal wypoczywam na urlopie. Co prawda godziny robocze "lecą" na minus, ale warto. 
Przewędrowałem i przepływałem kawał Polski, w tym miejsca zupełnie mi dotąd nieznane.

Ponadto strrrrrrrrasznie nie lubię, jak się wprowadza ludzi w błąd.
 Anetta!
Wał Pomorski (właśc. niem. Pommernstellung) – część systemu umocnień wschodniej granicy III Rzeszy, powiązana na południu z Międzyrzeckim Rejonem Umocnionym i z linia odrzańską, rozbudowaną na rubieży: SzczecinekWałczTucznoGorzów Wielkopolski.

Wał Pomorski nie sięgał pod Bydgoszcz - do Kruszyna Krajeńskiego. To są zupełnie inne umocnienia.

Dodam jeszcze że ty piszesz o Kruszynie Krajeńskim w gminie Białe Błota a ja o Kruszynie z drugiej strony Bydgoszczy koło Osowej Góry a to już pewna różnica
01 sierpnia 2013 20:52
Moze ponizszy link wyjani pewne Wasze watpliwosci odnosnie Walu Pomorskiego :
http://www.wal_pomorski.republika.pl/Frameset.htm
01 sierpnia 2013 20:58

kochane,pisze tutaj bo tu Was wiecej i częśćiej, a ja potrzebuje szybko odpowiedzi.Licho mnie podkusilo i kupilam neta w wodafone z sieci Otelo,stick 30 euro, doladowanie na miesiac 20.I,fakt,dosc duzo korzystalam ze skype i po tygodniu wykorzystalam limit,wiec kupilam nast dolad za 20 i to samo.Jak korzystacie z neta?bardzo oszczednie by wystarczylo na miesiac?przepraszam, ze tu napisalam
01 sierpnia 2013 21:20
kaska_45

kochane,pisze tutaj bo tu Was wiecej i częśćiej, a ja potrzebuje szybko odpowiedzi.Licho mnie podkusilo i kupilam neta w wodafone z sieci Otelo,stick 30 euro, doladowanie na miesiac 20.I,fakt,dosc duzo korzystalam ze skype i po tygodniu wykorzystalam limit,wiec kupilam nast dolad za 20 i to samo.Jak korzystacie z neta?bardzo oszczednie by wystarczylo na miesiac?przepraszam, ze tu napisalam

A przepraszaj, przepraszaj...:) ja ci powiem. Ze skypa korzystam bez limitu pod warunkiem ze ani ja ani mój rozmówca nie ma właczonej kamery. Nie ogladam filmów..no jeden w miesiacu. Nie sciagam muzyki, i surfuje...do woli...
01 sierpnia 2013 21:25
Asik

A przepraszaj, przepraszaj...:) ja ci powiem. Ze skypa korzystam bez limitu pod warunkiem ze ani ja ani mój rozmówca nie ma właczonej kamery. Nie ogladam filmów..no jeden w miesiacu. Nie sciagam muzyki, i surfuje...do woli...

Slomlo, dzieki, to  co ja kupilam?podpowiedz mi, gdzie kupilas i za ile doladowywujesz?
01 sierpnia 2013 21:27
kaska_45

Slomlo, dzieki, to  co ja kupilam?podpowiedz mi, gdzie kupilas i za ile doladowywujesz?

Mialo byc Slonko-:))a nie slomlo,osleplam-:)
01 sierpnia 2013 21:34
kaska_45

Ja nie wiem co kupilas :) Otello mi sie z piekna muzyka kojarzy. Ja mam O2. 25 e m-c. Drogo i mam zamiar zmienic. Wejdź na temat "Internet w DE"

01 sierpnia 2013 21:48
anetta

Dodam jeszcze że ty piszesz o Kruszynie Krajeńskim w gminie Białe Błota a ja o Kruszynie z drugiej strony Bydgoszczy koło Osowej Góry a to już pewna różnica

A to już całkiem inna historia. Jeszcze dalej od Wału Pomorskiego. I do tego bunkry polskie, mające bronić Bydgoszczy.
Polecam lekturę: http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071128/TURYSTYKA/71128005.

01 sierpnia 2013 21:51 / 1 osobie podoba się ten post
romana

To prawda Romano.
Kasia przywitała mnie tak, że zrobiło mi się gorąco :-D.

A o żeglarstwie - jak będą chętni do poczytania - też będzie w długie jesienne i zimowe wieczory.

Na dzisiaj wystarczy.

Dobranoc.

01 sierpnia 2013 21:58
Andrejka, jaką masz ładną liczbę lubianych postów, równe 1555, aż żal dawać Ci plusika, aby tego nie zniszczyć! Może jakiś buraczek się odważy, bo ja prosta hrabianka nie dam rady!
01 sierpnia 2013 22:00
misiekFfm

A to już całkiem inna historia. Jeszcze dalej od Wału Pomorskiego. I do tego bunkry polskie, mające bronić Bydgoszczy.
Polecam lekturę: http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071128/TURYSTYKA/71128005.

Dzięki, na pewno skorzystam, poszperałam trochę w necie, znalazłam dużo ciekawych informacji. Kruszyn o którym pisałam znajduje się wzdłuż krajowej 10 od strony Wielkopolski i należy do pradoliny noteckiej. Kruszyn Krajeński jest jeszcze dalej. Nie wiem dlaczego mówiono że to też należało do Wału Pomorskiego. Nie będę dociekać, poczytam i pogłębię wiedzę ;-)
01 sierpnia 2013 22:01 / 3 osobom podoba się ten post
Andrea! Ty szczurze lądowy!
Proszę Cię! Nie profanuj mojego ukochanegoo sportu!

Przez Ciebie musiałem się jeszcze raz zalogować.

W żeglarstwie można złamać wiele rzeczy, ale o złamaniu żagla słyszę pierwszy raz ))

Jesienią zaczynamy korespondecyjny kurs na "dziewczynkę pokładową".
Będziesz za karę siedziała w pierwszej ławce :-D.