Na wyjeździe #2

07 sierpnia 2013 20:20 / 1 osobie podoba się ten post
Anika wszystkiego dobrego!!!!!!!
07 sierpnia 2013 20:32
Asik

Słuchajcie! Czy u mnie wszystko musi byc przykładne, grzeczne, miłe, rozsądne? Zadnego szlenstwa, odrobiny adrenaliny (o, znowu mi sie rymnelo)? Wszedzie burze, gradobicia, tornada a u mnie? Rano sie budze a tu grzecznie, milutko, spokojniutko, rozsądnie soebie pada deszcz. Prosciutko z góry na dól, pionowo, bez zacinania...caaly dzien. Powietrze świezutkie, niebo dystyngowanie ubrane w małą- szarą...No coz nie mozna miec wszystkiego...dzis wiec obejrze setny raz "2012"...popatrze na tornada i wulkany...ech...

No proszę, jakie wymagania! Tornado na zawołanie - o nie, nie ma lekko. Na to trzeba sobie zasłużyć!
07 sierpnia 2013 20:32
Annika ode mnie tez wszystkiego co dobre, mile i piekne.
07 sierpnia 2013 20:41 / 1 osobie podoba się ten post
romana

No proszę, jakie wymagania! Tornado na zawołanie - o nie, nie ma lekko. Na to trzeba sobie zasłużyć!

Jak sie pytam? Codziennie zabijam setki much lapką, zostalam nazwana przez pana Skarba Killer-Fliegen, jak dzis natłuklam chyba 5 na raz to pan Skarb powiedzial ze to byl masowy mord! Raz w tygodniu pająki nie maja szans przy moim odkurzaniu..A tornada jak nie ma to nie ma.
07 sierpnia 2013 20:44
judora

Annika Wszystkiego Dobrego :) Dużo zdrowia i miłości :)

A ja się kręcę po "swoim" mieszkaniu i po mieszkaniu nieżyjącego już podopiecznego jak gówno w przeręblu. Nie umiem sobie znaleźć miejsca. Wczoraj byłam się z Nim pożegnać w domu pogrzebowym i cieszę się, że że zachowam w pamięci inny obraz niż ten z soboty. Córki Herra starają się mi zapewniać rozrywki i nie mam im serca powiedzieć żeby mnie zostawiły w spokoju. Pogrzeb w poniedziałek i może we wtorek, góra środę pojadę już do domu. Firma w Essen powiedziała żonie podopiecznego, że opiekunka też dostaje pieniądze za 14 dni więc mi powiedziała, że jak pojadę wcześniej to będę miała dłuższy urlop ze swoją rodziną. Moja firma nie wypłaca jak się już jest w Polsce ale się nie odzywam, bo właściwie już bym chętnie wracała a parę euro w tą czy w tamtą nie jest aż tak istotne. Jedna z córek powiedziała mi, że ma nadzieję, że następny kontrakt dostanę niedaleko i będzie mnie mogła odwiedzać. Było to miłe :)

Judora, powiedz im jednak, żeby dały Ci spokój i chodź na długie spacery. Powinny zrozumieć.
07 sierpnia 2013 20:46
Annika wszystkiego naj,naj,żadko narazie tu bywam,uroki urlopu ale zawsze się witam.
07 sierpnia 2013 20:49
Asik

Jak sie pytam? Codziennie zabijam setki much lapką, zostalam nazwana przez pana Skarba Killer-Fliegen, jak dzis natłuklam chyba 5 na raz to pan Skarb powiedzial ze to byl masowy mord! Raz w tygodniu pająki nie maja szans przy moim odkurzaniu..A tornada jak nie ma to nie ma.

Aby przyszło tornado, musisz zagrać przynajmniej na grzebieniu, ale za to choć jedną z Wariacji Golbergowskich Bacha. Tornado to łagodny gość, co wie niewiele osób i dlatego tak je ta niewiedza wkurza, że dostaje szału. Wtedy niszczy wszystko!

Nawiasem mówiąc - kupić Suity francuskie Bacha w wykonaniu Glenna Goulda? Wiem, że jest uważany za geniusza, jednak ja mam tradycyjny gust interpretacyjny. Płyta tania, tylko 8 euro, lecz w sklepie nie można przesłuchać, a you tube mi nie działa. Lubię wykonania, które wydobywają harmonię i melodyjność, a jego o to nie posądzam, znając go trochę...
07 sierpnia 2013 20:52 / 1 osobie podoba się ten post
Annika to i ja dokoptuję parę razy 100 lat 100 lat niech żyje żyje nam !!!!!
Zdrowia i pogody ducha a reszta przyjdzie sama :)
07 sierpnia 2013 21:06
romana

Aby przyszło tornado, musisz zagrać przynajmniej na grzebieniu, ale za to choć jedną z Wariacji Golbergowskich Bacha. Tornado to łagodny gość, co wie niewiele osób i dlatego tak je ta niewiedza wkurza, że dostaje szału. Wtedy niszczy wszystko!

Nawiasem mówiąc - kupić Suity francuskie Bacha w wykonaniu Glenna Goulda? Wiem, że jest uważany za geniusza, jednak ja mam tradycyjny gust interpretacyjny. Płyta tania, tylko 8 euro, lecz w sklepie nie można przesłuchać, a you tube mi nie działa. Lubię wykonania, które wydobywają harmonię i melodyjność, a jego o to nie posądzam, znając go trochę...

Płyte zakupie :) A na grzebieniu zagram a co! Tylko jak tornado uslyszy to naprawde sie wkurzy i bedzie w skali Fujity F6 ! Moze pozostane przy tych suitach :) ?
07 sierpnia 2013 21:16 / 2 osobom podoba się ten post
Asik

Asik -pękła byś ze smiechu jak moja babuszka łapie muchy rękami!!!!!Szast prast i są taki ma skubana refleks!!!Gada z nimi - mam cie kolezanko!Nie pozyjesz teraz długo!Istne kino:):):):)

Nie moge namierzyc POŻEGNAJEK więc się z Opiekunkowem tutaj pożegnam:)Będę zaglądała oczywiście:) Do zobaczenia:):):)
07 sierpnia 2013 21:36 / 1 osobie podoba się ten post
CZESC kochana wracaj cała i zdrowa, powoli a zarazem szybko i zycze ci miłego pobytu w naszym kraju , słodkie buziaki, dozobaczenia:))))
07 sierpnia 2013 21:40
A gdzie jest Tali , chiałam sie z nią skonsultowac w sprawie nuki jezyka niemieckiego bo własnie siedze i ucze sie z płyty bladynka na jężykach , czy ktoś z was próbował , czy daje jakies efekty , aby nie jojo :)))) bo ja klepie cos tam po niemiecku ale oni troche inaczej wypowiadaja niektóre zdania i ja juz głupia jestem, a kponiecznie musze sie nauczyc tego jezyka to mi ułatwi droge , kursy moze uda sie mi zacząc robic tu w moim miescie ale w wolnych chwilach chcem w domu sie szkolic, napiszcie jak cos wiecie albo posiadacie jakies strony , z góry dziekuje
07 sierpnia 2013 21:46 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Asik -pękła byś ze smiechu jak moja babuszka łapie muchy rękami!!!!!Szast prast i są taki ma skubana refleks!!!Gada z nimi - mam cie kolezanko!Nie pozyjesz teraz długo!Istne kino:):):):)

Nie moge namierzyc POŻEGNAJEK więc się z Opiekunkowem tutaj pożegnam:)Będę zaglądała oczywiście:) Do zobaczenia:):):)

Kasiu, wszystkiego dobrego. Wysylam ci Anioła...dobra dusza z niego. :) I zagladaj ...nie zapominaj...
07 sierpnia 2013 22:08 / 1 osobie podoba się ten post
beruska

A gdzie jest Tali , chiałam sie z nią skonsultowac w sprawie nuki jezyka niemieckiego bo własnie siedze i ucze sie z płyty bladynka na jężykach , czy ktoś z was próbował , czy daje jakies efekty , aby nie jojo :)))) bo ja klepie cos tam po niemiecku ale oni troche inaczej wypowiadaja niektóre zdania i ja juz głupia jestem, a kponiecznie musze sie nauczyc tego jezyka to mi ułatwi droge , kursy moze uda sie mi zacząc robic tu w moim miescie ale w wolnych chwilach chcem w domu sie szkolic, napiszcie jak cos wiecie albo posiadacie jakies strony , z góry dziekuje

Mamy tu od groma dobrych rad i linków do stron z niemieckim, wpisz temat - nauka niemieckiego oraz - ciekawostki z niemieckiego i zaleje Cię powódź germańska, tyle tu tego. Blondynka do nauki dobra, dziewczyny chwaliły. Tutaj w wielu landach mają swoje wersje niemieckiego, co trzeba przyjąć na luzie, moja babcia mówi mieszanką schwabisch oraz języka Badenii Wirtembergii i to, że jej nie najczęściej nie rozumiem, w niczym nam nie przeszkadza.
Głowa do góry, czeka Cię kilka lat pracy, ale owoce będą i już są słodkie (kasiorka)
07 sierpnia 2013 22:32
beruska

Beruska mój meil w profilu i gg...