Na wyjeździe #2

09 lipca 2013 20:20
Kochana ja niedługo wyjeżdżam .... może dlatego??
09 lipca 2013 21:00 / 4 osobom podoba się ten post
A ja właśnie wróciłam ze spaceru z babcią. Byłyśmy w pięknym parku, który jest niedaleko, powietrze świeże. Babcia kilka razy mi dziękowała że mogła się przejechać i coś znów na żywo zobaczyć. Też się cieszę, że mogłam jej sprawić radość. Bo kończy się kolejny dzień a ja myślę że może niedługo skończy się jej życie.
09 lipca 2013 21:05
grawik

A ja właśnie wróciłam ze spaceru z babcią. Byłyśmy w pięknym parku, który jest niedaleko, powietrze świeże. Babcia kilka razy mi dziękowała że mogła się przejechać i coś znów na żywo zobaczyć. Też się cieszę, że mogłam jej sprawić radość. Bo kończy się kolejny dzień a ja myślę że może niedługo skończy się jej życie.

fajnie że możesz z babcią wychodzić na spacery mi swoją tylko raz udało sie namówić chwilę na podwórku posiedziała ale ona mówi ża ma 100 lat i nie chce wychodzić

09 lipca 2013 21:18
steni - raczej wyjeżdżać - babcia na wózku - parę kroczków zrobiła i już słabła. Zależy od charakteru - rodzaju choroby, rzeczywiście niektórzy nie chcą nosa wystawić za drzwi, mimo że pogoda piękna i coś można fajnego zobaczyć.
09 lipca 2013 21:23 / 4 osobom podoba się ten post
Moja babuszka broni sie przed wychodzeniem na fotelik pod domem-mówi ze ma duze okno i starczy:)Wózka nie ma a na rolatorku to najwyżej w koło domu-a to pod warunkiem ,że ani listeczek nie drga na dworze ,inaczej KALT UND WIND:):):)A jakby był wózek to i jej i mnie czas po południu szybciej by zleciał:)A tak tylko chińczyk i chińczyk:( a ja żółknę i żółknę,z dnia na dzień:)
09 lipca 2013 21:54 / 2 osobom podoba się ten post
To ja robie furrore z moim podopicznym we wsi, biegamy Nordic Walking, a wiekszosc juz go pochowala
09 lipca 2013 21:54 / 1 osobie podoba się ten post
Amoja babcia to chcialaby co chwila isc na spacer(ona na wózku). Często idziemy nawet 3 razy dziennie po przynajmniej pół godziny. a teren tu pagórkowaty. Ale ja też lubię spacery. A wdomu to jej się nudzi, nie jest w stanie skupic sie na żadnej grze, czy układance. Obowiązkowo idziemy po kolacji. Bo ona wtedy mówi, ze musi iść do domu. Więc łąduję ją do wózka i idziemy. Jak wracamy zalicza wc, trochę ją umyję ubiore w pizamę i idzie spac. Często przed 20 juz spi. Gorzej jak deszcz pada, to nie chce mi isc do łóżka, bo ona musi isc do domu.
Na szczęscie pogoda w miare dopisuje, oby jak najdłużej.
09 lipca 2013 21:58
Witam.... dzien juz skonczony... minal szybko...pomimo, ze nic nie robilam praktycznie....
Wyprasowalam.....odkurzylam....i babcia sie zajmowalam....praktycznie caly dzien wolny-babcia spi...non stop....
Dziadek zrobil obiad....trzeba zawsze sprobowac i sprobowalam.... soczewica ze szpeclami i boczek.....takie nijakie jak polska grochowa....nie lubie.....
09 lipca 2013 21:59
Czemu wszystkie babcie chca wracac do swojego domu,czemu zadna nie mieszka w swoim.no czemu??
09 lipca 2013 22:01
Moja babunia wstydzi się przed ludźmi z rolatorem pokazywać, mala miejscowość, wszyscy się znają, a jej wstyd że taka słaba jest (kawał jędzy z niej wcześniej było). Na zakupy chce ze mną jeździć ale nie wytrzymuje 15min w markecie, często musiałam zostawiać wózek z zakupami w sklepie i prowadzić ją do auta, od czasu jak zabieram rolator zakupy idą sprawniej, babunia choć z fochem widzi że tak jest lepiej i po woli przekonuje się do rolatora przy każdym wyjeździe.
09 lipca 2013 22:02
Bo chcą wracać do domu swojego dzieciństwa?Bo im się miesza teraźniejszośc z przeszłością?Starość Martusiu i tyle....
09 lipca 2013 22:04 / 1 osobie podoba się ten post
Wiem kasiu...moja ma daleko,urodzila sie w Brazylii..
09 lipca 2013 22:05
Bo trzeba sobie bylo wziasc dziadka, moj podopieczny coprawda mlody wiekiem, ale juz dziadek tez w wieku 64 lat
09 lipca 2013 22:05
Marta

Czemu wszystkie babcie chca wracac do swojego domu,czemu zadna nie mieszka w swoim.no czemu??

Dokladnie, moja tez mimo,ze lezy w lozku to chce wracac do domu do swojego lozka,trzeba jej dlugo tlumaczyc ze jest juz w lozku
09 lipca 2013 22:09
Ide do swojego łózka,o przepraszam to nie moje łózko,chcę do swojego domu!!!!