Didusia, ale Twoja informacja nie dotyczy kantoru internetowego?
Didusia, ale Twoja informacja nie dotyczy kantoru internetowego?
Nie dotyczy kantoru internetowego -ja mówię o zwykłym koncie złotówkowym, bankowym w Polsce. Na nie może rodzina niemiecka przelewać twoje pieniązki- a ty odbierasz w Polsce w złotówkach po kursie bankowym. Chyba zle przeczytałam Twoje pytanie na kantorach internetowych sie nie znam.
Witam mleczko tez jestem tym zaiteresowana moze ktos wie jak dlugo sie to nosi ja nie mam problemu ale syn i wlasnie zakupil sobie jakies aparaty na stopy do korygowania haluksow nie widzialam ciagle sie mijamy wiec w zaden sposob nie moge mu pomoc.Wlasnie za 10 dni moj zjazd do domu wlasnie przetrzymalam nastepny wyjazd ale tutaj zlecialo mi szybko.pisalam wam wczesniej jak moja poprzednia podopieczna szybko odchodzila wiec przyjechalam w nowe miejsce .Mam dziadka sparalizowanego i babcie( jest samodzielna ma rojme ale jeszcze przy sobie zrobi wszystko.Jest to dom jaki powinna miec kazda z nas wszystko jest i na niczym sie nie oszczedza ,czasu wolnego czyli przerwe mam i od 20 jestem wolna (jak tu jestem zdazylo mi sie z 5 razy wstacx do dziadka w nocy) wiec wszystko w normie .Polek jest tu duzo wiec na brak towarzystwa nie narzekam,mam rower kijki a nawet samochod (nie mam prawa jazdy )do dyspozycji warunki socjane cale pietro dla mie lacznie z lazienka ,babcia namawiala mie na plywalnie wiec i to tez jest.tyle opisu bo dlugo nie pisalam ale tak aktywnie tu spedzam czas ze padam wieczorem wykonczona i najwazniejsze nie patrze na kalendarz tak szybko czas leci.Wiec postanowilam tu wrocic bo w sumie nie mam sie do czego przyczepic a dziadek wesoly...ale jak przyjade nastepny raz zalatwili mi tu szkole niemiecka wiec sie bede uczyc i tez mam pozwolenie zajecia odbywac sie beda 2 razy w tygodniu po kilka godzin ...czy robil z was ktos taka Volkshochschule dodam ze nie kosztuje duzo pani ktora tam wyklada powiedziala ze napiszemy do biura ....i jesli zaakceptuja bedzie tylko polowe ponoc godzina kosztuje okolo 3 wiec polowa 1,5.euro a ponoc mam szanse pozdrawiam....... a inajwazniejsze odwiedza mie tu maz byl 2 razy i nawet mam pozwolenie ze i syn tez moze przyjechac to chyba dobrze swiadczy o tej rodzinie i ja nie jestem samotna...;-)
Dzięki,
a Edeka ma te maszyny, jakoś nie widzę, jak tak na dworze czy w środku.
Przepraszam za upierdliwość.
ty musisz najpierw wiedzieć skąd są te butelki,bo jak były kupione np w LIDL do do maszyny w EDEKa tego nie przyjmą...pokaż butelki,albo się zapytaj Pfantflasche i ci pokaża ten automat do zwrotu...w Edeka są w środku sklepy,w Berlinie były w takim dziwnym miejscu w sklepie,że sama bym nie znalazła,teraz w REWE jest jak tylko sie wejdzie na teren marketu,w LIDL było osobne wejście na zdawanie tych butelek :)
Dzieki,
jesteś wielka.
Marta ,sowa, dziewczyny przeciez to choroba tak działa przeciez wiecie,moj jest w domu gdzie sie wychował i tez mowi ze do domu musi jechac bo mama czeka o tacie jakos nie wspomina, a to tez ciekawostka do tej pory nie zwracałam na to uwagi,wczora np.u nas były wilki pogryzły mu palce az krew lecia mu, a to ja miezyłam cukier,taka fantazja w głowie chorego a potem mi i sobie opowiadał w skrucie bajke o cerwonym kapturku ,tylko w realu ech taka to choroba istarosc niewdzieczna:))) Joasiu ty uwazaj na siebie bo w Berlinie epidemia strasznej choroby i TV mowilipozdrawiam wszystkich spokojnej nocy zycze och jeszcze jutro i podobno koniec z renowacja u mnie dobrze bo mam dosc wczesnego wstawania ale ma to swoje plusy no i minusy moja nie rozumie ze jestem zmeczona i chce sie połozyc tylko trzeba siedziec dzis ide juz spac a zanim sie ruszyła była 22.30 ech dobranoc oczy mi sie klejahehee:)
Hi hi u mnie mnie tez doktory babcia 99 lat a jej dzieci -syn 75 lat -ginekolog na rencie juz , córka 69 lekarz ogólny ze na rencie , ale recepty dla babci jeszcze wypisuje, i najmłodsza córka 65 ale juz nie lekarz , każde z nich jest u matki raz w tygodniu wiec wizyt duzo i renciści odwiedzają rencistke :-)