Na wyjeździe #2

09 lipca 2013 22:38
Potrzebuję konkretnej pomocy bez podśmichajków .

Chcę sobie oczyścić w piwnicy mój własny rewir na moje zakupy.

Jest trochę do posprzątania po poprzedniczce,ale dam radę.

I tu następuje pytanie zasadnicze"
=butelki po piwie lub winie - wyrzucić szkoda, w sklepie nie przyjmą za kaucją, bo mie mam na nie papierów, a te automaty na PETY to tylko PET, szkło nie???
09 lipca 2013 22:45
Niektore butelki szklane maja napis Pfandflasche , albo taki symbol nie pamietam jaki w tej chwili
09 lipca 2013 22:50
Albo w poblizu gdzies powinny byc pojemniki na szklo - osobno na kazdy kolor. Przynajmniej ja wyrzucalam do takich pojemnikow, one dosc duze sa, latwo znalezc.
09 lipca 2013 22:55
dorotee

Niektore butelki szklane maja napis Pfandflasche , albo taki symbol nie pamietam jaki w tej chwili

A co jak mają ten napis lub symbol..........
09 lipca 2013 23:14
A byłem połowić ale bez żadnych efektów. Do DE na razie nie jadę i nawet nie myślę o godzinie "zero".
09 lipca 2013 23:39
Marta ,sowa, dziewczyny przeciez to choroba tak działa przeciez wiecie,moj jest w domu gdzie sie wychował i tez mowi ze do domu musi jechac bo mama  czeka o tacie jakos nie wspomina, a to tez ciekawostka do tej pory nie zwracałam na to uwagi,wczora np.u nas były wilki pogryzły mu palce az krew lecia mu, a to ja miezyłam cukier,taka fantazja w głowie chorego a potem mi i sobie opowiadał w skrucie bajke o cerwonym kapturku ,tylko w realu ech taka to choroba istarosc niewdzieczna:)))  Joasiu ty uwazaj na siebie bo w Berlinie epidemia strasznej choroby i TV mowilipozdrawiam wszystkich spokojnej nocy zycze och jeszcze jutro i podobno koniec z renowacja u mnie dobrze bo mam dosc wczesnego wstawania ale ma to swoje plusy no i minusy moja nie rozumie ze jestem zmeczona i chce sie połozyc tylko trzeba siedziec dzis ide juz spac a zanim sie ruszyła była 22.30 ech dobranoc oczy mi sie klejahehee:)
10 lipca 2013 00:04 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Zycze Ci Tali nastepnych tysiecy postow, w szczesciu i zdrowiu! Wiesz Tali, jak ja sobie Ciebie wyobrazam? Czytajac Twoje posty mam przed oczami, filigramowa kobietke. Wy tez tak macie? Obojetnie czyj post czytam, wyobraznia pracuje i tworzy rysopis, kurcze moze ja powinnam byla na jakiego agenta isc? Jeszcze nie jest chyba za pozno? No to teraz dalam sobie do myslenia........ Witam wszystkie opiekunki !!! Te filigramowo-porcelanowe, jak i te slodziuchne, mieciuchne z oponkami!!!

Margocia! W sumie nie powiedziałabym, że jestem filigranowa... mam na czym siedzieć hihihi! No ale to taki mój kompleks i pewnie trochę wyolbrzymiam, po tym jak przyjrzałam się dzisiaj dziewczynom w bikini na basenie!

Co do wyobrażania to ja też sobie często wyobrażam, jak wyglądacie!

Hihihihi! Myślę, że Ty masz dużeeeeeeeeeeee oczęta i słodką buzikę, jak ten Twój Żabokot na awatarze! A może to naprawdę Ty?????? ;D
10 lipca 2013 00:08 / 1 osobie podoba się ten post
grawik

A ja właśnie wróciłam ze spaceru z babcią. Byłyśmy w pięknym parku, który jest niedaleko, powietrze świeże. Babcia kilka razy mi dziękowała że mogła się przejechać i coś znów na żywo zobaczyć. Też się cieszę, że mogłam jej sprawić radość. Bo kończy się kolejny dzień a ja myślę że może niedługo skończy się jej życie.

Gravik z moją poprzednią babcią to takie tury w lesie robiłam... ona maluteńka i chudziuteńka była, więc nie miałam problemu z wózkiem... ale do tej pory jak sobie rpzypomnę jej uśmiech na twarzy to mi się miło na sercu robi! Strasznie lubiła te nasze wypady!

Sprawiaj swojej babci takie przyejmności... ona będzie Ci niezmiernie wdzięczna, a Ty będziesz spokojniejsza, kiedy będzie odchodzić, bo będziesz wiedziała, że  jej ostatnie dni były dla niej łatwiejsze...
10 lipca 2013 06:36
Dzien dobry wszystkim poł tygodnia za nami, ach wczoraj wieczorem moja seniorka mowi do mnie jak te dni szybko leca jutro juz sroda umowina jest na kawe ,w czwartek jedzie na badanie sercado szpitala, a w piatek ty jedziesz mowie ze nie ze przeciez jeszcze caly dzien bede, nie wiadomo o ktorej bede wyjezdzał a ona z zadowoleniem w sobote naewno bedziesz jeszcze tu spła a le ja bym chciała jechac juz na noc:( ten wyjazd dał mi w kosc ciesze sie ze to jeszcze tylko 3dni miłego dnia zycze wszystkim bezstresowego!!!:))))
10 lipca 2013 07:54 / 1 osobie podoba się ten post
Witam dziewczyny,ja już tydzień w domku,jest fajnie,dziś ostatni dzień z córkami bo jutro wylatują,muszę zadzwonić do Hogatki na jakieś piwko z nią się umówić,bezstresowej środy życzę.
10 lipca 2013 13:01 / 2 osobom podoba się ten post
Nie wiem czy w dobrym temacie pisze ale to stalo sie na wyjezdzie,wiec chyba mieszcze sie.Dotyczy to prostej metody naprawy tego co sie popsulo.

Zaczelo sie to kilka mcy temu,gdy zauwazylam ze moj palec  u prawej stopy idzie sobie bardzo na prawo,a wiec haluks pomyslalam i zabralam sie za niego.Odrysowalam swoja stope na papierze,zebym mogla porownac,kupilam takie silikonowe wkladki miedzy palce wlozylam i nosilam to kazdego dnia  dopiero wieczorem pozbywala sie jej.Nosilam 4 miesiace.Wczoraj postawilam stope na tym odrysowanym wzorcu i jest lepiej niz moglo byc,ale jeszcze nosze poniewaz nie wiem jak dlugo mam to stosowac.A teraz latem,zeby nie nosic skarpet kupila taka nakladke wygladajaca jak tunel z przyklejonym uformowanym klinem,tez zdaje egzamin.
10 lipca 2013 13:13
scarlet

A co jak mają ten napis lub symbol..........

to je oddajesz do maszyny w sklepie i dostajesz karteczkę,przy następnych zakupach dajesz tą karteczkę w kasie i ona odlicza ci ta kwotę co masz ze zdanych butelek...
10 lipca 2013 13:21 / 4 osobom podoba się ten post
Tali

Margocia! W sumie nie powiedziałabym, że jestem filigranowa... mam na czym siedzieć hihihi! No ale to taki mój kompleks i pewnie trochę wyolbrzymiam, po tym jak przyjrzałam się dzisiaj dziewczynom w bikini na basenie!

Co do wyobrażania to ja też sobie często wyobrażam, jak wyglądacie!

Hihihihi! Myślę, że Ty masz dużeeeeeeeeeeee oczęta i słodką buzikę, jak ten Twój Żabokot na awatarze! A może to naprawdę Ty?????? ;D

Tali, ja choc w polowie chcialabym byc tak piekna jak moj zabokotek z awatarka !!! Mnie biedna, w realu wszyscy pytaja, " ksiezniczko? w ktorym zamku straszysz?" Ja zawsze po ogledzinach w miare szczegolowych owego osobnika, ktory smial mnie zapytac, odpowiadam ze szczerym usmiechem, w tym samym co ty ksieciu moj, tylko o pieterko nizej"
10 lipca 2013 13:50
ania37

to je oddajesz do maszyny w sklepie i dostajesz karteczkę,przy następnych zakupach dajesz tą karteczkę w kasie i ona odlicza ci ta kwotę co masz ze zdanych butelek...

Dzięki,
a Edeka ma te maszyny, jakoś nie widzę, jak tak na dworze czy w środku.
Przepraszam za upierdliwość.
10 lipca 2013 13:53
Te maszyny Edeka ma na pewno są w środku, łatwo je znajdziesz są dużej wielkości...
Lidl i Aldi czasem mają do nich osobne - małe wejścia. Nie zawsze ma je Netto - ale wtedy tam też można oddać butelki kasjerce - do dużych koszy.