Na wyjeździe #2

01 września 2013 21:32
Oj uwierz mi Andre,jat kilka takich osobek:D:D:D:D:D:D I nie jest mi z tym wcale zle:)
01 września 2013 21:37 / 5 osobom podoba się ten post
Witajcie :) Od wtorku jestem na wyjeździe w Ortenburgu. Podopieczną mam bardzo dziwaczną ale postanowiłam wziąć to na klatę i wytrzymać 3 miesiące. Jak mi się to uda to już żaden Niemiec ani Niemka nie będzie mi straszny :) Wczoraj zarysowałam jej lexusa i była trochę zła ale jak Jej powiedziałam, że w Polsce na kursie prawa jazdy nie uczą jak parkować duże auto w garażu dla malucha to się nawet uśmiała. I jak będę czuła, że się w garaż nie wpasuję to mam zostawić auto na zewnątrz ;) Pozdrawiam Was Wszystkich serdecznie :)
01 września 2013 21:45 / 1 osobie podoba się ten post
Witaj Janusz :) Miło, że znów jesteś z nami :)
Ja z nudów, to sama nie wiem, co mam robić... Walizkę spakowałam dziś po części, zostawiłam tylko najpotrzebniejsze rzeczy :) Czyli czuję już wyjazd :)

Andrea, nikt nie lubi jak mu się coś narzuca, a już napewno niemieckiej polityki... Jakbyśmy swojej mieli mało :)
01 września 2013 21:58
misiekFfm

Przepraszam, że odpowiadam dopiero teraz, ale zostałem wywieziony na wycieczkę :-).

HeLaBa - inaczej Main Tower, to ten okrągły wieżowiec z iglicą. 
Helaba - od  Hessen Landesbank, taka ichniejsza Sparkasse.

Masz tu link do strony:
http://www.maintower.de/de/Home
A jak brak kaski, to na Sachsenhausen spróbuj chociaż tylko Apfelwein - Ebbelwoi.
To butelkowane nie umywa się do nalewanego z beczki.

Misiek luuuuuuuuuuzik! Nie przepraszaj!! :DDD

Słyszłam tylko nazwę Main Tower, tej drugiej nie i znajomi Niemcy używali tylko tej... ale teraz wiem więcej! :D
Dzięki!

A co do Ebbelwoi to piłam... a i owszem, butelkowe, z beczki i własnej roboty!!!  Piję rozcieńczone wodą, bo czyste troszkę niezbyt dobrze na mój żołądeczek działa... :D  A do Ebbelwoi obowiązkowo Gruene Sosse z jajeczkami i ziemniaczkami!!! Mniammmmmm!!!!

Ale na Sachsenhausen muszę się wybrać!!!
01 września 2013 21:58
Ja mam tym razem ze sobą najlżejszą walizkę świata ;) Kilka ciuchów na krzyż. Jestem tylko na miesiąc, bo jak już pisałam, w październiku idę na wesele. Kiecki nadal sobie nie zorganizowałam. Jestem zmuszona zadziałać na ostatnią chwilę a czasu na to będzie całe dwa dni :D
01 września 2013 21:59 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

No jak  to fajnie,ze ktos tez lubi Francuskie kino:D:D:D:D:D:DD I juz Cie kocham:D:D:D:D:D:D:D

Hogata ja też Cię Czarownico kocham... tylko wiesz... ten tego... ja to mam raczej ten teges inne preferencje... hihihihihihi!!!
01 września 2013 22:07
Sylwunia

Witaj Janusz :) Miło, że znów jesteś z nami :)
Ja z nudów, to sama nie wiem, co mam robić... Walizkę spakowałam dziś po części, zostawiłam tylko najpotrzebniejsze rzeczy :) Czyli czuję już wyjazd :)

Andrea, nikt nie lubi jak mu się coś narzuca, a już napewno niemieckiej polityki... Jakbyśmy swojej mieli mało :)

Witaj! Wracasz do Polski, czy wyjeżdżasz do Niemiec?
01 września 2013 22:07 / 1 osobie podoba się ten post
Ha, to i tak jedna gęba do wykarmienia za dużo.
01 września 2013 22:08
Janusz ja do 4 września jeszcze w Niemczech, koło Monachium.
01 września 2013 22:08 / 2 osobom podoba się ten post
Tali

Hogata ja też Cię Czarownico kocham... tylko wiesz... ten tego... ja to mam raczej ten teges inne preferencje... hihihihihihi!!!

Ja tez Tali,ja tez jestem ten teges inne preferencje:D:D:D:D:D:D:D:D:D No w koncu mam meza i 2-ke dzieciakow hahahahahahahahaha:) W sumie w tych czasach ,to  nie  jest problem hahahaha,ale ja jestem w 100% hetero:D:D:D:D:D:D
01 września 2013 22:12 / 1 osobie podoba się ten post
Asik

Hogata i Tali juz mnie nie beda lubic bo ja nie rozumiem, nie lubie francuskiego kina :( Poza jednym..."Kobieta i mężczyzna"...ale to tylko ten jeden.

Oj tam Oj tam Asik!!! Żabo jedna! Lubimy Cię!!! 
A widziałaś "Królową Margot"? Toż to klasyk na podstawie powieści Aleksandra Dumas!!! 
No Asik no!! Napewno Ci się ten film będzie podobał!!!
01 września 2013 22:14 / 1 osobie podoba się ten post
Co tutaj się dzieje? Widzę że sporo mnie ominęło!
01 września 2013 22:14
giunta

Ja mam tym razem ze sobą najlżejszą walizkę świata ;) Kilka ciuchów na krzyż. Jestem tylko na miesiąc, bo jak już pisałam, w październiku idę na wesele. Kiecki nadal sobie nie zorganizowałam. Jestem zmuszona zadziałać na ostatnią chwilę a czasu na to będzie całe dwa dni :D

Witaj Giunta!
Fajnie, że znowu jesteś!!!
A co do kiecki to lajcik! Znajdziesz cosik na pewno!!! 

01 września 2013 22:16 / 1 osobie podoba się ten post
opiekun_Janusz

Co tutaj się dzieje? :-) Widzę że sporo mnie ominęło!

UUUUUUUUUUUU!!!!
Januszzzzzzzz!!! Tu się tyyyyyyyyyleeeeeee działoooooo!! Że ho ho!!! 
Masz niezłą lekturę do nadrobienia!!!
Hihihihihhi!
01 września 2013 22:18 / 2 osobom podoba się ten post
Lo Matko Bosko Czestochowsko:O:O:O:O:O:OO:O:O to juz spadlo na jakies 25% hahahahahahahaha:D:D:D:D:D:D:D
No co ja mam zrobic ,ze ja spotykam takich ludzi na swojej drodze i odrazu sie zakochuje hahahahahahaha:D:D:D:D:D:D Ale ja jestem kochliwa,dopiero sobie zdalam sprawe hahahahahaha.D:D:D:D:D