Na wyjeździe #2

01 września 2013 17:09 / 1 osobie podoba się ten post
misiekFfm

Byłem, widziałem...
Niestety! Strasznie tam brudno i tysiące wszechobecnych, hałaśliwych turko- i arabopodobnych.
Ale generalnie - ciekawie.
A! Na Placu Pigalle /naprzeciwko Moulin Rouge/ nie było kasztanów :-(.

Nie było bo wszystkie porucznik Kloss i porucznik von Formann zjedli :) ...von Formann chyba za duzo zjadl bo zszedl biedaczek.
01 września 2013 17:11
Tali

Asik Słońce Ty nasze forumowe, że się tak podliżę... hehehehe! A co!!!
Ty tyle nie dziergaj, bo paluszki Cię rozbolą!!! 
Zajrzyj lepiej na meila, bo mam wiadomości dla Ciebie!!!

Juz odebralam...kurcze ale tam wszystko po niemiecku...az oczy bola :) Ale zadzwonie tam jutro...moze znajdzie sie ktos kto w ludzkim języku gada :)
01 września 2013 17:24
Asik

Juz odebralam...kurcze ale tam wszystko po niemiecku...az oczy bola :) Ale zadzwonie tam jutro...moze znajdzie sie ktos kto w ludzkim języku gada :)

Jak chcesz to Ci mogę trochę potłumaczyć, ale tak czy siak musisz tam dryndąć, aby umówić sie na test...
jestem na skypie teraz...
01 września 2013 17:31
Tali

Jak chcesz to Ci mogę trochę potłumaczyć, ale tak czy siak musisz tam dryndąć, aby umówić sie na test...
jestem na skypie teraz...

Widze cie ale nie moge teraz rozmawiac bo zbuegam do Skarbow. mam nadzieje po 19tej jest siostrzenica wiec bedzie grac z pania Skarb w karty :))
01 września 2013 17:34
Asik

Widze cie ale nie moge teraz rozmawiac bo zbuegam do Skarbow. mam nadzieje po 19tej jest siostrzenica wiec bedzie grac z pania Skarb w karty :))

No dobra jakoś się może wieczorkiem zgadamy...
01 września 2013 17:41
Hihi u mnie goscie i mam luzy juz na fejsie pograłam,z corka porozmawiałam z wnuczka na NK pograłam ,ojej ciasta pojadłam odrobine za duzo a teraz trzeba gimnastyke bedzie  wprowadzic w zycie hehe wpadłam na chwile do was a zaraz kolacyjke zrobie nakarmie i moga dalej goscie siedziec to szybciej zajze na forum hehe:))))))))))))))))
01 września 2013 19:00 / 3 osobom podoba się ten post
Ale numer, wchodzę na forum a tu zalogowana moja mama (wyczaiłam po zdjęciu) :D Nie pochwaliła się założeniem konta na opiekunkach, hehe :)
01 września 2013 19:03
giunta

Ale numer, wchodzę na forum a tu zalogowana moja mama (wyczaiłam po zdjęciu) :D Nie pochwaliła się założeniem konta na opiekunkach, hehe :)

Jejku Giunta,przerazilas mnie:)takie glupoty czasem tu pisze a jak moje dziecko zalozy sobie konto i przeczyta?o matko.....:)
01 września 2013 19:07
mala

Jejku Giunta,przerazilas mnie:)takie glupoty czasem tu pisze a jak moje dziecko zalozy sobie konto i przeczyta?o matko.....:)

Jeśli dziecko nie szuka takiej pracy, to chyba nie założy... ;) Moja mama postanowiła jakiś czas temu podziałać coś w tym kierunku.
01 września 2013 19:07
Zakręcona Mamuela

Hihi u mnie goscie i mam luzy juz na fejsie pograłam,z corka porozmawiałam z wnuczka na NK pograłam ,ojej ciasta pojadłam odrobine za duzo a teraz trzeba gimnastyke bedzie  wprowadzic w zycie hehe wpadłam na chwile do was a zaraz kolacyjke zrobie nakarmie i moga dalej goscie siedziec to szybciej zajze na forum hehe:))))))))))))))))

U mnie też :) Siostrzenica Skarbow przyjechala. mają ogladac debate Merkel :)) Do 22giej...luzik :)
01 września 2013 19:12 / 1 osobie podoba się ten post
Asik

U mnie też :) Siostrzenica Skarbow przyjechala. mają ogladac debate Merkel :)) Do 22giej...luzik :)

:)moj dziadzio tez bedzie ogladal Merkel:)i bardzo dobrze,nie bedzie mnie"terroryzowal"zeby z nim gadac:)swiety spokoj,niech ta Merkel nadaje jak najwiecej:)
01 września 2013 19:17
Witajcie. Właśnie się zainstalowałem. Podróż do Niemiec - przyjemniejszej sobie nie wyobrażam!
Cholera I września jak pierwszy dzień szkoły, a tak dobrze mi się nic nie robiło. 3 miesiące przede mną!
Giunta mamą się nie przejmuj. Gorzej jak Twój facet założy konto!
01 września 2013 19:19 / 1 osobie podoba się ten post
Tali

Dzięki Misiek!
Jesli chodzi o Tę wieżę to o niej nie słyszałam... która to jest? 
Znajomi mi mówili, że na Main Tower  można wjechać i widoczki podziwiać...  ale Ty piszesz chyba o innej wieży?

Ffm już trochę zwiedziłam, ale napewno Sachsenhausen i Palmengarten muszę jeszcze zaliczyć... teraz trochę licho u mnie z kaską, ale może w następną sobotę lub niedzielę się wybiorę... obaczym!

Przepraszam, że odpowiadam dopiero teraz, ale zostałem wywieziony na wycieczkę .

HeLaBa - inaczej Main Tower, to ten okrągły wieżowiec z iglicą. 
Helaba - od  Hessen Landesbank, taka ichniejsza Sparkasse.

Masz tu link do strony:
http://www.maintower.de/de/Home
A jak brak kaski, to na Sachsenhausen spróbuj chociaż tylko Apfelwein - Ebbelwoi.
To butelkowane nie umywa się do nalewanego z beczki.

01 września 2013 19:24
A to z HeLaBaby ten pan podajrze ma polsko brzmiace nazwisko Klosowski czy jakos tak Mowi Nam jaka bedziemy Mieli pogode w Hessen,ha,ha.
Codziennie ogladalam wiadomosci i niewiedzialam,o nazwie tej wiezy.Och te forum tyle Mozemy sie z niego nauczyc.:)
01 września 2013 19:29 / 1 osobie podoba się ten post
Nic nie było, zerwaliśmy. I dobrze że w porę, bo po ślubie byłoby przechlapane.