Na wyjeździe #2

02 września 2013 17:36
scarlet

Dziewczyny,
pytałam się ostatnio ile w DE może kosztować sukienka na wesele, bo babcia postanowiła mi sprezentować.

Dzisiaj pojechaliśmy do sklepu, babcia już miała upatrzony, kazała mi przymierzać nie pytając o ceny.
Zaczęłam przymierzać, dwie były śliczne.
Pytam się babci w której jej się bardziej podobam, ona że obydwie ładne.
Dziadek aż cmokał z zachwytu tak mu się podobały.
No i wyobraźcie sobie, że kazali zapakować obydwie , do tego dwie śliczne pasujące marynareczki.
Opowiadali wszystkim sprzedawczyniom że mam wesele w PL.

Jak dziadek wyjął kartę i zapłacił za wszystko 335 Euro, to myślałam że padnę,
do tej pory nie mogę dojść do siebie.

I jak tu mojej Omci nie kochać.

Skarlet koniecznie a nawet wiec prsic,modlic sie do Boga zeby jak najdłuzej zyła!!!!!:))))))))))))) bardzo fajnie ze masz taka stelle
02 września 2013 18:26
wichurra

Niestety nie pomyślałam o tym i kaloszy nie mam - mam za to takie skarpety - zobaczymy jak to będzie. Ciekawa jestem tych odpływów. 

Mam przed sobą gazetkę z Lidla. Od 5 września czyli od tego czwartku kupisz tam krótkie lub długie kalosze. Krótkie za 7,99 euro, długie za 9,99 euro. Może dziadek Ci zafunduje, a do tego jacht, cobyś nie mokła na brzegu, hi, hi...Skoro dla Scarlet mogli się szarpnąć na sukienki ślubne, czy Tyś gorsza, dziecinko?

Pochwalę się - kupiłam mojej córci rzecz niezwykłą - konfiturę z pomarańczy z dodatkiem ... szampana. Musi tylko pilnować, by jej 8-miesięczna córeczka wszystkiego nie zjadła, bo zmiast raczkować, zacznie się zataczać!
02 września 2013 19:15
Romanka, kiedy zmieniasz miasta do zwiedzania? I jak ? Rowerem, pociągiem, czy jak?
02 września 2013 19:34 / 2 osobom podoba się ten post
No ja ,to juz nie wiem co myslec:(
Byla pani doktor(lekarz).Zmienila podopiecznej cewnik(wprowdzony jest przez jame brzuszna).Jesli jest wszystko wprowadzone dobrze,mocz momentalnie splywa do woreczka.Dzisiaj jednak tak sie nie stalo,pani doktor podumala,poczekala jakies 15 min.i stwierdzila...
-Jak do rana sie stan nie zmieni,to prosze zamowic wizyta ,ja przyjde i zmienimy jeszcze raz.
Ja na to ...
-Mozna przeplukac ten wezyk,przeciez raz w tygoniu trzeba tak robic ,bo sie zapycha.
-Tak ,ma pani racje,prosze to zrobic
-Przepraszam ,ale nie jestem pielegniarka i nie mam do tego odpowiedniego przeszkolenia
Pani Doktor ,zrobila to sama,mocz momentalnie zaczol splywac,po czym uslyszalam...
-Marnuje sie tu pani jako opiekunka.Nawet pielegniarki na to by nie wpadly,a pani mi przypomniala-dziekuje.Dzieki temu,mozna uniknac stanu zapalnego.Mocz bedzie teraz swobodnie splywal.
Podala mi reke ,pozegnala sie i poszla.
Hmmmm,a ja sobie tak mysle,przeciez to jest logiczne o czym powiedzialam i nie trzeba byc alfa i omega.No coz,takie sytuacje,a jest ich wiele,beda mnie chyba zawsze zaskakiwac,dopuki bede opiekunka w DE.
02 września 2013 19:35
romana

Mam przed sobą gazetkę z Lidla. Od 5 września czyli od tego czwartku kupisz tam krótkie lub długie kalosze. Krótkie za 7,99 euro, długie za 9,99 euro. Może dziadek Ci zafunduje, a do tego jacht, cobyś nie mokła na brzegu, hi, hi...Skoro dla Scarlet mogli się szarpnąć na sukienki ślubne, czy Tyś gorsza, dziecinko?

Pochwalę się - kupiłam mojej córci rzecz niezwykłą - konfiturę z pomarańczy z dodatkiem ... szampana. Musi tylko pilnować, by jej 8-miesięczna córeczka wszystkiego nie zjadła, bo zmiast raczkować, zacznie się zataczać!

Taka konfiture jadlam,jest pyszna:)
02 września 2013 19:43 / 3 osobom podoba się ten post
Witajcie kochane,dzisiejszy ostatni poniedziałek w De spędziłam w Stuttgarcie.Co za miasto....i te cudne winnice,ciągnące się kilometrami,a Kuningstrasse to prawdziwa pożywka dla takich zwieśniałych opiekunek jak ja he,he.
Po 3 miesiącach pobytu na wsi zobaczyłam wreszcie cywilizację i...miloin sklepów firmowych na jednej ulicy,tyle samo knajpek i restauracji.
Dziewczyny ,w jaki ja dół wpadłam po odwiedzeniu kilku...człowiek pracuje ciężko,a odmawia sobie stanika za 249 euro...o butach za 460 euro nie wspomnę.Wpadłam do perfumerii i chociaż popsikałam się odrobinką luxusu...
Madziulka,czy Twój pan nie ma samotnego znajomego w wieku 40-50 lat? :)
02 września 2013 19:48 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Witajcie kochane,dzisiejszy ostatni poniedziałek w De spędziłam w Stuttgarcie.Co za miasto....i te cudne winnice,ciągnące się kilometrami,a Kuningstrasse to prawdziwa pożywka dla takich zwieśniałych opiekunek jak ja he,he.
Po 3 miesiącach pobytu na wsi zobaczyłam wreszcie cywilizację i...miloin sklepów firmowych na jednej ulicy,tyle samo knajpek i restauracji.
Dziewczyny ,w jaki ja dół wpadłam po odwiedzeniu kilku...człowiek pracuje ciężko,a odmawia sobie stanika za 249 euro...o butach za 460 euro nie wspomnę.Wpadłam do perfumerii i chociaż popsikałam się odrobinką luxusu...

Dobre hahahahahaha:D:D:D:D:D:D:D z tym samotnym znajomym.
Jak ja bylam w Düsseldorf na Küningstrasse,to mi oczy z orbit wylazly.Chcialam wejsc do jednego z butikow,ale zrezygnowalam,bo przypomniala mi sie sytuacja z filmu "Pretty Woman".Wolalam se pojsc  dalej i przespacerowac sie ulica:):):)
02 września 2013 19:52
hogata76

Dobre hahahahahaha:D:D:D:D:D:D:D z tym samotnym znajomym.
Jak ja bylam w Düsseldorf na Küningstrasse,to mi oczy z orbit wylazly.Chcialam wejsc do jednego z butikow,ale zrezygnowalam,bo przypomniala mi sie sytuacja z filmu "Pretty Woman".Wolalam se pojsc  dalej i przespacerowac sie ulica:):):)

No i powiedz Hogata,czy nie można wpaść w depresję? Ja dziś przez tą wycieczkę mam doła giganta,no na nic człowieka nie stać...

A wogóle to cześć Wichurra,cześc Martusia,zapodaj jakiś przepisik he,he
02 września 2013 19:53 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

No i powiedz Hogata,czy nie można wpaść w depresję? Ja dziś przez tą wycieczkę mam doła giganta,no na nic człowieka nie stać...

No mnie taki dol dopada,srednio 2 razy w miesiacu,ehhhhhhhhhh.Zaper.....a czlowiek za kaluza i co? I wielkie g..no.
02 września 2013 20:09 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

A nie możesz pomyślećs o  biustonozu na 50-80 euro ?? Jest realny, wtedy nie będziesz miała takiego doła. Buty też są w cenie 99,99 do 199,99 ;-)) Pozbądż się doła, myśl realniej. Hehe. ;-))
02 września 2013 20:15 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Kochanie, lepiej sobie powiedz, że stać Cię, tylko masz inne priorytety! Od razu lepiej! Przecież możesz sobie kupić stanik za 300 euro zarabiając to 1000 albo i więcej, a nawet 3 staniki! Stać Cię! Tylko dla mnie to jest idiotyzm wydawać tyle szmalu na szmatkę jedynie troszeczkę lepszą od tych tańszych. Ostatnio kupiłam sobie w sklepie z angielską odzieżą używaną prawie nowy biustonoasz za 4 zł. W życiu lepiej mi się cycki nie układały niż w nim. Nie dajmy się zwariować!
02 września 2013 20:16
ivanilia40

Iwanilia-haha za krotko go znam,zeby dociekac czy ma znajomych w tym przedziale wiekowym.
02 września 2013 20:19
Oj OJ chyba zauważyłam Mamusie2 ;) witaj w DE!!!!!!!! Witaj na wyjeździe!!!!!!!!!!!!!!!!!! Waliza rozpakowana???
02 września 2013 20:29
Krótko się Madziulka znacie i już pan chce się żenić? Coś szybki jest z niego zawodnik! Chyba, że to tak po francusku, l'amour jak uderzenie pioruna! Piszę to bez złośliwości.

Jutro rano jadę do Ludwisburga na nowe miejsce pracy, zmienić Rumunkę zatrudnioną w Promedice, która była tam 3 miesiące. Niemieckie słówka dotyczące reakcji na niewłaściwe zachowanie podopiecznych opanowane. Będę musiała ugotować obiad, chyba że kobieta w dobroci serca narobiła gołąbków lub innego cuda. No i należy mi się pierwsze wolne! Ale się Niemcaszki zdziwią, że ledwo przyszła, a już wychodzi! Jeśli nie ma internetu, to spróbuję najpierw zachęcić rodzinę z góry do założenia stacjonarnego lub przeciągnięcia go do mnie. Jeśli to niemożliwe, będę musiała odżałować około 50 euro na lidlowski lub zdecydowanie mniej na sticka i kartę z Tchibo (promocja, stick za niecałe 13 euro, karta pewnie 15).
Nie chce mi się potwornie jechać do tej pracy, ale lepiej wrócić z 9000zł niż z połową tego. widzieliście ofertę pracy u nas dla pana opiekuna za 1300euro? Wydaje się niezła!
02 września 2013 20:29
Madziulka60

Iwanilia-haha za krotko go znam,zeby dociekac czy ma znajomych w tym przedziale wiekowym.

Ja naprawdę nie mam wymagń zbyt dużych,nawet nie musi być milioner,wystarczy kilkutysięcznik miesięcznie oczywiście :)

Mycha ,stanik za 249 euro podnieca bardziej niż za 90 euro.:)

Romciu,masz rację,trzeba określić priorytety,bo stać mnie oczywiscie,ale co potem....