Na wyjeździe #2

30 lipca 2013 20:18 / 1 osobie podoba się ten post
romana

Hm, czy tylko ja czytając o lasce i łuku widzę coś niekoniecznie z drewna?????

Romanka,
dopiero co wyjechałaś i już głodna?
30 lipca 2013 20:23 / 8 osobom podoba się ten post
Dziewczynywreszcie  zajaśniała jaskółka nad firmamentem. W niedzielę napisałam dramatycznego maila do córek (one mieszkają dość daleko) i opisałam jak matka się zachowuje i co ja z nią przechodzę. I  sukces - właśnie dostałam maila od córki, że w przyszłym tygodniu matka będzie poddana badaniom w klinice w systemie dziennego 5-dniowego pobytu.
Super, wiąże z tym nadzieję na poprawę, a poza tym w przyszłym tygodniu będę miała prawdziwe wakacje.
Poza tym wypunktowałem warunki dla mnie: 1. Oby podopieczna nie poniżała mnie (ja dość dobrze znam niemiecki i wszystko rozumie)2. 2 godz. wolnego po obiedzie - bez warunkowego siedzenia na straży w swoim pokoju, jeśli zechcę wyjazd na rowerek3. Możliwość wyjścia do kościoła - bez wytykania4. Niedziela po obiedzie wolne do 19.00-20.005. Możliwość korzystania z laptopu przy babce, jeśli ona siedzi przed TV (20.00-22.00). Ona mi na to nie pozwala, wścieka się jak zobaczy mój "Ding". Chcę abym pilnie oglądam z nią firmy typu Heimatfilme lub tym podobne najczęściej na ARD i ZDF.
Oczywiście córki na to przystają i obiecały, że wytłumaczą to z matce. Zobaczymy.To wszystko rozpętałam właśnie dzięki czytaniu postów na naszym forum.
Pozdrawiam
30 lipca 2013 20:27
Zofija

Dziewczynywreszcie  zajaśniała jaskółka nad firmamentem. W niedzielę napisałam dramatycznego maila do córek (one mieszkają dość daleko) i opisałam jak matka się zachowuje i co ja z nią przechodzę. I  sukces - właśnie dostałam maila od córki, że w przyszłym tygodniu matka będzie poddana badaniom w klinice w systemie dziennego 5-dniowego pobytu.
Super, wiąże z tym nadzieję na poprawę, a poza tym w przyszłym tygodniu będę miała prawdziwe wakacje.
Poza tym wypunktowałem warunki dla mnie: 1. Oby podopieczna nie poniżała mnie (ja dość dobrze znam niemiecki i wszystko rozumie)2. 2 godz. wolnego po obiedzie - bez warunkowego siedzenia na straży w swoim pokoju, jeśli zechcę wyjazd na rowerek3. Możliwość wyjścia do kościoła - bez wytykania4. Niedziela po obiedzie wolne do 19.00-20.005. Możliwość korzystania z laptopu przy babce, jeśli ona siedzi przed TV (20.00-22.00). Ona mi na to nie pozwala, wścieka się jak zobaczy mój "Ding". Chcę abym pilnie oglądam z nią firmy typu Heimatfilme lub tym podobne najczęściej na ARD i ZDF.
Oczywiście córki na to przystają i obiecały, że wytłumaczą to z matce. Zobaczymy.To wszystko rozpętałam właśnie dzięki czytaniu postów na naszym forum.
Pozdrawiam

Zofija gratulacje,trzymam kciuki za twój sukces.
30 lipca 2013 20:40
serce78

Didusia o to samo walcze by tu zalozono stale lacze ale jak do tej pory echooo bo to drogo hahaa moze cos wywalcze

Nie jest drogo -normalnie babcia płaciła okolo25 e za telefon a potem była promocja i telefon + internet tez kosztuje 25 e jedynie podlaczenie  chyba kosztowalo 50e -jednorazowo

30 lipca 2013 20:44 / 5 osobom podoba się ten post
Nooo, Zofija, dzięki takim osobom jak Ty, chce się na świecie żyć.
Babcia mi się zbiesiła i nie chce do łóżka. Jeśli jutro też się wypnie, to na nią warknę - dziś daję jej czas na przyzwyczajenie się do zmian. Było tu głośno i ruchliwie ze zmienniczką, a teraz spokojne klimaty, może jest w szoku, że już nie będzie kankana na stole, hi, hi....
30 lipca 2013 20:59
Ja również trzymam za Ciebie kciuki musimy walczyć o to aby nas dobrze traktowano jesteśmy w pracy a nie w niewoli .Pozdrawiam
to miał być cytat dla Zofiji ale mi się nie udało sorki
30 lipca 2013 21:19
Dni dobroci dla opiekunki, wczoraj syn z rodzinka ,dzis coreczki,nawet cicho było bez kontroli radarowej ile co i dlaczego!!! a weczorem druga wzieła mamusie na spacerek autkie,szkoda ze braciszka nie wziela rowniez,spokuj cisza jak makiem zasieał hehe,ogarnełam wszystko po swojemu szybko zgrabnie !!! zyc nie umierac ciekawe co jutro wymysla? zeby mnie nie zaskoczyli!!!hehe
30 lipca 2013 21:41
Witajcie!
Oj muszę się po przerwie ogarnąć na forum i poczytać zaległości... hehehe chyba zajmie mi to te dwa miechy...
mam nadzieję, że uda mi się w tym czasie znaleźć jakąś fajną prackę... zobaczymy co czas i moje starania przyniosą...

tymczasem planuję sobie na niedzielę może wypad na Frankfurt do muzeum filmu, bo zawsze chciałam tam iść, a nie było okazji... ale jak będzie gorąco to skoczę rano na basen... już się cieszę... D

ale ogólnie to ta samotność mnie trochę przeraża...zwłaszcza wieczorem... moje Kochanie nie może codziennie rozmawiać, bo pracuje do późna i pada na nos... no ale mam nadzieję, że znajdę jakieś dodatkowe zajęcie, bo nie dam razy siedzieć tylko w chałupie... mam tu sporo znajomych, więc zajmę sobie jakoś czas...

Całe szczęście mam neta i nasze forum! Z tego co zauważyłam parę nowych osób się pojawiło, z czego się bardzo cieszę!

Co do neta stacjonarnego to kosztuje to do abonamentu ok. 38 euro... ale są różne taryfy i czasami jest to tańsze...

30 lipca 2013 21:45 / 4 osobom podoba się ten post
Ja to jestem jednak totalnie zakręcona.

Wczoraj pisałam jak to po m-cu odkryłam działajace DVD pod telewizorem,
a dzisiaj....

Wchodzę dzisiaj o 20 na forum, chcę zacytować Asika,
ku..de nie ma opcji "cytat", nie ma opcji "podoba mi się" ,
 co jest?

.No to chciałam opieprzyć Modiego,
a tu nie ma opcji "szybka odpowiedź".

Dopiero w tej chwili się kapnęłam , że jak się zaloguję, to będę miała to wszystko ha, haa........
30 lipca 2013 21:54 / 1 osobie podoba się ten post
Scarlet jesteś rozbrajająco zakręcona
30 lipca 2013 21:56 / 5 osobom podoba się ten post
Stoję sobie dzisiaj na światłach, podjeżdża rowerem chłopak ok 20 lat i pyta czy mam zapalniczkę. Grzecznie wyciągam z torebki, podaję mu, a ten myk i juz go nie ma. Stanęłam jak wryta,światła się znów zdążyły zmienić, ale jak to tak, Niemiec mi w Niemczech polską zapalniczkę ukradł:))))
30 lipca 2013 21:58
didusia

Scarlet jesteś rozbrajająco zakręcona

Dziekuję Didusia,
to zabrzmiało tak czule, 
zrobiło mi się bardzo miło.
30 lipca 2013 21:58
scarlet

a dzisiaj....

co jest?

Dopiero w tej chwili się kapnęłam , że jak się zaloguję, to będę miała to wszystko ha, haa........

no pięknie Ci się przydarzyło ;) 

30 lipca 2013 22:01 / 2 osobom podoba się ten post
scarlet

a dzisiaj....

co jest?

Hehe! Jesteś Scarlet tak zakręcona jak ja... często się zastanawiam, jak to się stało, że jeszcze nie wyszłam na ulicę w kapciach...
wczoraj stalam na przesiadce i moknęłam, bo myślałam, że parasol zostawiłam w domu... szukałam w walizce, no ale nie przyszło mi do głowy, żeby sprawdzić w torbie z lapkiem.... :D
30 lipca 2013 22:02
efka66

Stoję sobie dzisiaj na światłach, podjeżdża rowerem chłopak ok 20 lat i pyta czy mam zapalniczkę. Grzecznie wyciągam z torebki, podaję mu, a ten myk i juz go nie ma. Stanęłam jak wryta,światła się znów zdążyły zmienić, ale jak to tak, Niemiec mi w Niemczech polską zapalniczkę ukradł:))))

hahaa nie wierzę !!!! takie cuda tylko w Niemczech :)))  
Ale musiałas mieć minę łoj :)