Hm, czy tylko ja czytając o lasce i łuku widzę coś niekoniecznie z drewna?????
Hm, czy tylko ja czytając o lasce i łuku widzę coś niekoniecznie z drewna?????
Dziewczynywreszcie zajaśniała jaskółka nad firmamentem. W niedzielę napisałam dramatycznego maila do córek (one mieszkają dość daleko) i opisałam jak matka się zachowuje i co ja z nią przechodzę. I sukces - właśnie dostałam maila od córki, że w przyszłym tygodniu matka będzie poddana badaniom w klinice w systemie dziennego 5-dniowego pobytu.
Super, wiąże z tym nadzieję na poprawę, a poza tym w przyszłym tygodniu będę miała prawdziwe wakacje.
Poza tym wypunktowałem warunki dla mnie: 1. Oby podopieczna nie poniżała mnie (ja dość dobrze znam niemiecki i wszystko rozumie)2. 2 godz. wolnego po obiedzie - bez warunkowego siedzenia na straży w swoim pokoju, jeśli zechcę wyjazd na rowerek3. Możliwość wyjścia do kościoła - bez wytykania4. Niedziela po obiedzie wolne do 19.00-20.005. Możliwość korzystania z laptopu przy babce, jeśli ona siedzi przed TV (20.00-22.00). Ona mi na to nie pozwala, wścieka się jak zobaczy mój "Ding". Chcę abym pilnie oglądam z nią firmy typu Heimatfilme lub tym podobne najczęściej na ARD i ZDF.
Oczywiście córki na to przystają i obiecały, że wytłumaczą to z matce. Zobaczymy.To wszystko rozpętałam właśnie dzięki czytaniu postów na naszym forum.
Pozdrawiam
Didusia o to samo walcze by tu zalozono stale lacze ale jak do tej pory echooo bo to drogo hahaa moze cos wywalcze
Scarlet jesteś rozbrajająco zakręcona
Ja to jestem jednak totalnie zakręcona.
Wczoraj pisałam jak to po m-cu odkryłam działajace DVD pod telewizorem,
a dzisiaj....
Wchodzę dzisiaj o 20 na forum, chcę zacytować Asika,
ku..de nie ma opcji "cytat", nie ma opcji "podoba mi się" ,
co jest?
.No to chciałam opieprzyć Modiego,
a tu nie ma opcji "szybka odpowiedź".
Dopiero w tej chwili się kapnęłam , że jak się zaloguję, to będę miała to wszystko ha, haa........
Ja to jestem jednak totalnie zakręcona.
Wczoraj pisałam jak to po m-cu odkryłam działajace DVD pod telewizorem,
a dzisiaj....
Wchodzę dzisiaj o 20 na forum, chcę zacytować Asika,
ku..de nie ma opcji "cytat", nie ma opcji "podoba mi się" ,
co jest?
.No to chciałam opieprzyć Modiego,
a tu nie ma opcji "szybka odpowiedź".
Dopiero w tej chwili się kapnęłam , że jak się zaloguję, to będę miała to wszystko ha, haa........
Stoję sobie dzisiaj na światłach, podjeżdża rowerem chłopak ok 20 lat i pyta czy mam zapalniczkę. Grzecznie wyciągam z torebki, podaję mu, a ten myk i juz go nie ma. Stanęłam jak wryta,światła się znów zdążyły zmienić, ale jak to tak, Niemiec mi w Niemczech polską zapalniczkę ukradł:))))