Dla tych co maja doła 2

22 czerwca 2015 22:01 / 3 osobom podoba się ten post
Potrzebne jako chwila refleksji nad sobą i życiem.
Oraz po to by cieszyć sie "szczytem" po wydrapaniu się z dołka.
22 czerwca 2015 22:04 / 9 osobom podoba się ten post
Zgadzam sie z dziewczynami.
Ja ten post - który Ciebie zdenerwował - odebrałam pozytywnie. 
Bo jak jestes zdrowa i wszystkie problemy swiata się na Ciebie zwalą, to zawsze masz możliwość wystawić twarz do słońca, albo stanąć na moment i popatrzeć na drzewo - i zachwycić się nim.
Idź na cmentarz - tam leżący nie mają problemów - Ty JESTEŚ, zadbaj o siebie, swoje zdrowie, a wtedy masz MOŻLIWOŚĆ pomóc swojej córce. Problemy i  tragedie są częścią zycia. Dopóki JESTEŚ - to masz możliwość coś z tym zrobić. To nie tak, że inni mają gorzej, to tak, że ja jeszcze mogę reagować na to, co życie mi niesie. 
I się powtórzę: kocham zyć, nawet, gdy boli.
Przytulam.
22 czerwca 2015 22:07 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Potrzebne jako chwila refleksji nad sobą i życiem.
Oraz po to by cieszyć sie "szczytem" po wydrapaniu się z dołka.

Bez sensu.
Nie znam uczucia dolka.
22 czerwca 2015 22:16 / 6 osobom podoba się ten post
amelka

Tak, zgadzam sie z Toba. I chce to dopisac teraz:: nic tak bardziej nie wkurza, jak wspolczucie innych.
Osoba cierpiaca potrzebuje konkretnego wsparcia, konkretnej pomocy. Nie wspolczucia.

Odnosnie charakteru-zawsze ludzi denerwuje prawda wyrazona wprost i bez ogrodek.
Prawda, ktora niejako "odslania" ich ukryte intencje. To wlasnie najbardziej, jak to nazywasz "dopieka".
Najbardziej dopieka obnazanie wlasciwych cech charakteru.
Egoizm i tylko sprawy wlasne sa najwazniejsze. Bez wzgledu na ich ciezar i wymiar.

Oj, Amelka, ale poruszyłas mi moją drażliwą strunę !
"Egoizm i tylko sprawy wlasne sa najwazniejsze." - ja bym napisała, ze człowiek jest samotną wyspą.
A ta struna, to "prawda" - często słyszę od ważnego mi człowieka "taka jest prawda" - czyja prawda ? Czy istnieje jakaś uniwersalna prawda ? Jeśli mi mówi "taka jest prawda" - to jest to jego prawda, na którą składa się jego swiatopogląd i doświadczenie zyciowe, ja jakoś zawsze mam inną "prawdę", jakoś nie pokrywa się z jego "prawdą". Dlatego alergicznie reaguję, jak ktoś wygłasza swoje zdanie z przekonaniem graniczącym z arogancją. Wolę, jak powie się"ja sądzę...", "według mnie...". "ja widzę to tak...."
No dobra, to jest własnie moja prawda ....
22 czerwca 2015 22:19 / 1 osobie podoba się ten post
Amelka - dziękuje za wiersz.
22 czerwca 2015 22:21 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Oj, Amelka, ale poruszyłas mi moją drażliwą strunę !
"Egoizm i tylko sprawy wlasne sa najwazniejsze." - ja bym napisała, ze człowiek jest samotną wyspą.
A ta struna, to "prawda" - często słyszę od ważnego mi człowieka "taka jest prawda" - czyja prawda ? Czy istnieje jakaś uniwersalna prawda ? Jeśli mi mówi "taka jest prawda" - to jest to jego prawda, na którą składa się jego swiatopogląd i doświadczenie zyciowe, ja jakoś zawsze mam inną "prawdę", jakoś nie pokrywa się z jego "prawdą". Dlatego alergicznie reaguję, jak ktoś wygłasza swoje zdanie z przekonaniem graniczącym z arogancją. Wolę, jak powie się"ja sądzę...", "według mnie...". "ja widzę to tak...."
No dobra, to jest własnie moja prawda ....

Ale jak ogolnie wiadomo sa 3 prawdy.
22 czerwca 2015 22:24 / 5 osobom podoba się ten post
amelka

Jak mam dobry humor, to najbardziej mi odpowiada "g...no prawda"
22 czerwca 2015 22:27
amelka

tia zgadza sie: zawsze prowda. tysz prowda i gow...o prowda

22 czerwca 2015 22:42 / 5 osobom podoba się ten post
Benita

Zgadzam sie z dziewczynami.
Ja ten post - który Ciebie zdenerwował - odebrałam pozytywnie. 
Bo jak jestes zdrowa i wszystkie problemy swiata się na Ciebie zwalą, to zawsze masz możliwość wystawić twarz do słońca, albo stanąć na moment i popatrzeć na drzewo - i zachwycić się nim.
Idź na cmentarz - tam leżący nie mają problemów - Ty JESTEŚ, zadbaj o siebie, swoje zdrowie, a wtedy masz MOŻLIWOŚĆ pomóc swojej córce. Problemy i  tragedie są częścią zycia. Dopóki JESTEŚ - to masz możliwość coś z tym zrobić. To nie tak, że inni mają gorzej, to tak, że ja jeszcze mogę reagować na to, co życie mi niesie. 
I się powtórzę: kocham zyć, nawet, gdy boli.
Przytulam.

Post Dody mnie nie tyle zdenerwowl co spowodowal , ze wielotygodniowe napiecie peklo. Jas wyrazilam swoje zdabie na podstawie swojego doswiadczenia zyciowego . Cos tam we mnie peklo , moze niepotrzebnie dalam temu upust, ale stalo sie . Niew potepialam Dody , ani jej wpissu. We mnie jej wpis wzubudzil chyba wscieklosc przeciw losowi i wyrazilam swoje zdanie . Zrozumie mnie ten kto nagle wbrew przeciwnosciom i rokowaniom otrzyma diagnoze , ktora  rzuci na koana . Post Dody spowodowal pekniecie mojego serca . Jakkolewiek i tu serdecznie pozdrowiam Dode - to to ona spowqodowala we mnie placz. Taki z duszy , z serca . Doda wzburzylas mnie , ale to wszystko sprowokowalo moje lzy- takie zdrowe. Drogie Panie .   Czasami roziumiemy sie , czasami nie , czasami opacznie , Ale...Jestescie !!! Za to dziekuje!!
22 czerwca 2015 22:55 / 4 osobom podoba się ten post
amelka

Bez sensu.
Nie znam uczucia dolka.

To że ty tego uczucia nie znasz nie znaczy że inni czują coś bezsensownego.
22 czerwca 2015 22:58 / 3 osobom podoba się ten post
Marta

To że ty tego uczucia nie znasz nie znaczy że inni czują coś bezsensownego.

No wlasnie.
Bez sensu jest wpedzac sie w jakies zle samopoczucie. To tkwi w naszej glowie tylko. Bo rzeczywistosc jest taka sama.
Trzeba tylko przestawic wlasne mysli. Z tych szarych na sloneczne.
22 czerwca 2015 23:07 / 2 osobom podoba się ten post
Dla wszystkich,którym jest smutno przesyłam kilka promieni słonecznych co by poprawic sobie nastrój.
22 czerwca 2015 23:09
robert72

Dla wszystkich,którym jest smutno przesyłam kilka promieni słonecznych co by poprawic sobie nastrój.

Dzieki Robert.
Zimno mi. Za oknem wichura i burza.
22 czerwca 2015 23:12 / 1 osobie podoba się ten post
robert72

No nie:)muszę skomentowac:)rzadko wchodzę na forum ale jak juz wejdę to zawsze "trafie"na Twoje zdjecia:)rzadko spotykam facetów,którzy lubią tak do zdjęc pozować:)
22 czerwca 2015 23:16 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Bez sensu.
Nie znam uczucia dolka.

Nie znasz uczucia dolka ? Ciesz sie ! Idz do apteki i uslysz , ze masz zaplacic 6000zl : Wyrecytuj fraszke "szlachetne zdrowie", walcz z kasa chorych. Ciesz sie , ze nie masz z tym do czynienia. Ciesz sie , ze nie masz uczucia dolka .