Dla tych co maja doła 2

05 listopada 2015 19:26 / 1 osobie podoba się ten post
nonszalancki - Słownik SJP

sjp.pl/nonszalancki

odznaczający się nonszalancją, wyrażający lekceważący stosunek do otoczenia; ... nonszalancja «bezceremonialny, niedbały sposób zachowania się ...
05 listopada 2015 19:30 / 4 osobom podoba się ten post
jaka mila dyskusja w przyjaznej atmosferze.
05 listopada 2015 19:30 / 4 osobom podoba się ten post
kotka

No tak na zlodzieja i plotkarę nie ma sposobu :-)

Zpytam z ciekawosci a coma zlodziej wspolnego z plotkarka.Tego nieogarniam
05 listopada 2015 19:32 / 4 osobom podoba się ten post
kotka

nonszalancki - Słownik SJP

sjp.pl/nonszalancki

odznaczający się nonszalancją, wyrażający lekceważący stosunek do otoczenia; ... nonszalancja «bezceremonialny, niedbały sposób zachowania się ...

No podziękowałam ci już za komplement.Ile razy mam ci jeszcze dziękować? Nie przesadzaj.
05 listopada 2015 19:35 / 2 osobom podoba się ten post
nadzieja

A ma.Bo w Kielcach jest takie zabytkowe więzienie gdzie jak wiadomo pewnie i złodziei więziono oraz przy nim taka budka strażnicza zwana przez kielczan " plotkarką".O - jest związek? Jest
05 listopada 2015 19:45
nadzieja

A czy tylko na plotkare i złodzieja nie ma sposobu ? na US tez nie ma.
05 listopada 2015 19:56 / 1 osobie podoba się ten post
nadzieja

A ja tez mogę???
Nie wiem,czy powinno,bo nie jestem w temacie,ale mnie to rozbawilo,że na plotkare i złodzieja nie ma sposobu...

Ale o co chodzi???
05 listopada 2015 20:00 / 6 osobom podoba się ten post
margarita13

A ja tez mogę???
Nie wiem,czy powinno,bo nie jestem w temacie,ale mnie to rozbawilo,że na plotkare i złodzieja nie ma sposobu...

Ale o co chodzi???:niebo pieklo:

na jedno i drugie jest sposob
- plotke olac
- zlodzieja obic
05 listopada 2015 20:00
Mam doła
05 listopada 2015 20:04 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Mam doła :-(

To jedź do magdzie i popróbuj troche tej zupy z małpki 
05 listopada 2015 20:05
kotka

Ola a w ktorym miejscu sie uniosłam. Moze jeszcze  nie pisze tak jak powinnam na forum, bo robie skróty myslowe, ale postaram sie pisac pełniej. Dla tych co maja 2-letnia szkołę jest to zawód wyuczony, a dla tych  co nie mają  ukończonej szkoly opiekuńczej to tylko zawod zdobyty praktyką. Niech tak będzie.
Dla mnie to jest praca tymczasowa nie wiążę tego z moim zawodem. Dla mnie to był wybór.

A w tym " Przeciez nie zagladam w profile przy kazdym wpisie" - nie zabrzmiało to elegancko. Przynajmniej dla mnie... I jeszcze mała uwaga - nie ma zawodu zdobytego praktyką.... Przez praktykę możesz zdobyć doswiadczenie...  Nawet np. szewc musi mieć dyplom mistrzowski (i nie mam tu nic przeciw szewcom). Szanuję Twój wybór bo praca, której, się nawet na krótko, podjęłaś jest wysoce stresogenna.
05 listopada 2015 20:06 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

na jedno i drugie jest sposob
- plotke olac
- zlodzieja obic

Ja bym nawet takiego złodzieja chętnie sprała , ale co mam siedzieć po ciemku na cmentaarzu i polować na niego?
05 listopada 2015 20:06 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

ORIM sposob na dola podal. Wybierz sobie odpowiednie narzedzie i albo wykop wiekszy albo zakop obecny. Wiem, latwo napisac...Czasem warto sie z dolem zaprzyjaznic. Pod cieplym kocykiem, z dobra ksiazka w reku... Ech, znowu sie rozmarzylam...Przytulam Cie cieplutko i odrobinke dobrej energii przesylam
05 listopada 2015 20:08
Barbara niepowtarzalna

Ja tez 
05 listopada 2015 20:09
Ola55

A w tym " Przeciez nie zagladam w profile przy kazdym wpisie" - nie zabrzmiało to elegancko. Przynajmniej dla mnie... I jeszcze mała uwaga - nie ma zawodu zdobytego praktyką.... Przez praktykę możesz zdobyć doswiadczenie...  Nawet np. szewc musi mieć dyplom mistrzowski (i nie mam tu nic przeciw szewcom). Szanuję Twój wybór bo praca, której, się nawet na krótko, podjęłaś jest wysoce stresogenna.

To samo chciałam napisać jak ktoś nie ma dyplomu albo zawodówki w danym kierunku to i nie ma zawodu.