No tak na zlodzieja i plotkarę nie ma sposobu :-)
No tak na zlodzieja i plotkarę nie ma sposobu :-)
nonszalancki - Słownik SJP
sjp.pl/nonszalancki
odznaczający się nonszalancją, wyrażający lekceważący stosunek do otoczenia; ... nonszalancja «bezceremonialny, niedbały sposób zachowania się ...
Zpytam z ciekawosci a coma zlodziej wspolnego z plotkarka.Tego nieogarniam
A ja tez mogę???
Nie wiem,czy powinno,bo nie jestem w temacie,ale mnie to rozbawilo,że na plotkare i złodzieja nie ma sposobu...
Ale o co chodzi???:niebo pieklo:
Mam doła :-(
Ola a w ktorym miejscu sie uniosłam. Moze jeszcze nie pisze tak jak powinnam na forum, bo robie skróty myslowe, ale postaram sie pisac pełniej. Dla tych co maja 2-letnia szkołę jest to zawód wyuczony, a dla tych co nie mają ukończonej szkoly opiekuńczej to tylko zawod zdobyty praktyką. Niech tak będzie.
Dla mnie to jest praca tymczasowa nie wiążę tego z moim zawodem. Dla mnie to był wybór.
na jedno i drugie jest sposob
- plotke olac
- zlodzieja obic
A w tym " Przeciez nie zagladam w profile przy kazdym wpisie" - nie zabrzmiało to elegancko. Przynajmniej dla mnie... I jeszcze mała uwaga - nie ma zawodu zdobytego praktyką.... Przez praktykę możesz zdobyć doswiadczenie... Nawet np. szewc musi mieć dyplom mistrzowski (i nie mam tu nic przeciw szewcom). Szanuję Twój wybór bo praca, której, się nawet na krótko, podjęłaś jest wysoce stresogenna.