Wdzięczność niemieckich rodzin za super opiekę

26 lipca 2013 21:50 / 5 osobom podoba się ten post
mala

Zartowalam tylko,guzik:)o wszystkich sprawach decyduje syn:)ale pofantazjowac mozna:)mam zamiar pojezdzic do de plus minus do piecdziesiatki,czyli jeszcze 9lat to moze cos sie trafi,jak slepej kurze ziarno hihi:)jak juz jakas wille dostane w prezencie to zapraszam cale opiekunkowo na parapetowe:):):)

Jak juz dostaniesz ta wille to przyjade pomoge posprzatac i przygotowac na przyjazd gosci:

- margolcia przywiezie auto bo nie ma prawa jazdy to po co jej ,jeden laptop i pare gier,
-IGGA  zastawe na 12 osob (futro niech zatrzyma)
-kto dostal kase dolozy sie do zapitki,
-Tina przyjedzie z dobrym slowem Danke
-Mleczko pare cegiel no bo jak w cenie to tez sie przyda

I zamiast ksiegi pamiatkowej bedzie wylozona ksiega zyczen gdzie kazda wpisze co chce dostac od milych i sympatycznych podopiecznych.

26 lipca 2013 21:51 / 1 osobie podoba się ten post
efka66

Ja mam właśnie bezdzietnego kawalera:))

Efka no to czekaj,kto wie,kto wie co cię spotka,ja ci życzę jak najlepiej.
26 lipca 2013 21:52
kulka129

Znam osobiscie Panią ,która pracowała u starszej pani kupę czasu po jej smierci (nie miała bliskiej rodziny)wszystko przepisała tej mojej znajomej dom bardzo wartosciowe obrazy (mą był malarzem)
takze po sprzedaniu wszystkiego stac ja było na wybudowanie domu dla siebie i syna
zdarzają się naprawdę miłe gesty ze strony podopiecznych

i bardzo dobrze ze jej to przepisała miała tylko ją i to sie liczy tak powinno być super ostatnia koszula kieszeni nie ma super powiedzenie
27 lipca 2013 10:06
Ach ty babo pazerna!!!!!Mało Ci jednego chłopa??????hi hi hi
27 lipca 2013 10:19 / 2 osobom podoba się ten post
tiaaaaaaaaaaa każda tak mówi:):):):)

Jak już skapnie komu taki spadek i zrobi listę kogo by tu trzeba obdarować to sie okaże ,że jeden spadek to za mało!!!!!!Ha ha ha
27 lipca 2013 15:11 / 4 osobom podoba się ten post
No i pomyślcie moje kochane,czy to co piszecie to nie są cuda? Mnie się nigdy nic takiego nie zdarza,he,he .Nawet jakby mnie ktoś w destamencie uwzględnił to rodzina pewnie by obaliła.:)
27 lipca 2013 15:31 / 2 osobom podoba się ten post
he, he, ale biżuterii po żonie nie będzie.:)))))
27 lipca 2013 15:52 / 2 osobom podoba się ten post
Byłam na jednej steli zastąpić opiekunkę - babcia nie miała nikogusieńsko z rodziny, tylko znajomi ją odwiedzali. Była zasobna. Gołym okiem można było dostrzec - jak ta Polka się przymilała babci, jak odgrywała oddana babci osobę, w nadziei, że może babcia zapisze jej dom w testamencie, lub chociaż jakąś część. Żałosne to było...
27 lipca 2013 15:57 / 1 osobie podoba się ten post
Jak wiekszosc wie... zyje w Niemczech od dobrych kilkunastu lat... zyje na poziomie sredniej niemieckiej... miesiecznie wydaje na dwie osoby... 1200€ i nie sa to frykasy-rarytasy... kupuje mieso, wedliny i sery w malych prywatnych sklepikach... alkohole tez sredniej jakosci... poza tym normalne srodki do pielegnacji i czystosci.... nie szperajcie... standardem jest 1000 - 1500€ na dwie osoby!!!!
27 lipca 2013 17:11 / 1 osobie podoba się ten post
...ja tez o wyzywieniu pisalam i srodkach czystosci... oplaty na dom to odrebna sprawa... nie przesadzajcie z zanizaniem wydatkow...  kogo chcecie finanse ratowac???
Przed 10. laty tygodniowo 120€ na wyzywienie dostawalam... bez picia - te przywozil syn babci.... wiec co sie zmienilo od tego czasu... wszystko raczej idzie w gore niz w dol...
27 lipca 2013 17:48
kika1

Jak wiekszosc wie... zyje w Niemczech od dobrych kilkunastu lat... zyje na poziomie sredniej niemieckiej... miesiecznie wydaje na dwie osoby... 1200€ i nie sa to frykasy-rarytasy... kupuje mieso, wedliny i sery w malych prywatnych sklepikach... alkohole tez sredniej jakosci... poza tym normalne srodki do pielegnacji i czystosci.... nie szperajcie... standardem jest 1000 - 1500€ na dwie osoby!!!!

...no i to by się zgadzało....rachunki,internet,telefony...czasem restauracja...my opiekunki czasowe u podopiecznego za wodę nie płacimy i nie wiemy jaki jest nawet rachunek,to samo prąd,telefon,telewizor itd
27 lipca 2013 18:03 / 3 osobom podoba się ten post
...internet z telefonem i oplata za TV miesiecznie kosztuje 40€... elektrycznosc nic nie kosztuje... gratyfikacja od zakladu meza pradukujacego prad 5000KW na rok... smieci, woda 140€. ale tak jak Ania pisze... dwa razy do czterech razy restauracja w miesiacu musi koniecznie byc... poza tym ryby wszechobecne w moim jadlospisie... sporo kosztuja ale zapewniam Was... ze 1200 € to sa normalne a nie zawyzone wydatki... nie sadze zeby Niemcy sie zdziwili gdybyscie o wiecej poprosili... sami za 50€ spewnoscia nie utrzymuja sie... nie musicie wydawac tyle co ja ale 600 na dwie osoby byloby rozsadne... teraz gnam na 50-tke szwagierki... milego klikania
27 lipca 2013 23:17 / 2 osobom podoba się ten post
Mam kumpelkę, była pogodna, inteligentna, pomysłowa i oddana w pracy u jednej rodziny, świetnie gotowała, a oprócz dziękuję przez połtora roku, dopóki podopieczny nie poszedł do Heimu,  nie dostała nic. Czasem spotykam śliczne, pracowite, fajne zmienniczki na mojej obecnej szteli, rodzina dzwoni do firmy z pochwałami, cała happy, lecz wcale się to nie przekłada na materialne dowody wdzięczności wobec nich. Myślę, że w tej kwestii trzeba mieć jednak trochę szczęścia, tak jak pisze Andrea.
27 lipca 2013 23:28 / 1 osobie podoba się ten post
hahaha kurde zaplułam kompa :) Łoj alem sie uśmiała hahaa :)
Andrejko ja chcę lalkę łowiczanke na pierwszy raz :) Ło matko zaraz Frau obudzę taki mam ataken śmiechu :) 
Ale dobrze mi z tym :) 

28 lipca 2013 19:22 / 1 osobie podoba się ten post
CZESC DZIEWCZYNY.POZWOLE SIE WTRACIC DO DYSKUSJI... Z TEGO CO PISZECIE,TO JA MAM SZCZESCIE...ZAWSZE NA KONIEC SA JAKIES DOBNE UPOMINKI I OD BABCI PREMIA-ZAWSZE MOWI,ZE TO ZA NASZA CIEZKA PRACE PRZY NIEJ. A TERAZ DO MARGARETKI- PRZEGLADAJAC POSTY,,ZAUWAZYLAM,ZE WYSMIEWASZ INNYCH...DLACZEGO? MIEJ ODROBINE SZACUNKU DLA INNYCH,,,CHYBA ZE GO NIE MASZ SAMA DLA SIEBIE.