Wdzięczność niemieckich rodzin za super opiekę

26 lipca 2013 17:56 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Zaskoczyłaś mnie tak bardzo ,że nie wiem jak to skomentować.....Na święta owszem ostatnio przywiozłam swoje pierogi,ale nie w ramach prezentu  tylko,zeby w wigilie zjeśc coś naszego .no i to nie jest nowe miejsce bo długo już do babuszki jeżdżę.Ale żywe karpie itd...nie, nie, nie skomentuję,jeśli pozwolisz.....

A ja skomentuje,przepraszam nie moge sie smiac - chyba zajady mi sie robia.
26 lipca 2013 17:59
wiem ,...............,miałam napisac dużo o sobie ,ale może innym razem ,wyjechałam do niemiec 25 lat temu
26 lipca 2013 18:15 / 2 osobom podoba się ten post
Tytul powinien byc "fakty i mity" tyle w tym temacie ; ) tekam cierpliwie caly dzien az ktos napisze,ze mu podopieczny wybudowal domek w gorach.
26 lipca 2013 18:32 / 4 osobom podoba się ten post
Jaka praca taka placa.
26 lipca 2013 18:34
Sówka

Tytul powinien byc "fakty i mity" tyle w tym temacie ; ) tekam cierpliwie caly dzien az ktos napisze,ze mu podopieczny wybudowal domek w gorach.

Sowa możesz nie wierzyć ale ja słyszałam o czymś takim,to opiekunka z mojego miasta,opiekowała się Niemcem starym wojskowym,bez rodziny,sprzedał wszystko w niemczech,ona za tą kasę,wybudowała dom u nas i wzieła go do siebie i tu się nim opiekuje,więc wszystko może być możliwe.
26 lipca 2013 18:41 / 1 osobie podoba się ten post
kiedyś jedna z opiekunek opowiadała ze dostała wszystko złoto ,jakie pozostało po zmarłej podopiecznej( prezenty od kochanka),a uzbierało się tego sporo przez te wszystkie lata:)
26 lipca 2013 18:45 / 2 osobom podoba się ten post
A moja podopieczna co chwila "danke" gada.Dostaję niematerialne dowody wdzieczności nieprzeliczalne na pieniądze.Taka cwana filozofka.Materialne dowody też mnie się przytrafiły typu czekoladki,alkohol nawet niezły(sugerowali mi coś?),czasem jakaś ekstra gotówka,ale bez szału.Wieksze dowody wdzieczności też się trafiały,ale nie na tej szteli.
26 lipca 2013 18:45 / 4 osobom podoba się ten post
Ja skromnie napisze,ze dostalam Brame Brandenburska tylko nie wiem jak ja przewiezc,i gdzie postawic.
26 lipca 2013 18:48 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Ja skromnie napisze,ze dostalam Brame Brandenburska tylko nie wiem jak ja przewiezc,i gdzie postawic.

A to wredna rodzinka,taki kłopt sprawić.Może na cegły rozebrać?
26 lipca 2013 18:50 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko47

Za takie stare cegły na wrocławskiej giełdzie starości dostalabyś majątek!!!!!!!!!Na mały domek by starczyło!!!To wcale nie żart!Całkiem poważnie mówię!
26 lipca 2013 18:50
kiedyś o tym było pisane, czyszczenie piwnic ,ciekawy temat
26 lipca 2013 18:59 / 1 osobie podoba się ten post
A póżniej potrącą z wypłaty, za lkw
26 lipca 2013 19:00 / 2 osobom podoba się ten post
Dyśka

A póżniej potrącą z wypłaty, za lkw

Jak sie upre to przepcham na nasz strone.
26 lipca 2013 19:03
ha,ha
26 lipca 2013 19:17
katedra piękna ,zrobimy z niej polski kościół,Mleczko ,zbije fortune i postawi domek w gorach:)