Komputerowe SOS

21 sierpnia 2014 17:07
anna40

Może jakaś mądra głowa mi poradzi,nie wiem kiedy i jak to się stało ale gdzieś mi się"zgubiła" kametka w lapku po prostu sobie nie działa np. na skypie.Robiłam "cofke" systemu ale nic nie pomogło nie wiem może nowy strownik potrzebny?Wcześniej działała bez zarzutu,czego szukać? Mogę dać komuś by poszukał ale ja z tych Zoś samoś jestem :D

21 sierpnia 2014 17:17
bieta

http://youtu.be/GStdJGbkkvk

To by było zbyt proste:) niestety u mnie jest grubsza sprawa.
21 sierpnia 2014 17:35
anna40

Może jakaś mądra głowa mi poradzi,nie wiem kiedy i jak to się stało ale gdzieś mi się"zgubiła" kametka w lapku po prostu sobie nie działa np. na skypie.Robiłam "cofke" systemu ale nic nie pomogło nie wiem może nowy strownik potrzebny?Wcześniej działała bez zarzutu,czego szukać? Mogę dać komuś by poszukał ale ja z tych Zoś samoś jestem :D

Najprosciej - punkt przywracania systemu.Jak cos namieszalas to cofnij lapka do momentu gdy wszystko dzialalo poprawnie.Jak cos masz ciekawego do zapisania a boisz sie ze utracisz zrob przed tym kopie zapasowa.
Oj sorry robilas juz to.To inaczej.W menadzer urzadzen sprawdz dzialanie kamerki.Przywroc sterowniki 
21 sierpnia 2014 17:41
anna40

Panel sterowania --> Menedżer urządzeń 
Sprawdź co masz pod pozycją Urządzenia do obrazowania (pod koniec schematu) 
Powinna być jakaś kamera ....spójrz czy nie ma na niej jakiegoś znaku (np. wykrzyknika),
dla pewności kliknij w nią 2x, pokaże się okienko z 3 zakładkami, 
ogólne: (powinno być) to urządzenie działa poprawnie,
zakładka sterownik: możesz wcisnąć "aktualizuj sterownik" --> wyszukaj automatycznie

Może to pomoże :)
21 sierpnia 2014 17:43
anna40

To by było zbyt proste:) niestety u mnie jest grubsza sprawa.

21 sierpnia 2014 17:45
MeryKy

Modem z Playa bez simlocka oczywiście działa. Ale...trzeba na kompa wgrać Verbindungsassistenta żeby mieć możliwość doładowywania i wpisywania kodów. Bez niego się nie da. Z Playa nie ma możliwości załadowania. Verbindungsassistenta używam do wpisania kodu a później sie lącze przez Playa. Tak mi wygodniej.

Byłam na 3Stawach i niestety router w promocji wykupiony w salonie. Podobno może być jeszcze w Silesi albo w katowickiej galerii, ale to chyba bez sensu bo w Mediamarkt jest w sprzedaży za 199. I nie trzeba polować na okazję?

No i przydał się modem.Jadę na aldikowym necie,ale tylko starter musiałam kupić.Doładowanie oczywiście też.
21 sierpnia 2014 18:03
Ja modem też mam swój,jadę na aldiku,ale za to myszka bezprzewodowa nie chce mi działać nawet z nowiuśkimi bateriami?Co tu można jeszcze zrobić?
21 sierpnia 2014 18:05
kruszynka1964

Ja modem też mam swój,jadę na aldiku,ale za to myszka bezprzewodowa nie chce mi działać nawet z nowiuśkimi bateriami?Co tu można jeszcze zrobić?

a działała na tym lapku?
21 sierpnia 2014 18:06
Gabrysia

a działała na tym lapku?

tak,w Polsce śmigała jak ta lala!
21 sierpnia 2014 18:08
kruszynka1964

tak,w Polsce śmigała jak ta lala!

może spróbuj podpiąć pod inny port usb .....i trochę poczekaj (muszą się zainstalować sterowniki)
21 sierpnia 2014 18:10
Gabrysia

może spróbuj podpiąć pod inny port usb .....i trochę poczekaj (muszą się zainstalować sterowniki)

ok,idę działać!
21 sierpnia 2014 18:49 / 1 osobie podoba się ten post
kruszynka1964

ok,idę działać!

Kruszynka, no i co działa?

Bo jeszcze jedno mi przyszło do głowy: może myszka po prostu jest wyłączona :))))
Te bezprzewodowe mają (często) gdzieś z boku albo od spodu wyłącznik; trzeba ustawić w pozycji ON.

Inna opcja: sprawdzić czy na pewno baterie są prawidłowo włozone.

Czy myszka daje wogóle jakiekolwiek znaki życia (światełko)?
21 sierpnia 2014 19:08 / 2 osobom podoba się ten post
kruszynka1964

ok,idę działać!

Nie chcę Ciebie straszyć ale miałam podobną sytuację -okazało się ,że nie było dobrego styku przy bateriach i wymieniono mi na nową .Mam nadzieję ,że ci się uda - moja czasami nie chce zaskoczyć to klikam prawy przyciskiem a najpierw rozruszam  dotykowo kursor
21 sierpnia 2014 19:52 / 1 osobie podoba się ten post
kruszynka1964

ok,idę działać!

Kruszynko u góry przy kułeczku u mnie są 2 przyciski. Może u Ciebie też, to właśnie któryś z nich musisz włączyć.....
21 sierpnia 2014 19:56 / 1 osobie podoba się ten post
kruszynka1964

A ja do myszki i klawiatury mam taka malutką kostke, trzeba ja przyczepić do lapka.
Moze zapomniłaś.