Komputerowe SOS

21 września 2014 16:11
wyłacz kompa , poczekaj z 2-3 min i ponownie włacz . Powinno pomóc
21 września 2014 16:14
Aniak

wyłacz kompa , poczekaj z 2-3 min i ponownie włacz . Powinno pomóc

Nie pomogło... problem mam od wczoraj i po właczeniu dziś pojawił się znów... Musiałm kliknąc dwa klawisze razem tylko jeden Pan Bóg wie, które to były i jak to odkrecic... :(((
21 września 2014 16:20
Lili

Nie pomogło... problem mam od wczoraj i po właczeniu dziś pojawił się znów... Musiałm kliknąc dwa klawisze razem tylko jeden Pan Bóg wie, które to były i jak to odkrecic... :(((

Nie wiem na którym Windowsie pracujesz , ale szukaj ikonki język , jak navnią klikniesz / lub poczytaj w pomocy windows gdzie jest ustawienie języka / jak pojawi ci sie lista to wybierz polski programisty . chyba kliknełaś coś , że zmieniło ci język , te falowane czerwone linie oznaczają , że dla jezyka w którym piszesz słowo jest nierozpoznawalne czyli bład . Tak to widze .
21 września 2014 16:24
Mam Windows 8... dzięki, teraz idę oglądać mój film a potem będę szukac tak jak poradziłas i w razie czego dopytam jeszcze. Dzieki :)
21 września 2014 16:26
Lili

Pomocy!
Coś wcisnęłam, nie wiem co, szaleje mi klawiatura... raz polskie znaki wchodzą, raz nie, w dodatku wszystko co napisze jest podkreślone czerwona falowaną linią. Niby żadna tragedia ale wkurzajace niebotycznie. Jak zacznę sama prztykac po klawiszach i szukać gdzie i co wcisnąć, to mogę sobie tylko pogorszyć, a wolę nie...
Ktoś mi podpowie gdzie się to diabelstwo wyłącza???

Jak korzystam z translatora i mam ustawionego na niemiecki to chyba właśnie mi się tak dzieje. Jak masz ikonkę klawiatury na pasku zadań to kliknij na nią i zmień  język na polski programisty. Jak nie masz to niestety nie wiem, gdzie jej szukać...........
21 września 2014 16:29 / 2 osobom podoba się ten post
emi

Jak korzystam z translatora i mam ustawionego na niemiecki to chyba właśnie mi się tak dzieje. Jak masz ikonkę klawiatury na pasku zadań to kliknij na nią i zmień  język na polski programisty. Jak nie masz to niestety nie wiem, gdzie jej szukać...........

W panelu sterowania,w ustawieniach klawiatury,czasu i regionu.Można tam dodać potrzebny język,albo wyłaczyć ten,który się nieprzydaje.Potem wytarczy przełączyć na pasku zadań na dole ekranu.
21 września 2014 16:32
tina 100%

W panelu sterowania,w ustawieniach klawiatury,czasu i regionu.Można tam dodać potrzebny język,albo wyłaczyć ten,który się nieprzydaje.Potem wytarczy przełączyć na pasku zadań na dole ekranu.

ha ha :))))) Czyli dobrze szukałam, ale jako porade dla innych bałam się to napisać, żeby  nie było, że zamiast pomóc- zaszkodzę. 
21 września 2014 16:34
Lili

Mam Windows 8... dzięki, teraz idę oglądać mój film a potem będę szukac tak jak poradziłas i w razie czego dopytam jeszcze. Dzieki :)

eeeee tam , czasu szkoda na szukanie , - tutaj masz pokazane jak to zrobić w windows 8 .... http://www.youtube.com/watch?v=pF-1UKAQcMY
21 września 2014 16:35 / 1 osobie podoba się ten post
emi

ha ha :))))) Czyli dobrze szukałam, ale jako porade dla innych bałam się to napisać, żeby  nie było, że zamiast pomóc- zaszkodzę. 

Nie zaszkodziłabyś,akurat na tym obszarze w systemie za bardzo nawywijać nie można,oczywiście w ustawieniach języka,nie w całym panelu sterowania.Zresztą komputer zawsze można zresetować.
21 września 2014 20:33
A mnie raz na jakiś czas ciemnieją kolory na monitorze,pojawiają się poziome kreski,jakbym specjalnie w niego pukała.Czy to to już powolny exodus mojego lapka?
21 września 2014 20:42
kruszynka1964

A mnie raz na jakiś czas ciemnieją kolory na monitorze,pojawiają się poziome kreski,jakbym specjalnie w niego pukała.Czy to to już powolny exodus mojego lapka?

A juz wiekowy?Bo to może być agonia matrycy:(
21 września 2014 21:05
kasia63

A juz wiekowy?Bo to może być agonia matrycy:(

Noo-przy mojej eksploatacji po ponad dwóch latach,można tak powiedzieć A tą matrycę w razie czego można naprawić?Czy już tylko do muzeum w Biskupinie?
21 września 2014 21:12
kruszynka1964

Noo-przy mojej eksploatacji po ponad dwóch latach,można tak powiedzieć A tą matrycę w razie czego można naprawić?Czy już tylko do muzeum w Biskupinie?

Tego nie wiem ,pewnie mozna tylko czy to sie opłacało będzie.Trzeba by z lapkiem do dr:)Mi pękła ale w starym kompie i nie naprawiałam bo nie warto było-uzywam go w domu,pół ekranu czarne:)
21 września 2014 21:15
kasia63

Tego nie wiem ,pewnie mozna tylko czy to sie opłacało będzie.Trzeba by z lapkiem do dr:)Mi pękła ale w starym kompie i nie naprawiałam bo nie warto było-uzywam go w domu,pół ekranu czarne:)

Dzięki,ale i tak jestem zrozpaczona,Piotruś sknera,swojego laptopa do DE mi nie da,mam jeszcze tablet,ale niecierpię go używać!!!
21 września 2014 21:21 / 1 osobie podoba się ten post
kruszynka1964

Dzięki,ale i tak jestem zrozpaczona,Piotruś sknera,swojego laptopa do DE mi nie da,mam jeszcze tablet,ale niecierpię go używać!!!

Widziały gały co brały:)hi hi hi. Jak masz zabezpieczenie w postaci tabletu to w razie W lepszy rydz jak nic:)ł