Komputerowe SOS

30 stycznia 2015 20:34 / 1 osobie podoba się ten post
mam pytanie,w górnym prawym rogu gdzie jest krzyzyk do zamykanai oraz minimalizowania obrazu pokazał mi sie jakiś ludzik hmmm.nie wiem jak to opisac,jak na to klikne to mi wyskakuje zeby sie zalogowac do chrom lub przejsc do trybu incognito....mam to od kilku dni nie wiem skad sie wZielo
30 stycznia 2015 20:41
no na to wygląda....ale co on za jeden i tak bez pozwolenia  !!!!!  może to agent Tomek ???
30 stycznia 2015 20:49
iwunia

no na to wygląda....ale co on za jeden i tak bez pozwolenia  !!!!!  może to agent Tomek ???

Ten ludzik to raczej nie agent Tomek :))) 
https://support.google.com/chrome/answer/95464?hl=pl
30 stycznia 2015 21:18
MeryKy

Ten ludzik to raczej nie agent Tomek :))) 
https://support.google.com/chrome/answer/95464?hl=pl

Dzieki !!!
30 stycznia 2015 21:20 / 1 osobie podoba się ten post
iwunia

mam pytanie,w górnym prawym rogu gdzie jest krzyzyk do zamykanai oraz minimalizowania obrazu pokazał mi sie jakiś ludzik hmmm.nie wiem jak to opisac,jak na to klikne to mi wyskakuje zeby sie zalogowac do chrom lub przejsc do trybu incognito....mam to od kilku dni nie wiem skad sie wZielo

To "wskoczyło" już z miesiąc temu:)Ja mam konto  g-meil i mi wyskakuje komunikat,że jestem już zalogowana i pod spodem zapytanie czy chcę przejść do trybu incognito.:) ,w innych przeglądarkach tego nie ma ,tylko w Chrome. 
03 lutego 2015 17:52
Czy któraś z miłych i mądrzejszych ode mnie kolezanek, a może któryś z kolegów, byłby uprzejmy uświadomić mi , dlaczego nie mogę czytać zdjęć z mojej karty pamięci w osobistym laptopie? Czy brak mi sterowników do tej czynnosci, czy o co chodzi? Czytnik laptop posiada, tyle, że nie czyta. Co robię źle? Kupiłam sobie osobny czytnik kart pamięci, bardzo fajny i funkcjonalny, ale niestety został w Polsce i jestem teraz w czarnej d.......e, bo zdjęcia mogę tylko z komórki zrzucac na kompa za pomocą kabla. Plissss Help my!!!! Dodam, że komórkę mam juz wiekową, więc i zdjęcia niefajne wychodzą.
10 lutego 2015 20:07 / 1 osobie podoba się ten post
Andrea, aniolku, zdradz, co zrobilas? Moze sie komus przyda??? Jestes komputerowy czlowiek !
10 lutego 2015 20:21
Przysiegam, nie bede sie smiac !!!! No, moze troszke, ale Ci powiem, ze dzis ladne pare godzin stracilam, zanim "dogadalam" sie ze swiezo nabyta drukarka. Pod Windowsem bylo dobrze, w Linuksie musialam swoje szare komorki uruchomic, ale sie udalo !
10 lutego 2015 20:31 / 2 osobom podoba się ten post
Andrea, z czego sie mam smiac???? Tylko moge sie cieszyc, ze tak dobrze sobie radzisz, brawo !!!! Nastepnym razem - bede sie Ciebie pytac ...
10 lutego 2015 20:41
Moze mi ktos pomoze ...?
Mikrofon w Skype nie chce mi dzialac,
jak chce z kims pogadac to baaaardzo cicho mnie slychac,ledwo co,
musze  glosno mowic a i tak słabo mnie slychac
10 lutego 2015 20:48 / 1 osobie podoba się ten post
Beata73

Moze mi ktos pomoze ...?
Mikrofon w Skype nie chce mi dzialac,
jak chce z kims pogadac to baaaardzo cicho mnie slychac,ledwo co,
musze  glosno mowic a i tak słabo mnie slychac :-(

A nie wyciszylas przypadkiem mikrofonu? Robilas rozmowe testowa na skypie (z automatem). Sprawdz w ustawieniach skypa - urzadzenia dzwiekowe - tam jest mozliwosc wykonania testu, albo rozmowa testowa. Jesli tam wszystko ok, podaj jaki masz system.
10 lutego 2015 20:53
emilia

A nie wyciszylas przypadkiem mikrofonu? Robilas rozmowe testowa na skypie (z automatem). Sprawdz w ustawieniach skypa - urzadzenia dzwiekowe - tam jest mozliwosc wykonania testu, albo rozmowa testowa. Jesli tam wszystko ok, podaj jaki masz system.

,
Glosnik mikrofonu jest na maksa,
w rozmowie testowej tez mnie slabo slychac,
w ustawieniach audio,mikrofon zgodny ze standartem...
jaki system masz na mysli (mam Windows 7)
10 lutego 2015 21:18 / 2 osobom podoba się ten post
W ustawieniach skypa masz zaznaczone "zezwol na automatyczne dopasownia ..." (chodzi o ustawienia mikrofonu)? W Windows:
wejdz w panel sterowania -> zarzadzaj urzadzeniami audio -> i zobacz, czy tam jest moc mikrofonu na full. Ew. zajrzyj w menedzer urzadzen i sprawdz, czy przy urzadzeniach audio nie ma wykrzyknikow. Jesli wszystko jest dobrze, pozostaje sprawdzenie wersji skypa (najnowsza wersja jest tu: http://skype.pl.downloadastro.com/)
10 lutego 2015 21:55 / 2 osobom podoba się ten post
emilia

W ustawieniach skypa masz zaznaczone "zezwol na automatyczne dopasownia ..." (chodzi o ustawienia mikrofonu)? W Windows:
wejdz w panel sterowania -> zarzadzaj urzadzeniami audio -> i zobacz, czy tam jest moc mikrofonu na full. Ew. zajrzyj w menedzer urzadzen i sprawdz, czy przy urzadzeniach audio nie ma wykrzyknikow. Jesli wszystko jest dobrze, pozostaje sprawdzenie wersji skypa (najnowsza wersja jest tu: http://skype.pl.downloadastro.com/)

Kuzwa .jestes najkochansza istotka na swiecie.
Dziala mi mikrofon,ju ,hu !
wszystko jest ok,a ja myslalam ze mikrofon jest do kitu.
Caly rok nie korzystalam z skype w laptopie ,dzwonilam ze skypa z telefonu.
Zrobilam tak jak pisalas,niby wszystko bylo ok. ale w opcji zwiekszanie wydajnosci mikrofonu bylo na najnizszym poziomnie wiec zrobilam na najwyzszy i teraz jest wszystko prawidlowo.

Bardzo,bardzo dziekuje Tobie Emilia za pomoc .

Jestem ci bardzo wdzieczna.  
10 lutego 2015 21:58 / 2 osobom podoba się ten post
kreatywna a nie "samoobslugowa" ha ha