26 marca 2015 12:26 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63Szlag mnie zaraz trafi!!!Znów mam kłopot z mikrofonem-to jest mikrofon na kablu USB,z kamerką-ona działa a mikrofon nie:(I jest gorzej niż poprzednio bo ani ja ,ani do mnie się dodzwonić na Skypie nie można-od razu rozłącza rozmowę.Zrobiłam kolejno nastepujace czynności,które nie przyniosły żadnych rezultatów.
1/w ustawieniach audio Skypa sprawdziłąm czy w ogóle jest mikrofon-jest,ale nie odznaczony na zielono czyli niepodłaczony -aktywna jest wyłącznie opcja USUŃ-więc nic tam nie moge zrobić.Głośniki sa wbudowane w lapka i działają,kamerke ustawiłam-widzę się więc działa.
2/w panelu start wybrałam Dźwięki-Nagrywanie-mikrofon widnieje jako niepodłaczony i zadnych opcji do wyboru
3/za rada pana co mi naprawiał wyłaćzyłam Skypa,włączyłam i niby miały sie poinstalowac sterowniki ,ale mimo ze robiłam to kilka razy i zmieniałam też wejście USB nic się nie dzieje-mikrofon niby jest ale tak jakby lapek go nie widział.
Co jeszcze moge zrobić.Myslałam że może wejscia USB padły ,ale nie bo skoro dział kamerka i z pendriva tez moge odczytać wsio to znaczy sa ok.Juz całkiem nie wiem co?Może spróbować przywrócic sterowniki?Mam przegladarkę Chrome i Windows 7 Starter.Pomocy!!!!
Wejdż w Windowsa i sprawdź , czy system zaznaczył ten mikrofon. Wejdź od razu z menu-start w "urządzenia i drukarki", sprawdz, czy jest tam ten mikrofon. Jak go nie ma , to go dodaj.W lewym górnym rogu jest taka funkcja.Podłacz najpierw mikrofon, kliknij dodaj urządzenie, a system ten mikrofon sam powinien znależć.Też mam Win 7 starter, ale po niemiecku, interfejs uzytkownika ten sam.
Acha, wejdź też w menadżera urządzeń, przez panel sterowania, następnie w system i tam ten menadżer jest.Otwórz go i pod pozycją sterowników audio i video znajdziesz sterowniki, które posiadasz.Jeżeli masz tam sterownik od mikrtofonu, to kliknij w niego, otworzy się okienko.W nim zobaczysz, czy sterownik funkcjonuje.