Na wyjeździe #3

26 października 2013 18:45 / 2 osobom podoba się ten post
Z kazda choroba inaczej kazdy PDP jest inny ja np. ciesze sie ze moj nie jest chodzocy bo był horror wiecznie bym musiała go szukac a z moja pania odwrotnie najchetnie nie odchodziła by od TV wszystkie programy rozrywkowe, itp by ogladał jak by jej pozwolic cała noc bo interesujace. Z Transferem tez mozna sobie poradzic jezeli jest lift bo inaczej to masakra a zlezacym fakt bez nerwow ale strach z odlezynami ale jak sie przypilnuje to nie jest zle a i z kazdym mozna porozmawiac posmiac sie pograc w gierki oni to lubia nie wszyscy ale jednak .Wydaje mi ze po prostu podejcie kazdego do danej sytuacji ale moge sie mylic:)
26 października 2013 18:55 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Z kazda choroba inaczej kazdy PDP jest inny ja np. ciesze sie ze moj nie jest chodzocy bo był horror wiecznie bym musiała go szukac a z moja pania odwrotnie najchetnie nie odchodziła by od TV wszystkie programy rozrywkowe, itp by ogladał jak by jej pozwolic cała noc bo interesujace. Z Transferem tez mozna sobie poradzic jezeli jest lift bo inaczej to masakra a zlezacym fakt bez nerwow ale strach z odlezynami ale jak sie przypilnuje to nie jest zle a i z kazdym mozna porozmawiac posmiac sie pograc w gierki oni to lubia nie wszyscy ale jednak .Wydaje mi ze po prostu podejcie kazdego do danej sytuacji ale moge sie mylic:)

To juz jest moja 3-cia PDP.Pierwsza calkiem lezaca.Odlezyny?Mozna opanowac,tylko trzeba byc konsekwentnym i jest git:)
Tak z transwerem mozna sobie poradzic,ja akurat daje rade:)Jest lift,do kapieli przychodzi Pflegedinst i jest ok:)
Mam jednak zle wspomnienia z PDP 1-sza.Bylo ciezko.Byla po 2 udarach,przypuszczam ,ze miala Al(brak wspopracy z rodzina).Chodzaca przy loratorze,nerwowa,rozdrazniona i jeszcze do tego cukrzyca:(Bylam tam 2 razy i juz bym nie chciala miec podobnego PDP.Stres niemilosierny:(Biegalam za Nia,nie sypialam po nocach:(
26 października 2013 19:23 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

To juz jest moja 3-cia PDP.Pierwsza calkiem lezaca.Odlezyny?Mozna opanowac,tylko trzeba byc konsekwentnym i jest git:)
Tak z transwerem mozna sobie poradzic,ja akurat daje rade:)Jest lift,do kapieli przychodzi Pflegedinst i jest ok:)
Mam jednak zle wspomnienia z PDP 1-sza.Bylo ciezko.Byla po 2 udarach,przypuszczam ,ze miala Al(brak wspopracy z rodzina).Chodzaca przy loratorze,nerwowa,rozdrazniona i jeszcze do tego cukrzyca:(Bylam tam 2 razy i juz bym nie chciala miec podobnego PDP.Stres niemilosierny:(Biegalam za Nia,nie sypialam po nocach:(

No i to juz jest masakra brak wsparci rodziny tez bym nie chciała,Wtedy tylko wspołczuc kontrakt przepracowac jak sie uda,lubie wyzwania ale bez przesady, moze to złe porownanie ale z rodzina taka co mysli ze opiekunka bierze pieniadze wiec nie sobie radzi sama to tak jagby facet mi powiedział zaprosimy do łozka jeszcze jedna wtedy mowie idzcie do wszystkich diabłow!!!! .Co mi po takim facecie tak samo jak sobie radzic bez wsparci rodziny wszysto musi grac  bo inaczej sie nie uda:))))))))))
26 października 2013 19:27
Zakręcona Mamuela

No i to juz jest masakra brak wsparci rodziny tez bym nie chciała,Wtedy tylko wspołczuc kontrakt przepracowac jak sie uda,lubie wyzwania ale bez przesady, moze to złe porownanie ale z rodzina taka co mysli ze opiekunka bierze pieniadze wiec nie sobie radzi sama to tak jagby facet mi powiedział zaprosimy do łozka jeszcze jedna wtedy mowie idzcie do wszystkich diabłow!!!! .Co mi po takim facecie tak samo jak sobie radzic bez wsparci rodziny wszysto musi grac  bo inaczej sie nie uda:))))))))))

Ale porownanie strzelilas,hahahahahahaahah:D:D:DD:D:D:D:D:D
No ale fakt,wszystko musi grac:)
26 października 2013 19:29
hogata76

Ale porownanie strzelilas,hahahahahahaahah:D:D:DD:D:D:D:D:D
No ale fakt,wszystko musi grac:)

Hahahaha tak jakos głupawka mnie bierze a przy niej takie głuie porownania hehe ale musi wszystko grac!!!! To Fakt!!!:)))))))))))))))
26 października 2013 19:35
wichurra

Ja nie mam aż takiego problemu z tym próbowaniem i macaniem, ale jak jesteśmy w restauracji, to dziadek uwielbia najpierw do mojego dania sięgać. I to jeszcze zanim ja zacznę jeść. Całe szczęście robi to sztućcami, których jeszcze nie miał w ustach i bierze tylko jednego kęsa, no ale nie lubię, jak ktoś mi w talerzu grzebie.

Byłam dziś w Media Markt i piszę do Ciebie żeby powiedzieć,że Kindl Whitepaper,który kosztował 129 euro,jest już za 99 euro,oczywiście podświetlany.To tylko jako ciekawostka. Ja na pewno kupię :)
26 października 2013 19:38
Kurde no - mnie korci, ale mam tyle wydatków zaplanowanych, ze chyba jeszcze nie teraz. Chociaż jeszcze pomyślę.
A nie wiesz, czy to stała cena, czy jakaś promocja?

26 października 2013 19:42
Mycha

Jestem 15 km od Stuttgartu. Tu pełno winnic - na lewo i prawo ;-)))

Byłam w Kleinbottwar zimą i winnice "spał" snem zimowym utulone :) A, niedawno w Bad Durkheim było tak :)
26 października 2013 19:43
wichurra

Kurde no - mnie korci, ale mam tyle wydatków zaplanowanych, ze chyba jeszcze nie teraz. Chociaż jeszcze pomyślę.
A nie wiesz, czy to stała cena, czy jakaś promocja?

Stała cena.No własnie ja się napaliłam bo mi jest bardzo potrzebny,a cena atrakcyjna.Właśnie sprawdziłam w neciku,czy to ten sam model co chcialam no i to ten sam co kiedyś kosztowal 129 euro,a w Polsce na Allegro 570 zł.Więc chyba sie oplaca...

26 października 2013 19:44
A ja nie mogę na stronie media markt tego znaleźć - pokazuje mi różne e-readery, ale Kindla żadnego. Daj linka, jak możesz.
26 października 2013 19:45 / 2 osobom podoba się ten post
No, dziewczynki, która nie zdążyła na "macane" ciacha - to już się nie załapie. Wpadła Fajna Córcia podopiecznych, zgarnęla, co zostało, w zamian pozostawiła 10-miesięczne dziecię - i tyle ją widiałam. Dziecię bez instrukcji obsługi. Nakarmiłam, przewinęłam, ale jak to to się usypia - to już nie wiem. Z pół godziny nosiłam krzyczące 12 kg, wreszcie stwierziłam, że nie dam rady - położyłam na łóżko - a maleństwo , jakby pstryczek wyłączyć zamilkło, uśmiechnęło się i natychmiast zasnęło. NOooooo, tego się nie spodziewałam.
26 października 2013 19:47
wichurra

A ja nie mogę na stronie media markt tego znaleźć - pokazuje mi różne e-readery, ale Kindla żadnego. Daj linka, jak możesz.

Ja widzialam na zywo,bo bylam dziś i w Media Markt własnie.Są dwa modele jeden to ten za 99 euro,a drugi z funkcją 3G za 189 euro.Niestety ten droższy w DE i w Polsce nie wykorzysta tej funkcji 3G więc chyba nie ma co przepłacać
26 października 2013 19:48
ivanilia40

Byłam dziś w Media Markt i piszę do Ciebie żeby powiedzieć,że Kindl Whitepaper,który kosztował 129 euro,jest już za 99 euro,oczywiście podświetlany.To tylko jako ciekawostka. Ja na pewno kupię :)

Co to jest? Z czym to się je?:)))

26 października 2013 19:48
Nie to, że Cię podejrzewam o pomylenie sklepów, ale może to był MediaExpert?
26 października 2013 19:49
aniananowo

Co to jest? Z czym to się je?:)))

To jest takie fajne urządzenie do czytania książek:) Ściągasz je sobie z Internetu, wrzucasz na urządzenie, może ich pomieścić kilka tysięcy no i czytasz:) I nie musisz książek wozić - a to chyba najważniejsze.