Na wyjeździe #3

26 października 2013 19:50
wichurra

Nie to, że Cię podejrzewam o pomylenie sklepów, ale może to był MediaExpert?

Nie ,nie taką nazwę to już zapamiętałam heheheh To był Media Markt na 100%
26 października 2013 19:52 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

No, dziewczynki, która nie zdążyła na "macane" ciacha - to już się nie załapie. Wpadła Fajna Córcia podopiecznych, zgarnęla, co zostało, w zamian pozostawiła 10-miesięczne dziecię - i tyle ją widiałam. Dziecię bez instrukcji obsługi. Nakarmiłam, przewinęłam, ale jak to to się usypia - to już nie wiem. Z pół godziny nosiłam krzyczące 12 kg, wreszcie stwierziłam, że nie dam rady - położyłam na łóżko - a maleństwo , jakby pstryczek wyłączyć zamilkło, uśmiechnęło się i natychmiast zasnęło. NOooooo, tego się nie spodziewałam.

To Ty opiekunka i niania w jednym :))))
26 października 2013 19:52
aniananowo

Co to jest? Z czym to się je?:)))

Aniu,ja tego Kindla chce wykorzystać też do nauki niemieckiego.Można sobie ściągnąć nawet całe podręczniki,o ksiązkach jakie lubisz czytac nie wspomnę.Koszt ksiązki to średnio 50 zł,a tu ściągasz za free.
26 października 2013 19:53
ivanilia40

Nie ,nie taką nazwę to już zapamiętałam heheheh To był Media Markt na 100%

Dobra:) Pozwoliłam sobie się zapytać tylko dlatego, że właśnie sama przyznałaś dzisiaj, że lubisz zapominać nazwy. A też na stronie MediaMarkt nie ma tych Kindli, a wiem, że w MediaExpert były długo właśnie po 120Eu. No ale jest mozliwe, że w necie nie ma, a w sklepie jest, bo takie sytuacje też już widziałam. 

26 października 2013 19:53
ivanilia40

Aniu,ja tego Kindla chce wykorzystać też do nauki niemieckiego.Można sobie ściągnąć nawet całe podręczniki,o ksiązkach jakie lubisz czytac nie wspomnę.Koszt ksiązki to średnio 50 zł,a tu ściągasz za free.

Tylko się głośno nie przyznawaj, że ściągasz za free, bo legalne to to nie jest:)
26 października 2013 19:55
wichurra

Dobra:) Pozwoliłam sobie się zapytać tylko dlatego, że właśnie sama przyznałaś dzisiaj, że lubisz zapominać nazwy. A też na stronie MediaMarkt nie ma tych Kindli, a wiem, że w MediaExpert były długo właśnie po 120Eu. No ale jest mozliwe, że w necie nie ma, a w sklepie jest, bo takie sytuacje też już widziałam. 

Zrobiłam zdjęcie metki,jak chcesz mogę Ci przysłać na meila z nazwą sklepu oczywiscie.
26 października 2013 19:56
Nie no - przecież już Ci wierzę, chciałam tylko pomyłkę na 100% wykluczyć:)
26 października 2013 19:56 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Na Kindlu można mieć beletrystykę po niemiecku - i jak masz wgrany słownik pol.-niem. to tylko najeżdzasz kursorem i pojawia Ci sie na dole strony tłumaczenie wyrazu/zwrotu 
Mam to cudo od roku i dalej twierdzę, ze były to najlepiej wydane pieniądze. Wart każdego centa.
26 października 2013 19:57 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Na Kindlu można mieć beletrystykę po niemiecku - i jak masz wgrany słownik pol.-niem. to tylko najeżdzasz kursorem i pojawia Ci sie na dole strony tłumaczenie wyrazu/zwrotu 
Mam to cudo od roku i dalej twierdzę, ze były to najlepiej wydane pieniądze. Wart każdego centa.

No własnie :) Najarałam się,nie ma co.:)
26 października 2013 19:58
bieta

To Ty opiekunka i niania w jednym :))))

Bieta, ja dziś jak harcerz - coraz to nowe sprawności zaliczam.
26 października 2013 20:01 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

To jest takie fajne urządzenie do czytania książek:) Ściągasz je sobie z Internetu, wrzucasz na urządzenie, może ich pomieścić kilka tysięcy no i czytasz:) I nie musisz książek wozić - a to chyba najważniejsze. 

A dzięki juz wiem ,mam syna inforamtyka i mi coś tam zawsze na wyjazd szykuje i nie muszę tomów z knigami targac z sobą .Ale super za info...
26 października 2013 20:03 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Bieta, ja dziś jak harcerz - coraz to nowe sprawności zaliczam.

i ja dzisiaj jaK harcerz - pilnowałam , żeby wieczorem cofnąć o 1 godz. wszystkie zegary,  coby rano moi nie wstali za wcześnie. 

26 października 2013 20:06
bieta

i ja dzisiaj jaK harcerz - pilnowałam , żeby wieczorem cofnąć o 1 godz. wszystkie zegary,  coby rano moi nie wstali za wcześnie. 

Niestety mój dziadek jakoś nie chce na zegarek patrzec przy wstawaniu i wstaje jak się tylko zacznie szaro robić, albo i wcześniej. O ile zimą jest to ok, to latem jak mi koło 5 wstawał, to nie byłam mega zadowolona. Teraz wstaje koło 6.30, więc obawiam się, że jutro o 5.30 pobudka. 
26 października 2013 20:08
wichurra

Tylko się głośno nie przyznawaj, że ściągasz za free, bo legalne to to nie jest:)

Ja też ma za free, uwielbiam czytać i jak mi się kończą ksiazki to dostaje następny pakiet do czytania.Wysyłałam kiedys IWUNI.:))
26 października 2013 20:11 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

No dzięki, Bieta, tej sprawności dziś jeszcze nie zdobyłam, zaraz zacznę, a jest to ważne, bo moi wstają według wskazań zegarka - i ważne, żeby mieli tak jak ja.