Na wyjeździe #3

31 października 2013 19:42
No właśnie nie mam:(
31 października 2013 19:58
kasia63

Tu jest o zimówkach weuropie-nt jak w PL sie nie dogrzebałam http://pzm-travel.pl/pzminfo/opony,zimowe,-,przepisy,659.html

Ale o Polsce nic nie ma !!!!
31 października 2013 20:07
wichurra

A tak - Żydów też lubię:)
nie lubię tylko Cyganów

A ja miałam w rodzinie wujka,Cygana i to był najfajnieszy z 4 mężów mojej cioci:):):)Na mojego obecnego męża o iście cygańskiej urodzie oni mówią -"Ty jesteś nasz ,tylko sie do nas nie przyznajesz":):):)Sama tak o nim myslałam jak sie poznaliśmy:):):)No,ale nie jest Cyganem ,choc może jaki pra pra pra w rodzinie był:)
31 października 2013 20:09
scarlet

A u mnie od rana akcja Halloween i dzieciaki,
dyskusje Opciów, Opcia nakupił słodyczy cały koszyk
, a tu do tej pory nikogo!!!!!!

Choć słyszę za oknem ze się krecą, a nie wiedzą, że u nas tyle dobroci.

Było śmiechu, bo razem ze słodyczami przywiózł tez dwa batony fajek, 
pytam sie czy to też dla dzieci, pokładali sie z Omcia ze śmiechu.
Wesoło tu mam.

Tu gdzie jestem ,wystawiaja przed dom lampke ,lampion albo świecę i tak gdzie wystawione ,tam dzieci ida po słodycze:)
31 października 2013 20:25
kasia63

Tu gdzie jestem ,wystawiaja przed dom lampke ,lampion albo świecę i tak gdzie wystawione ,tam dzieci ida po słodycze:)

Ano widzisz....tak myslałam, że choć światło przed domem trzeba by zapalić, bo do nas też nikt nie przyszedł, a ja cukierki kupiłam:(
31 października 2013 20:31
wichurra

nie lubię tylko Cyganów

Pierwszych - nie lubie a drugich............nie przeszkadzaja mi ,lubie posluchac muzyki cyganskiej..Swego czasu mialam kolege w pracy ,mozna bylo na nim polegac 100% . Nigdy nie zawiodl . Mieszkajac w ............. , w sasiedniej klatce sch . mieszkala rodzina cyganska ,nasze dzieci byly male- wraz z dziewczynami spotykalysmy sie kolo bloku i..........od czasu do czasuwywiazywala sie dyskusja - .podgladalysmy kobiete jak sprzatala,pamietam jak dzis ,jak mowilysmy - ale ona 'nawiedzona" kto co tydzien myje okna.A jakie mebleee ,zazdroscilysmy troche jej .Po wnikliwej analizie naszych mieszkan okazalo sie ze zadna z Nas w tym czasie miala gorszy standart w domu.
31 października 2013 20:31
efka66

Ano widzisz....tak myslałam, że choć światło przed domem trzeba by zapalić, bo do nas też nikt nie przyszedł, a ja cukierki kupiłam:(

A ja dzisiaj znalazłam "ruski sklep" w którym kupiłam nasze, kochane śliwki w czekoladzie. I sama zeżarłam ;-/// No parę dowiozłam do PDP ale dla dziadzia kupiłam przecież ptasie mleczko. Całe szczęście, że żadne dzieci nie dzwoniły. Co ja bym im dała ??
31 października 2013 20:32
wichurra

nie lubię tylko Cyganów

I ja tez:)
31 października 2013 20:39
zosia_samosia

Pierwszych - nie lubie a drugich............nie przeszkadzaja mi ,lubie posluchac muzyki cyganskiej..Swego czasu mialam kolege w pracy ,mozna bylo na nim polegac 100% . Nigdy nie zawiodl . Mieszkajac w ............. , w sasiedniej klatce sch . mieszkala rodzina cyganska ,nasze dzieci byly male- wraz z dziewczynami spotykalysmy sie kolo bloku i..........od czasu do czasuwywiazywala sie dyskusja - .podgladalysmy kobiete jak sprzatala,pamietam jak dzis ,jak mowilysmy - ale ona 'nawiedzona" kto co tydzien myje okna.A jakie mebleee ,zazdroscilysmy troche jej .Po wnikliwej analizie naszych mieszkan okazalo sie ze zadna z Nas w tym czasie miala gorszy standart w domu.

Muzyka cygańska jest fajna, ale zawsze mnie przerażały cyganki które namawiały do wróżenia, a potem ukradkiem potrafiły gwizdnąć portfel. Swego czasu pracowałam w kiosku Ruchu i mała cyganeczka wsadzała mi łapkę za szybę żeby gwizdnąć coś co jest w zasiegu ręki. Ja szybko ciach zasunęłam szybę, ale mi się wtedydostało. Taką to dziewczę puściło wiązankę, że do dziś pamiętam :)))
31 października 2013 20:46 / 2 osobom podoba się ten post
Kiedyś miałam bardzo czarne włosy, ciemne oczy i ogólnie ciemną karnację i będąc dzieckiem, byłam z mamą w sklepie, przyszli Cyganie, pokręcili się i poszli. A jedna z kobiet pokazując na mnie mówi "No a ta małą zostawili, żeby coś ukradła":))))
31 października 2013 20:55 / 3 osobom podoba się ten post
A ja byłam dziś na cmentarzu, zaniosłam stroik pozapalalam świeczki dla babci męża i ojca, machnęłam fotki,żeby jej pokazać.Zupełnie inaczej niż u nas.Bez tego szału na chryzantemy i znicze..skromniutko po jednym i jakiś stroik z choinki.Ja uwielbiam spacerować po cmentarzach jak jest 01.11 bo wtedy jest tak pięknie jak na boże narodzenie wieczorem...morze światełek.A każde światełko to czyjaś dusza i czyjaś pamięć czy tęsknota.
No i nigdzie tak nie ma jak w PL
Babcia dostała kwiatki i czekoladki, które zaraz zachomikowała pod poduszką.Raz durcolak raz milka...i życie jest piękne :-D
31 października 2013 21:04
Polneta

A ja byłam dziś na cmentarzu, zaniosłam stroik pozapalalam świeczki dla babci męża i ojca, machnęłam fotki,żeby jej pokazać.Zupełnie inaczej niż u nas.Bez tego szału na chryzantemy i znicze..skromniutko po jednym i jakiś stroik z choinki.Ja uwielbiam spacerować po cmentarzach jak jest 01.11 bo wtedy jest tak pięknie jak na boże narodzenie wieczorem...morze światełek.A każde światełko to czyjaś dusza i czyjaś pamięć czy tęsknota.
No i nigdzie tak nie ma jak w PL
Babcia dostała kwiatki i czekoladki, które zaraz zachomikowała pod poduszką.Raz durcolak raz milka...i życie jest piękne :-D

A ja byłam w tym tygodniu na cmentarzu na grobach najbliższych i mało szlag mnie nie trafił bo wszystko ogołocone, rozkradzine i dopiero jutro postawie nowe stroiki bo inaczej musiałabym znowu kupować na ostatnią chwilę wszystko nowe.
31 października 2013 21:07
Wcisnę się w temat,j gdybym była zakochana w tym kimś ,a miałabym stalego partnera ,to nie,ale gdybym nie była zakochana to tak:)
31 października 2013 21:10 / 1 osobie podoba się ten post
A wierze:D:D:D:D
Nawet mam takiego przyjaciela,fakt jest w inna strone:)
31 października 2013 21:13
hogata76

A wierze:D:D:D:D
Nawet mam takiego przyjaciela,fakt jest w inna strone:)

No z geyem to inna sytuacja:)