Na wyjeździe #3

02 listopada 2013 17:30
Jak już w innym temacie mowa o abonamencie telefonicznym, to ja zapytam czy któraś z Was używa telefonów iPhone i jakie ma wrażenia. A najlepiej, jakby ktoś używał smartfonów i iPhone i Samsunga i mógł je porównać. Ja od dawna używam Samsunga i jestem bardzo z nich zadowolona, ale te nowsze modele robią się coraz droższe. I tak sobie dzisiaj patrzę na iPhony, a one dużo tańsze od Samsungów. A zawsze mi się wydawało, że iPhone to taki mercedes wśród telefonów. No i ciekawe, czy Samsung ich po prostu przegonił (wizualnie wydaje się, że tak), czy Samsung się za wysoko ceni.
Jak któraś ma doświadczenia z tymi telefonami - chodzi mi najbardziej o porównanie Samsungów z serii S z iPhonami, to bardzo proszę o podzielenie się nimi:)
02 listopada 2013 18:06
Ech... i zleciało :( Jutro wyjazd do dziadka.
02 listopada 2013 18:14 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Ostatnie nt temat Judorka.Wyjdzie pan mąż ze szpitala,okaże sie ,ze też trzeba koło niego latac a firma wtedy powie-"a zgłaszała pani wcześniej, że coś sie stało?",i będziesz miała dwoje PDP za te same pieniądze i pretensje do samej siebie...ale jak mówię ,mnie nic do tego rób jak uważasz:)

Albo stala opiekunka zalatwi dodatek dla siebie ...
02 listopada 2013 18:19 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Ostatnie nt temat Judorka.Wyjdzie pan mąż ze szpitala,okaże sie ,ze też trzeba koło niego latac a firma wtedy powie-"a zgłaszała pani wcześniej, że coś sie stało?",i będziesz miała dwoje PDP za te same pieniądze i pretensje do samej siebie...ale jak mówię ,mnie nic do tego rób jak uważasz:)

Ja bym też zgłosiła. Na wcześniejszej szteli miałam do opieki tylko dziadka. Po trzech tygodniach babcia się przewróciła i złamała panewkę biodrową. Szpital 4 tygodnie i 2 następne na oddziale rehabilitacyjnym. Po powrocie do domu to ja miałam kongo, dwie osoby do opieki w czym najwięcej bylo u babci. Z firmy nikt do mnie nie wydzwanial, nie interesowali się ( ja nie mialam możliwości zadzwonić). Zadziałała córka państwa i zostalo wszystko zgłoszone. Także dla mnie to zgloś, bo jakby nie bylo to jest wypadek.
02 listopada 2013 18:29
tina 100%

Aaaa,to porwania się zdarzają.To już sprawa dla Archiwum X ;-)).

Dokładnie ha ha i mnie jeszcze nikt nie porwał hihi
02 listopada 2013 18:36 / 3 osobom podoba się ten post
Kasia00744

Ja bym też zgłosiła. Na wcześniejszej szteli miałam do opieki tylko dziadka. Po trzech tygodniach babcia się przewróciła i złamała panewkę biodrową. Szpital 4 tygodnie i 2 następne na oddziale rehabilitacyjnym. Po powrocie do domu to ja miałam kongo, dwie osoby do opieki w czym najwięcej bylo u babci. Z firmy nikt do mnie nie wydzwanial, nie interesowali się ( ja nie mialam możliwości zadzwonić). Zadziałała córka państwa i zostalo wszystko zgłoszone. Także dla mnie to zgloś, bo jakby nie bylo to jest wypadek.

Generalna zasada w kazdej firmie : zgłaszac wszystko !!!! Ja miałem przypadek,ze w opisie bylo : żona w pełni sprawna,pomaga prowadzic dom itp.Okazało sie ze zona jak najbardziej sprawna,pracujaca,bez chorob itp tylko jedno sie nie zgadzalo.Nie mieszkala razem z PDP bo juz z nim wytrzymac nie mogła i wynajela mieszkanie.Zgłosiłem fakt i powiedzialem ze niezgodnosc opisu pacjenta i warunków jest podstawa do rozwiazania umowy z firma.Reakcja firmy byla szybka, czyli podwyzka stawki dla mnie
02 listopada 2013 18:50 / 2 osobom podoba się ten post
A czym się różni stała zmienniczka od przebywającej czasowo, na zastępstwie i dlaczego stałe zmienniczki myślą że mają większe względy niż zmienniczki czsowe ???
02 listopada 2013 18:58 / 1 osobie podoba się ten post
Dyśka

A czym się różni stała zmienniczka od przebywającej czasowo, na zastępstwie i dlaczego stałe zmienniczki myślą że mają większe względy niż zmienniczki czsowe ???

I te teksty...pt."to MOJA sztela".nic mnie tak nie rozbawia:):):):):):)
02 listopada 2013 19:08 / 6 osobom podoba się ten post
Witam już z domku :).Niespodzianka się udała,bo moja córka i moja suczka nie miały pojęcia o tym,że dzis wracam :).Kiedy moje dziecko otworzyło drzwi to nie mogło wydobyć z siebie innegi slowa jak :mamuś? mamuś? mamuś? i tak ze 20 razy ehheheeh.A suka zaplątana w swoj kocyk ,jak mnie usłyszała to przewałkowała się razem z tym kocykiem,wyglądała jak pościel do magla heheheeh.
Ach uwielbiam powroty ,nawet na krótko ...
02 listopada 2013 19:10
kasia63

I te teksty...pt."to MOJA sztela".nic mnie tak nie rozbawia:):):):):):)

Mnie też:):),
02 listopada 2013 19:19 / 2 osobom podoba się ten post
Przekonałyście mnie, dziękuję. Zadzwonię do firmy w poniedziałek :)
02 listopada 2013 20:47
Hej!!!!!!!!!!!Opiekunkowo!!!!!!!!!!!!Zauwazyłyscie,że Wichurka konto usunęła!!!!!!!!!!!!!O co kaman???????
02 listopada 2013 20:48
kasia63

Hej!!!!!!!!!!!Opiekunkowo!!!!!!!!!!!!Zauwazyłyscie,że Wichurka konto usunęła!!!!!!!!!!!!!O co kaman???????

Wlasnie tez o to pytalam ale jakos w poskarzyjkach mi wyszlo
02 listopada 2013 20:52
Sówka

Wlasnie tez o to pytalam ale jakos w poskarzyjkach mi wyszlo

Co sie dzieje? Oświećcie mnie?????
02 listopada 2013 20:57
kasia63

:O:O:O:O:O:O O Jesssssssssssssssssu,a co sie stalo???????????????????
Znowu cos mnie ominelo? Kurde-fajnie pisala:(