Na wyjeździe #3

08 listopada 2013 10:37 / 3 osobom podoba się ten post
Nasze forum jest lepsze od Wikipedii:))) i najbardziej renomowanych psychologów.I porady są darmowe i jak najbardziej trafione.Trzeba tylko yważnie czytać.
08 listopada 2013 10:41
serce78

Tutaj cicho glucho,pewnie wszyscy slodko spicie bo ta pora wspaniala,ja zaraz wyjezdzam,zycze wam wspanialego poczatku wekendu w koncu mamy piatek zycze szerekosci w kazda strone ktora sie udajecie trzymcie sie do uslyszenia po drugiej stronie odezwe sie jak dojade a a teraz 18 godzin tluczenie dupki buziaczki:)

No to szerokiej jeszcze drogi w tam ta i pozdrow Mamusike:)))))))))))))) Bozesku 18godzin 15 jechałam najdłuzej masakra:(
08 listopada 2013 10:49 / 7 osobom podoba się ten post
motylek1

Szkoda kotku ,że Ty tu nie pracujesz ,miała bys okazję być Najgorsza Opiekunką hihihi -nie gniewaj się:)

Absolutnie sie nie gniewam:)
Wolalabym byc najgorsza opiekunka w tym miejscu gdzie jestes,niz pozwalac sobie wlazic na glowe,bo bylabym wtedy zgryzliwa,nieszczesliwa  i kazdy  PDP,bylby przeze mnie znienawidzony.Dzieki temu,ze mam swoje zdanie i staram sie klarowac sytuacje na poczatku wspolpracy-nie mam z tym problemu:)

08 listopada 2013 11:16
Dzięki ,ale nigdy więcej się nie odważę poskarżyć tu komuś >Wszystkim opiekunką życzę wspaniałych podopiecznych i miłych niemieckich domów ,ale to forum nie dla mnie .Natomiast opiekunów  ,którzy sie z czymś borykają i chcą ,żeby ich ktos naprawdę wysłuchał i wsparł ,proszę o kontakt nas meila.:):):)
08 listopada 2013 11:20 / 4 osobom podoba się ten post
motylek1

Dzięki ,ale nigdy więcej się nie odważę poskarżyć tu komuś >Wszystkim opiekunką życzę wspaniałych podopiecznych i miłych niemieckich domów ,ale to forum nie dla mnie .Natomiast opiekunów  ,którzy sie z czymś borykają i chcą ,żeby ich ktos naprawdę wysłuchał i wsparł ,proszę o kontakt nas meila.:):):)

Wiesz co, masz jakis problem ? Napisz po ludzku, bez zlosliwosci, tyle z nas tu swoje zale wylewa - mozesz i Ty. Ze niektore z nas potrafia ulozyc sobie prace tak, zeby "nie cierpiec" - fakt, potrafimy. Ale chetnie dzielimy sie tymi umiejetnosciami wlasnie tu, na forum. I chetnie, z cierpliwoscia wysluchujemy, radzimy w miare swojej wiedzy. Tyle mam do powiedzenia.
Trudno zreszta, zeby rad udzielal ktos, kto dopiero zaczyna prace, lub nie radzi sobie z rodzina lub PDP, czesc z nas jezdzi juz dlugo, z niejednego pieca chleb jadla i nie ukrywamy, ze moze byc lepiej !
08 listopada 2013 11:21 / 1 osobie podoba się ten post
motylek1

Tutaj sie nie ma co obrazac:)
Poskarzylas sie.Bylo czytane .Byla porada,co dobrze by bylo zrobic w Twojej sytuacji,bylo tez glaskanie po smutnej glowce,ale Tobie chyba o cos innego chodzilo?
Wydaje mi sie ,ze masz problem z komunikacja,chcesz zeby Ciebie tylko wysluchano,ale ty nie potrafisz sluchac:(Nie dobrze,nikt tutaj Ci zle nie zyczyl,a troche samokrytyki i podejscia do problemu obiektywnie-chyba by Ci sie przydalo.
Nie bocz sie,bo naprawde nie ma o co:)
08 listopada 2013 11:22 / 3 osobom podoba się ten post
motylek1

Przesadzasz. Przedstawilas jakis temat czym pozwolilas mu zyc wlasnym zyciem, to jest forum a nie grono przyjaciolek w restauracji przy winie gdzie beda tylko glaskac po glowie. Zamieszczajac gdziekolwiek posty jest sie narazonym na krytyka i na pochwale. Przestan dramatyzowac tylko czytaj i pisz dalej.
08 listopada 2013 11:28 / 1 osobie podoba się ten post
motylek1

Masz chyba zły dzień?Może nie trzeba się tak zaraz honorem unosić?
Wszyscy się tu wyżalamy,chwalimy,śmiejemy i wściekamy -jak komu potrzeba na dana chwilę. 
Nie zawsze otrzymujemy odpowiedź czy rade ,której sie spodziewaliśmy ,ale mało kto unosi sie honorem i obraża na całokształt.
I nie każdy na początku czuje sie na forum "jak u siebie" - ale wystarczy trochę "pobyć"dłużej i już jest ok:)

08 listopada 2013 11:55 / 3 osobom podoba się ten post
Dzięki dziewczyny czuję się juz lepiej ,może faktycznie trzeba mi było krytyki!!!! A za 3 tygodnie i tak już stąd odjeżdżam huuuuuuurrrrrrrrrraaaaaaaa:):):) Miłego dnia wszystkim:)
08 listopada 2013 12:02 / 2 osobom podoba się ten post
motylek1

Dzięki dziewczyny czuję się juz lepiej ,może faktycznie trzeba mi było krytyki!!!! A za 3 tygodnie i tak już stąd odjeżdżam huuuuuuurrrrrrrrrraaaaaaaa:):):) Miłego dnia wszystkim:)

NIO:):):):)Nie ma to jak porządny, wirtualny kopniaczek:):):)

3 tygodnie to jeszcze kawaŁ czasu-weźcie i piszcie dobra kobieto:):):)

08 listopada 2013 13:07 / 5 osobom podoba się ten post
A dziś śmiałam się sama do siebie ! No i dumna z siebie byłam Toż ja zdolności detektywistyczno - językowe odkryłam u siebie.
Otóż moja PDP mówi niesamowitym językiem - super - składanką Bayrisch , Schweizerdeutsch i wtrąca pojedyncze włoskie słówka -tych na szczęście mało . No a oto przyklady : glojn=klein,gmach = gemacht ,cweczke = Pflaum, asse= essen
Szczęście , że i w Bayern i w Szwajcarii byłam i szwajcarski niemiecki łapię - inaczej wielka katastrofa by była .Ciąg dalszy pewnie nastąpi !
08 listopada 2013 13:17 / 4 osobom podoba się ten post
To ja dorzucę parę zwrotów z Nordhein Westfallen Platt:Ich jon,ich jang-ich gehe,Ponygl-Nachtchemd,ne me-nicht mehr,esse-essen(to ostatnie jeszcze brzmi w miarę normalnie).Tutaj babcia mówi na ogół czysto,ale czasem Plattem zarzuci.Ale pracowałam w eiffelskiej wiosce,gdzie na ogół mówili Plattem,trzeba było dobrze uszy wytężać,aby cokolwiek zrozumieć,ale całe szczęście dialekt też ma swoją logikę.W księgarniach widziałam słowniki dialekt-Hoch Deustch.
08 listopada 2013 13:31
Ja to mam dobrze ,moja podopieczna rozumie po polsku i po niemiecku ,a do tego porozumiewamy się gestami (nie mówi ,po wylewie),za to bardzo dobrze się rozumiemy i jest taka cisza:)
08 listopada 2013 13:53 / 4 osobom podoba się ten post
Siedze i wymyślam udogodnienia w pracy doszłam do wniosku,że fajnie by było gdyby zatrudniali nas po dwie przy jednej pdp a jeszcze lepiej w parach mieszanych.Ja bym sobie zaklepala jednego Pana z forum................................. zgadnicie,ktorego.
08 listopada 2013 14:02 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Siedze i wymyślam udogodnienia w pracy doszłam do wniosku,że fajnie by było gdyby zatrudniali nas po dwie przy jednej pdp a jeszcze lepiej w parach mieszanych.Ja bym sobie zaklepala jednego Pana z forum................................. zgadnicie,ktorego.

Modusia naszego ślicznego?;-)))).