Na wyjeździe #3

13 listopada 2013 09:18
Asik

Dobry wieczór...ogladam własnie program o opiekunkach w Szwajcarii (Polki,Węgoerki)...interesujące...Poruszające... (na 3Sat)  I smutne...Nie wiem czy dobrze rozumiem ale chyba Bożena ma rodziców w domu opieki w Polsce :( i finansuje ich pobyt pracując w Szwajcarii.

I to mnie tam mocno WQRWIA:(:(:(
To nie jest smutne-to jest szalenie smutne,przepraszam za brzydkie slowo,ale dzisiaj jestem zla,niewyspana i w ogole nic nie bede robila ,bo dzien sie zaczol .....juz nie bede klnela Whrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:(

Tak czy inaczej, Wam wszystkiego dobrego dzisiaj:)
13 listopada 2013 09:34
Widzialam ten reportaz, byl latem pokazywany w CH, skomentowalismy go jednoznacznie - ckliwa historia bez zadnych wnioskow wspomagajacych. Owszem, cos w rodzaju pokazania, ze swoja robote wykonujemy swietnie, ale calosc, dla mnie, zatraca brazylijskim wyciskaczem lez. No i na poczatku wyliczenie, ze w CH ponoc jest juz cala armia polskich opiekunek, tyle, ze na czarno, tu od razu mi sie swiatelko zapala, jako ze Szwajcarzy sa na tym punkcie przeczuleni z racji naplywu innych nacji.
13 listopada 2013 09:37
Kochani draze ten temat dalej ,czy to jest taki sam jak inne czy tez moze naprawde tego 13 cos sie wydarzylo moze dobre moze zlemoze jakies dziwne spotkaninie a moze jaks fajna anegdota w tym dniu powstala
13 listopada 2013 09:41 / 1 osobie podoba się ten post
Tak kochana ja ci pozwalam pospac,ale potem cos napisz
13 listopada 2013 09:43 / 1 osobie podoba się ten post
Witam Wszystkich porannie Nie wiem czy w dobrym miejscu kontynuuje temat, ale wczoraj kupiłam na Amazonie niemieckim Kindle http://www.amazon.de/gp/product/B007HCCOD0/ref=ox_ya_os_product jest przeceniony 20 euro.To jest ten model wcześniejszy bez światełka.Jak dla mnie jednak wystarczy, bo różnica w cenie jest ogromna 125 vs 49!! Wysyłka oczywiście bezpłatna. Jednak mieszkanie w Laponii i list do Mikołaja na coś się przydał :)Przy kupnie proponują Ci ładowarkę, okładeczki...ale to zbędne bajery.Kindle ładuje się na zwykłym usb podłaczonym to laptopa. Tu jeszcze macie tabelke porównań poszczególnych modeli.Jak widać to tylko bajery,które słono kosztują. http://swiatczytnikow.pl/porownanie-wersji-amazon-kindle-classic-touch-keyboard-i-paperwhite/
13 listopada 2013 09:44 / 2 osobom podoba się ten post
Kochani a na koniec dnia zrobimy bilans na opiekunkowie i albo obalimy mit o pechowej 13 albo zrobimy szczesliwa 13 zreszta "ja jestem za a nawet przeciw"...
13 listopada 2013 09:49 / 1 osobie podoba się ten post
Polneta

Witam Wszystkich porannie :-) Nie wiem czy w dobrym miejscu kontynuuje temat, ale wczoraj kupiłam na Amazonie niemieckim Kindle http://www.amazon.de/gp/product/B007HCCOD0/ref=ox_ya_os_product jest przeceniony 20 euro.To jest ten model wcześniejszy bez światełka.Jak dla mnie jednak wystarczy, bo różnica w cenie jest ogromna 125 vs 49!! Wysyłka oczywiście bezpłatna. Jednak mieszkanie w Laponii i list do Mikołaja na coś się przydał :)Przy kupnie proponują Ci ładowarkę, okładeczki...ale to zbędne bajery.Kindle ładuje się na zwykłym usb podłaczonym to laptopa. Tu jeszcze macie tabelke porównań poszczególnych modeli.Jak widać to tylko bajery,które słono kosztują. http://swiatczytnikow.pl/porownanie-wersji-amazon-kindle-classic-touch-keyboard-i-paperwhite/

Eee, on jest przeceniony na 49 euro, upust 20 euro od ceny pierwotnej (69 euro). To tak, zeby bylo jasniej.
13 listopada 2013 09:54
Asik

Aj tam , aj tam...Jade do domu 13go grudnia w piątek :)) Historyczną datę sobie wybrałam. Ciekawe co mnie w autobusie zaskoczy. Ostatnim razem tez bylam w autobusie...wracalam od rodzicow do swojego domu. I sie dowiedziaąłm ze w związku z ogłoszeniem stanu wojennego praca szkół zostaje zawieszona. Gdyby to powiedzieli 2 godziny wczesniej zostałabym u rodzicow. A tak potem zamknbęli granice województw i nie mogłam sie ruszyc.

ja tez wracam 13 grudnia do domku i jak dla mnie to 13 jest szczęsliwa,nie pechowa.a to bedzie 13,piatek i jeszcze grudzień:)))
13 listopada 2013 09:57
wiewiorka

Ja 13-go grudnia też do domu,więc dla mnie to szczęśliwa data.Dla mnie 13-tka to data jak każda inna.

ja tez wracam 13 grudnia do domku i jak dla mnie to 13 jest szczęsliwa,nie pechowa.a to bedzie 13,piatek i jeszcze grudzień:)))
13 listopada 2013 10:14 / 1 osobie podoba się ten post
Ty też :)) No to połazimy sobie razem :))
13 listopada 2013 10:23 / 3 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich z rana Hogata odsatw jakis czar na siebie i bedzie dobrz hehe!!! Andra wyspisz sie w domku jak wrocisz a znajac cie z postow nie usniesz na stojaco!!! Haneczka dobrze ze nie piate ale to my decydujemy jaki bedzie dzien wiec napewno nic sie nie wydarzy ,a zeby mit obali mam dzis troche biegania i załatwiania ostatnich spraw no moze nie ostatnich jeszcze jutro ale jak wszystko pojdzie ok dzis to obalimy mit !!!Chociaz ja nie zawracam sobie nigdy tym głowy i jakos jest oki.Miłego spokojnego dnia zycze usmiechajcie sie a na pewno wszystko bedzie dobrze:))))))))))))))))))))))
13 listopada 2013 12:16 / 3 osobom podoba się ten post
Dobry dzien :)
dzis spoznione sniadanie w moim wykonaniu, bo najpierw wyszykowalam i zawiozlam Dame, zrobilam zakupy i dopiero pomyslalam o sobie. Spotkanie z fachmanem od jezdzacego siedzonka sie odbylo, strasznie drogi ten interes ale rodzinka sie zdecydowala. Wszystko juz pomierzone nawet zostalo, pozyjemy zobaczymy ;)

13 listopada 2013 12:53 / 1 osobie podoba się ten post
Wiesiula

Dobry dzien :)
dzis spoznione sniadanie w moim wykonaniu, bo najpierw wyszykowalam i zawiozlam Dame, zrobilam zakupy i dopiero pomyslalam o sobie. Spotkanie z fachmanem od jezdzacego siedzonka sie odbylo, strasznie drogi ten interes ale rodzinka sie zdecydowala. Wszystko juz pomierzone nawet zostalo, pozyjemy zobaczymy ;)

Wiesiula! ty wiesz jakie to fajne? Moja byla PDP takie miała :) Ja sobie tez pojeździłam ...fajowo było :))
13 listopada 2013 13:13
Polneta

Witam Wszystkich porannie :-) Nie wiem czy w dobrym miejscu kontynuuje temat, ale wczoraj kupiłam na Amazonie niemieckim Kindle http://www.amazon.de/gp/product/B007HCCOD0/ref=ox_ya_os_product jest przeceniony 20 euro.To jest ten model wcześniejszy bez światełka.Jak dla mnie jednak wystarczy, bo różnica w cenie jest ogromna 125 vs 49!! Wysyłka oczywiście bezpłatna. Jednak mieszkanie w Laponii i list do Mikołaja na coś się przydał :)Przy kupnie proponują Ci ładowarkę, okładeczki...ale to zbędne bajery.Kindle ładuje się na zwykłym usb podłaczonym to laptopa. Tu jeszcze macie tabelke porównań poszczególnych modeli.Jak widać to tylko bajery,które słono kosztują. http://swiatczytnikow.pl/porownanie-wersji-amazon-kindle-classic-touch-keyboard-i-paperwhite/

Polneta - mam wlaśnie taki juz ponad rok. Jestem baaaardzo zadowolona. Żadne inne bajery nie są potrzebne. To ma być "książka".
Życzę Ci miłego użytkowania.
13 listopada 2013 13:41
witam wszystkich.....przymierzam sie do kupna e-booka, ale generalnie w tych tematach to,, ciemna masa ze mnie,,,,moje pytanie jest takie jak juz go kupie to za ksiązki które bede chciała tam zainstalowac musze zapłacic ? czy jest stronka która jest darmowa?