Na wyjeździe #3

14 listopada 2013 08:58
Co się stało z Dyśką ??
Dlaczego ma konto usunięte ?
Cholera dzień mnie nie ma i znów ktoś odpada z Ligi Walczących :((((((((((((((
14 listopada 2013 09:05
wikil

dzięki daisy :)

w Polsce nigdy nie miałam problemów ze skóra, a tutaj 2 tygodnie i takie akcje :( teraz po kąpieli patrze a nogi też całe w pajączkach ;/ zaraz się cała wysmaruje balsamem i mam nadzieje że nie wróce do kraju wyglądając jak żółw!

ja mam to samo z dlońmi ;((((((((  wiosna i lato jest ok , ale jak tylko nadejdzie jesień i zima mam takie szorstkie lapy kak papier ścierny :(((((((( 
Kremy pomagaja tylko na chwilę i po umyciu rąk znów to samo.
Najgorsze ,ze mi często też skóra pęka na dloniach i później te ranki bolą. 
a nie moge 24h w rękawiczkach chodzić z nakremowanymi lapkami :(
Jutro idę po jakąś balee do rak albo neutrogene :))))))
Ps. Nie musze na dwór wychodzić , skóra na dloniach pekaja samoczynnie :(((
14 listopada 2013 09:23
hogata76

Oddam za darmo nawet 7,99999:)

dobra, przyjmuję 7, a te 0,9999 oddaj innym :)))))))))))))))
14 listopada 2013 09:25 / 1 osobie podoba się ten post
Polecam wieczorem posmarowac dlonie Oliwa z oliwek,zalozyc bawalniane rekawiczki i poczekac do wchloniecia:)Pomaga ,sprawdzony sposob na moich dloniach:)
Ja jeszcze w domku obrywalam liscie ekaliptusa rozdzielalam je wzdluz i miaczem przykladalam spekane dlonie:)Ulga niesamowita:)

Polecam.Oliwe napewno masz,bo z liscmi ,to roznie bywa:(
14 listopada 2013 09:25
bieta

dobra, przyjmuję 7, a te 0,9999 oddaj innym :)))))))))))))))

Ok:)
14 listopada 2013 09:26 / 1 osobie podoba się ten post
czytam o Tych Kindlach i zaczyna mi sie to podobac szczególnie po tej info z Opola ;)
http://swiatczytnikow.pl/miejska-biblioteka-publiczna-w-gdyni-wypozycza-czytniki/
14 listopada 2013 09:28
margaretka82

Co się stało z Dyśką ??
Dlaczego ma konto usunięte ?
Cholera dzień mnie nie ma i znów ktoś odpada z Ligi Walczących :((((((((((((((

Zastanawiamy się od przedwczoraj-była,pisała i nagle bez uprzedzenia zonk i ni ma:(Czemu?Nikt nie wie:(:(:(

Suche dłonie - pomaga moczenie w siemieniu lnianym .Dore sa lniane kremy - w sklepie zielarskim są.Neutrogena z maliną norweską specjalna na zimę albo w zielonym płaskim pudełku/nie w tubce!/ krem do rąk Kamille/w Edece jest i  w Rossmanie.
14 listopada 2013 09:30
kasia63

Zastanawiamy się od przedwczoraj-była,pisała i nagle bez uprzedzenia zonk i ni ma:(Czemu?Nikt nie wie:(:(:(

Suche dłonie - pomaga moczenie w siemieniu lnianym .Dore sa lniane kremy - w sklepie zielarskim są.Neutrogena z maliną norweską specjalna na zimę albo w zielonym płaskim pudełku/nie w tubce!/ krem do rąk Kamille/w Edece jest i  w Rossmanie.

Dziekuję Kasiu za rady :) 
Widze że siemie lniane nie tylko dobre na zoladek ;))) 
A propos zoladka juz jest ok ;)
A za kremami sie jutro rozejrze :))
14 listopada 2013 09:39 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Dzien doberk w ten mglisty poranek wpadłam sie przywitac i lece jade galej załatwiac sprawy w miescie ech uroki mieszkania na wsi!!! Pare dni temu byla mowa o tym,ale jakos mialam duzo pracy i nie mialm czasu napisac zawsze cos mnie odciagnelo!!! Sa plusy i minusy tego  Akurat ja niziutkie opłaty traktycznie tylko podatek na cały rok gdzie nie wychodzi 200zł.- ale trzeba opał kupic palic !!!Nie wyskocze do sklepu jak mi cos braknie musze co załatwic w banku lub inne musze jechac czasami ekstra nie zawsze uda sie połaczyc z zakupami lub czym podobnym no i szukajac pracy bez samochodu prawojazdow nie da sie nasza komunikacja upadła .Smrodow co prawda nie ma bo gospodarze poszli do pracy gdzies indziej i pozucili prace na roli bo sie nie opłac.!!! Jednak szczerze wolała bym w miescie mieszkac.Ale nie mozna miec wszystkiego.I tyle co ja kasy włozyłam w remont domku a jeszcze włoze to bym kupiła nie takie teraz mam 84metry ale ze wzgledow na corke gdy kiedys zostanie sama,bezemni to po prostu nie zarobi na opłaty w miesci .byc moze sie myle ale juz rozmawiałam z nie o tym jest tego samego zdania .Tak gdyby miała prace za granica to tak nie mowie wiec na wsi dobrze ale w miescie lepiej!!! A teraz moi drodzy miłego spokojnego dnia bezstresowego usmiechnietego dnia zycze wszystkim:))))))))))))))))

Znam te klimaty z autopsji. Mieszkalismy w miescie, wyjechalismy na wies.
No nie wiem, jak u Ciebie z oplatami za prad, u nas po redukcji i analizie spadlo z prawie 400 zl/miesiac na ok. 250-280 zl/miesiac, do tego gaz z butli - ok. 65 zl/miesiac, woda - ok. 30-40 zl/miesiac, smieci - bodajze 30 zl/miesiac, oplaty za TV i telefon+net+komorki ponad 200 zl/miesiac, a jeszcze oproznianie szamba, ale to sasiad zalatwia za 50 zl (1x w m-cu)
Za opal - w tym roku przeszlismy na wegiel, ktory jest wydajniejszy i przy nowym co cieplej w domku - ok. 0,5 tony/miesiac = ok. 350-400 zl, zalezy od kosztow przywozu.
Tez na miejscu nie ma nic, zadnego sklepu, poczty, do miasteczka 10 km, wiec samochod niezbedny, bo komunikacja panstwowa lezy i kwiczy.
Doszlismy do wniosku, ze nasza mlodsza, w przypadku, kiedy zostalaby sama tutaj - zwyczajnie sobie nie poradzi, juz nie mowie o finansach, lecz o pracy zwiazanej z mieszkaniem na wsi - latem trzeba u nas wykaszac trawe, bo jest jej duzo i rosnie jak zwariowana, zima - odsniezaanie, zeby przejsc do stodoly-garazu, do skladu z opalem. Albo placic, jak przyjezdza plug gminny do odsniezania drogi. Moj slubny tez mowi, ze nie da rady co 2 - 3 tygodnie wchodzic na dach, zeby komin wyczyscic, pilnowac, co trzeba gdzie naprawic, poprawic, remontowac.
Mam nadzieje, ze Twoje miejsce jest lepsze, a wyjechalismy z miasta ze wzgledu na corke (AZS), mieszkamy od 1999 roku, teraz czas na zmiany...
14 listopada 2013 09:44 / 7 osobom podoba się ten post
Doczytałam właśnie ,że dziś mamy DZIEŃ SENIORA:)Trzeba by choc raz łaskawszym okiem spojrzeć na naszych nie zawsze miłych i sympatycznych PDP - jeszcze chwilka i same to święto będziemy obchodzić:):):)

Dziś Dzień Seniora
Moi mili
Przysiądźmy chociaż chwilę
Spójrzmy na naszą wredną babcię
Co lubi w nas porzucać kapciem:)
Jedzeniem pluje
Nikogo nie szanuje...
Co całe życie groźna była
Trzęsła wszystkimi i rządziła
A dziś od rana do wieczora
Jest sama
Stara
Smętna
Chora
I tylko w nas oparcie ma
I na nas tylko się wyżywa
Ech,starość.....
Pora to parszywa.....
14 listopada 2013 09:53
Ja czytalam ze dzisiaj jest dzien walki z cukrzyca .
14 listopada 2013 09:55
Ja wpadna na Lososia i warzywka:)A ja cos przyrzadze na deserek:)
14 listopada 2013 11:00 / 1 osobie podoba się ten post
Dyśka, weź się nie wygłupiaj i wracaj ;-))) Porozrabiasz jeszcze trochę a tak to co ?!!
14 listopada 2013 11:10 / 3 osobom podoba się ten post
Dzien dobry Opiekunkowo :)
Ja co prawda mieszkam w miasteczku liczacym ok 13 tys mieszkancow, ale tak na jego obrzezach i przez okna podziwaim sobie pola. Do centrum zasuwam na piechotke kolo 15-20 minut, na paan busa ( taka lokalna linia zastpeujaca pks- ktory sie calkiem wycofal) i innego busika marszem, na dworzec min 30 minut, do sklepow podobnie, oprocz jednego osiedlowego z super wypasionymi cenami. Bez auta ciezko, sie wszystko targa we wlasnych lapkach... ale uwielbiam to moje miejsce na swiecie, za nic juz nie wroce do Szczecina ... za duzo ludzi, aut, a za malo spiewajacych slowikow za oknem.

MIlego dnia drogie Panie !!!
14 listopada 2013 11:14 / 2 osobom podoba się ten post
Podobają mi się małe miasteczka, takie obrzeża ;-)) Też bym tak chciała a mieszkam w centrum Śląska i te silniki-słowiki mnie wkurzają ;-//