Moja droga...powiedz cos więcej na ten temat ..prosze pięknie. Bo o ile mi wiadomo to trzeba miec meldunek.
Moja droga...powiedz cos więcej na ten temat ..prosze pięknie. Bo o ile mi wiadomo to trzeba miec meldunek.
Emilia i Polneta bardzo wam dziekuje :))
Znam te klimaty z autopsji. Mieszkalismy w miescie, wyjechalismy na wies.
No nie wiem, jak u Ciebie z oplatami za prad, u nas po redukcji i analizie spadlo z prawie 400 zl/miesiac na ok. 250-280 zl/miesiac, do tego gaz z butli - ok. 65 zl/miesiac, woda - ok. 30-40 zl/miesiac, smieci - bodajze 30 zl/miesiac, oplaty za TV i telefon+net+komorki ponad 200 zl/miesiac, a jeszcze oproznianie szamba, ale to sasiad zalatwia za 50 zl (1x w m-cu)
Za opal - w tym roku przeszlismy na wegiel, ktory jest wydajniejszy i przy nowym co cieplej w domku - ok. 0,5 tony/miesiac = ok. 350-400 zl, zalezy od kosztow przywozu.
Tez na miejscu nie ma nic, zadnego sklepu, poczty, do miasteczka 10 km, wiec samochod niezbedny, bo komunikacja panstwowa lezy i kwiczy.
Doszlismy do wniosku, ze nasza mlodsza, w przypadku, kiedy zostalaby sama tutaj - zwyczajnie sobie nie poradzi, juz nie mowie o finansach, lecz o pracy zwiazanej z mieszkaniem na wsi - latem trzeba u nas wykaszac trawe, bo jest jej duzo i rosnie jak zwariowana, zima - odsniezaanie, zeby przejsc do stodoly-garazu, do skladu z opalem. Albo placic, jak przyjezdza plug gminny do odsniezania drogi. Moj slubny tez mowi, ze nie da rady co 2 - 3 tygodnie wchodzic na dach, zeby komin wyczyscic, pilnowac, co trzeba gdzie naprawic, poprawic, remontowac.
Mam nadzieje, ze Twoje miejsce jest lepsze, a wyjechalismy z miasta ze wzgledu na corke (AZS), mieszkamy od 1999 roku, teraz czas na zmiany...
E troche nizsze opłaty tak butla gazu starcza tak na około 4 miesiace,150 podatek roczny 150 za swiatłoco drugi miesiac, za wode nie placimy legalnie osrodek monaru udostepnił pobor z szambo raz na rok wystarczy mam duze a nas tylko dwie w tamtym roku poszło mi 1000zł na opał zima mam eko piec i eko grosik kupuje drzewno na rozpałke,tv telef,net komurka tak jak u ciebie !! ale zima jest strasznie jak mowisz u mnie od głownej szosy 300 metwo wjechac do wiski ale zima tragedia no i reszta niedogodnosici, ale w miescie ile bym zapłaciła za tyle metro? sama juz nie wiem w głowie mi sie miesza:)))
Moze nie w temacie ale czytaliscie co sie stalo w Jankowie Przygodzkim (wielkopolska) ? Mam nadzieje ze nikt z nas tu na wyjezdzie nie ma tam bliskich lub tam nie mieszka.Straszna tragedia
Mi nie ma za co - Asik, jak Twoje "biurowe" sprawy, czy sie wyklarowalo ?
W poniedzialek dostane liste dokumentow, jakie mam zdobyc, to napisze wiecej.
Barbarella! Miłego spacerku!
W przyszłym tygodniu myślę, że się spotkamy, bo będę miała autko do dypozycji! :DDDDDDDDDD
Buziole!
o kurcze
a jak jak głupia się nim smaruje, myślałam nawet ze pomaga!
jutro poszukam w sklepie czegoś z neutrogeny bo faktycznie zawsze dobrze na mnie działały ich kremy i pomadki
Wiki, ja polecam czerwony z Garniera,
z syropem z klonu, tylko kucze nie wiem czy w DE jest.
Ten jest do bardzo suchej i zniszczonej skóry.
Od laT tylko tego uzywam.
Goi wszystkie ranki i super sie wchłania zostawijać taka wartewke ochronna.
A tak w ogóle to witajcie!
Nie wiem czy słyszeliście, ale ok 11 rano spadł mi kamień z serca!!!
Jupiiiiiiiiiiiiiiii!!! Dogadałam się z kobitką i mam mieszkanko!!!!!!!
Wyjaśniłyśmy sobie wszystko i moja przyjaciółka Niemka tak poprowadziła rozmowę, że babeczka zgodziła się na kompromis i nie będę ponosiła nie wiadomo jakich kosztów w związku z pobytem mojego Kochanie!
Ona miała ogromne problemy z poprzednią wynajmującą, która brała od niej rzeczy nie mówiąc jej o tym i sprowadziła swojego brata do siebie, z którym ponoć też były problemy... ale się dogadałyśmy i było ok.
Akurat my jesteśmy tak spokojni i wychowani, że nie będzie z nami miała problemów!
Ale się cieszę!
Jupiiiiiiii!
Scarlet, czyta się tak, jak zwykłą książkę. Z podświetleniem, to tak, jakbyś miała latareczkę tylko na strony książki. Dla mnie nie wygodne.