Na wyjeździe #3

22 listopada 2013 22:03
Własnie dostałam meila w sprawie pracy zacytuje wam. ja po przeczytaniu to miałabym pytanie: dlaczego minimalny język i dlaczego tak mało ?
Oferujemy:

1. legalne zatrudnienie w oparciu o umowę z polskim pracodawcą,
2. atrakcyjne wynagrodzenie,
3. opłacone składki ZUS,
4. zapewnione nieodpłatne zakwaterowanie oraz wyżywienie w domu pacjenta,
5. pokrycie kosztów przejazdu.

Wymagania:

1. Minimalna znajomość j. niemieckiego
2. Doświadczenie w opiece nad osobą starszą,
3. Predyspozycje psychologiczne, cierpliwość i wyrozumiałość

Opis zlecenia:

Pacjentka- (160 cm, 45 kg). Pflegestufe III. Mieszka wraz z córką i jej partnerem życiowym w domu jednorodzinnym . Cierpi na ogólne dolegliwości związane z podeszłym wiekiem oraz Alzheimera, nadciśnienie, demencję, inkontynencję, osteoporozę oraz jest częściowo sparaliżowana po zawale. Pani jest osobą leżącą, ewentualnie poruszającą się za pomocą wózka inwalidzkiego.

Pacjent – choruje na raka. Potrzebuje pomocy przy podawaniu posiłków oraz wsparcia podczas chodzenia do toalety
22 listopada 2013 22:10
Ona III grupa a on chyba tez skoro rak...nie piszą..za...1100 eurasków.
22 listopada 2013 22:47
Ja juz drzemke przed telewizorem wykonałam teraz chwile poczytam moze uda mi sie cosik skrobnac i w pielesze no zabieram sie za czytanie:)))))))))))))))))))
23 listopada 2013 07:50 / 1 osobie podoba się ten post
Dzien doberek wstawac spioszki szkoda dnia sobotniego !! A seniorzy na sniadanko czekaja!!! A i gmnastyke poranna trzeba wykonac ,kawke spokojnie wypic co jest z wami??? Miłego dnia wszystki spokojnego ,beztroskiego,Usmiechnietego:))))))))))
23 listopada 2013 08:35 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Dzien doberek wstawac spioszki szkoda dnia sobotniego !! A seniorzy na sniadanko czekaja!!! A i gmnastyke poranna trzeba wykonac ,kawke spokojnie wypic co jest z wami??? Miłego dnia wszystki spokojnego ,beztroskiego,Usmiechnietego:))))))))))

Ej no Mamuela,ja już po bieganiu,babcia umyta,sniadanie zjedzone,posciel przebrana,pralka włączona,obiad juz sie szykuje,widzisz -taka ja robotna i za godzinkę juz mam labe na całego.........pozdrowionka..:):):) aaaa i juz drugą kawkę piję...
23 listopada 2013 09:24
iwunia

Ej no Mamuela,ja już po bieganiu,babcia umyta,sniadanie zjedzone,posciel przebrana,pralka włączona,obiad juz sie szykuje,widzisz -taka ja robotna i za godzinkę juz mam labe na całego.........pozdrowionka..:):):) aaaa i juz drugą kawkę piję...

E to ty o5 wstajesz no prosze ale z ciebie ranny ptaszek ja latem tak wstaje:)))))))))
23 listopada 2013 09:31
Ja wstaje około 8.30-ci a tak mi ciężko.Nie śpie dobrze w nocy,za to rano pospałabym.PDP wstaje około 10-tej.Potem już sprzątanie,obiad i pół dnia z głowy,Najgorsze,najdłuższe są popołudnia.(
23 listopada 2013 09:54
Czesc dziewczyny i chlopaki:)
Iwunia-5 rano????????????????Toz ,to srodek nocy.Jak nie musze to nie wstaje o tej porze,tym bardziej bedac na wyjezdzie,bo wtedy dzien jest jeszcze dluzszy,no ale kazdy ma swojego kota.Jeden wstaje o 5-tej,drugi siedzi do 5-tej,a trzeci pierdzieli farmazony przez caly dzien(np.ja):D:D:D:To jest takie swoiste radzenie sobie z wyjazdami hahahahahah:D:D:D:D:D:D

Ja nawet sie wyspalam -dzieki Asik,to chyba Ty uczynilas:)
Ta jasne.....Najnormalniej w swiecie bylam tak wypompowana nie przespanymi nocami-ostatnio,ze padlam jak worek kartofli hahahahahah:D:D:D:D:D:DA dzisiaj pewnie znowu oczyska jak 5zl:(Oby nie:)

Milego Wam wszystkim zycze:)
23 listopada 2013 10:33 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Poszło:)

Dziekuje.
23 listopada 2013 10:36
Zakręcona Mamuela

E to ty o5 wstajesz no prosze ale z ciebie ranny ptaszek ja latem tak wstaje:)))))))))

To nie ja taki ranny ptaszek tylko moja PDP tak szaleje rano...
23 listopada 2013 11:18 / 2 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich sennie i leniwieeeeeee... ja juz po spacerku z pdp i za pol godziny jedziemy na obiad do Chinczyka,to taki nasz staly punkt sobotniego dnia ))) jakas leniwa sie zrobilam ale nic to od poniedzialku zaczynam program...... odchudzanie,upiekszanie,zadowolenie,nie marudzenie itp co by na poswiateczna randke przyzwoicie sie prezentowac ha! Milego dnia Wszystkim ♥
23 listopada 2013 13:36 / 1 osobie podoba się ten post
Witam wszystkich,muszę się pochwalić,jestem tu krótko,dziś przed obiadem była sąsiadka w odwiedziny i poczułam u niej zapach Treso'r firmy Lancome' i zapytałam jej czy tym pachnie,Pani potwierdziła i za jakieś 20 min dała mi w prezencie butelkę 100 ml z perfumą :),jestem w szoku...
23 listopada 2013 13:39
ania37

Witam wszystkich,muszę się pochwalić,jestem tu krótko,dziś przed obiadem była sąsiadka w odwiedziny i poczułam u niej zapach Treso'r firmy Lancome' i zapytałam jej czy tym pachnie,Pani potwierdziła i za jakieś 20 min dała mi w prezencie butelkę 100 ml z perfumą :),jestem w szoku...

Poproszę o podsyłanie takich sąsiadek, mogę nawet ciasto zrobić ;)))))
Fartło Ci się Ania. Oby tak dalej.
23 listopada 2013 13:41
hagia

Poproszę o podsyłanie takich sąsiadek, mogę nawet ciasto zrobić ;)))))
Fartło Ci się Ania. Oby tak dalej.

Ja od razu powiedziałam,że jestem niepiekaca,żeby potem nie było żonk...

A ta sąsiadka,to ponoć bardzo dobra dusza...Powiedziała,że to od Mikołaja trochę wcześniej :)
23 listopada 2013 13:47
Taki Mikołaj to może na raty przynosić, zanim wszystko zniesie co Ci się należy, na a po Mikołaju, święta przecież, też można obdarować :)
Napisałam o cieście, bo to byłoby wielkie wydarzenie w moim wydaniu. Na dwa lata tutaj, piekłam 5 razy, bo dreptało za mną coś....