BasiaBur :D:D:D:D:D:DD::D:DD
Ktos dzisiaj napisal.......ze jakas Stara Baba nad tortem.......
A ja lubie Stara Babe nad tortem z Krakowa:D:D:D:D:D:DD::DD
Czytając ten temat przeraziłam się. Jak bardzo mało potrzeba ludziom, aby uwierzyć w swoją doskonałość.Tu ona jest nawet wyceniona ok 1200 euro miesięcznie.Można zapomnieć o wszystkim wielkim i pięknym co sie do momentu wyjazdów jako opiekunka osiągneło? Straszne. Przeciez każda z nas ma coś co zostawia w Polsce. To jest dom, rodzina, ogrody, zwierzaki nasze kochane, nasi przyjaciele.Dla tych 1200euro nie można wszystkiego opluć.A jeśli już tak ktoś pluje to chyba tylko z własnej bezsilnośći. Bo nie jest żadnym osiągnięciem praca w Niemczech jako opiekunka. Jest to bardzo łatwe i w miarę szybkie załapanie sie na troche lepiej płatna pracę. Żadnych barier, ograniczeń. Wystarczy troche odwagi, troche języka i do pracy.Już na drugim kontrakcie zachowujemy sie jak profesjonalistki. Czyli nie trzeba dużo. I to jest najbardziej niebezpieczne.Można uwierzyć, że nasze wykształcenie, nasza wiedza, nasze osiągnięcia są nic nie warte, niepotrzebne, że wszystkie jestesmy tu od podcierania ...... . Jeśli tak któraś z was myśli, to albo nic wcześniej nie zdobyła, albo nie umie docenić tego co zostawiła. Albo najzwyczajniej w swiecie jest bardzo wygodna. Bo moim zdaniem tylko wygodnictwo w wielu przypadkach usprawiedliwia nasz pobyt tutaj.Takie pieniądze, jeśli ktoś ma pomysł na siebie to mozna zarabiać juz w kraju.
Ja kibicuję tym dziewczynom, które mają swoje plany, które nie wstydzą się tego że kiedyś skończyły studia.I nie uważają siebie za dzielne kobiety bo pracują w niemieckich domach jako opiekunki.Mają jeszcze swoje ambitne plany. A to(praca opiekunki w niemieckim domu) jest miłą przygodą w drodze do realizacji swoich planów.
Nie mozna zacytowac postow 2 osob:)
Dalam plusa i BasiBur i Amelce55,ale mnie chyba nie zrozumialyscie:(
Ehhhhhhh,ja dzisiaj i tak juz dostalam gorzka dawke slow:( Juz nawet nie chce mi sie tlumaczyc i pisac:(Jesli czytalyscie to powinnyscie zrozumiec:(
Oj ,ale ja nie jestem po studiach:(:(:(:(Pewnie nie zrozumialam ,bo jestem ULUNGIEM:(
Ehhhhhhh,ja dzisiaj i tak juz dostalam gorzka dawke slow:( Juz nawet nie chce mi sie tlumaczyc i pisac:(Jesli czytalyscie to powinnyscie zrozumiec:(
Oj ,ale ja nie jestem po studiach:(:(:(:(Pewnie nie zrozumialam ,bo jestem ULUNGIEM:(
Ja sie zgadzam prawie ze wszystkim co napisala IGGA.Nie zgadzam sie ,ze wykonujac te prace jestem doskonala.Ja wogole pomimo wy ksztalcenia (widoczny w awatarze)"nie jestem z siebie dumna z tego ,ze samowolnie zgadzam sie na wiezienie z racja zywnosciowa uragajaca czllowieczenstwu.Kobitki jestesmy tu tylko dla kasy.Spokojnej nocy.
Czasem ludzie po studiach prezentują taką ciasnotę umysłu, że aż boli.. a te 'ulungi' wbrew pozorom mają bardzo szerokie horyzonty myślowe..
Lubie Cię 'ulungu'! :-)
Nie, nie zrozumiałyśmy.
To jest moje zdanie,a straszne jest to ,ze Ty tylko nie akceptujes zdania innych.