Na wyjeździe #4

14 grudnia 2013 14:05 / 8 osobom podoba się ten post
Dzięki za wsio !>) Jakoś pomalutku się rozkręcam.  Babcia już mi pewnie pół życia opowiedziała , a ja udaję , że niby ją rozumiem . Coś tam kumam , ale ona mówi tak strasznie niewyraznie , że większości domyślam się po jej minie w trakcie opowieści . Kiwam mądrze głową , mówię ja , ja....  A ona się cieszy , że sobie pogadała, taaaa........Poza tym lata co godzinę pipi machen , a co dwie coś tam zajada, ale spoko , jest strasznie chuda , niech więc je. Jej synuś , bo mam ich dwoje , większość czasu przesypia. Coś mu się pogorszyło ze zdrowiem , to tylko leży , więc jest ok. Tak sobie myślę , że jak wyjdę z tego przyjazdowego szoku , to dam radę to wszystko ogarnąć . Neta mam , kontakt z bazą mam , fajki i kawę też mam , to będzie dobrze. Resztę przyjdzie z czasem . Jedyne , co mnie na razie wkurza , to ta ichnia klawiatura , litery trochę poprzestawiane , za cholerę nie wiem gdzie przycisnąć , żeby postawić znak zapytania , ani małpy... eh , informatyk ze mnie........
14 grudnia 2013 14:06 / 3 osobom podoba się ten post
Witam:)) Ja mój czas wolny spożytkowałam na spacer. Musiałam tę całą złość wychodzić, inaczej bym wybuchła. Więc założyłam słuchawki na uszy, wzięłam parasol i poszłam. Ani się obejrzałam a szłam jakimiś polami. Tak się zamyśliłam:) Zimno było, deszcz zaczął mocniej padać, więc powrót... Godzina spaceru:) pomogło troszkę, już mi lepiej :)))
14 grudnia 2013 14:12 / 2 osobom podoba się ten post
giunta

Giunta spakowana i gotowa do drogi.

Idę zrobić rundkę autem ze zmienniczką, bo trochę przerażona górkami, później obiad i o 16.30 startuję z Ulm.

Giunta - urlopu miodem i mleczkiem płynacego Ci życzę.Wysokich lotow jak zwykle.
14 grudnia 2013 14:20
Ja tez się dołączam - wypoczywaj i świętuj z rodziną !
14 grudnia 2013 14:34 / 2 osobom podoba się ten post
nowa70

Dzięki za wsio !>) Jakoś pomalutku się rozkręcam.  Babcia już mi pewnie pół życia opowiedziała , a ja udaję , że niby ją rozumiem . Coś tam kumam , ale ona mówi tak strasznie niewyraznie , że większości domyślam się po jej minie w trakcie opowieści . Kiwam mądrze głową , mówię ja , ja....  A ona się cieszy , że sobie pogadała, taaaa........Poza tym lata co godzinę pipi machen , a co dwie coś tam zajada, ale spoko , jest strasznie chuda , niech więc je. Jej synuś , bo mam ich dwoje , większość czasu przesypia. Coś mu się pogorszyło ze zdrowiem , to tylko leży , więc jest ok. Tak sobie myślę , że jak wyjdę z tego przyjazdowego szoku , to dam radę to wszystko ogarnąć . Neta mam , kontakt z bazą mam , fajki i kawę też mam , to będzie dobrze. Resztę przyjdzie z czasem . Jedyne , co mnie na razie wkurza , to ta ichnia klawiatura , litery trochę poprzestawiane , za cholerę nie wiem gdzie przycisnąć , żeby postawić znak zapytania , ani małpy... eh , informatyk ze mnie........

Uwielbiam czytac takie pozytywne posty,dziewczat ,ktore zaczynaja:)
Bravo i trzymym kciuki:)
14 grudnia 2013 15:22 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

Uwielbiam czytac takie pozytywne posty,dziewczat ,ktore zaczynaja:)
Bravo i trzymym kciuki:)

Ja jestem tak ogólnie z lekka pozytywnie porąbana ! Łamię się tylko wtedy , gdy dopada mnie bezsilność...
14 grudnia 2013 16:18 / 3 osobom podoba się ten post
romana

Do pracy rodacy, do pługa, do roli, niech nowe się jutro wykuwa powoli!

To z piosenki socjalistycznej, nie wiem dlaczego z rana tak mnie wzięło. Może dlatego, że słońca jeszcze nie ma?

Mamuela, ciesz się, że dziecko lubi być z mamą i jej portfelem, hi, hi... Potem może zostanie za tą zagramanicą i będziesz ją widzieć raz na ruski rok.

Romanka moje dziecko jest pracowite i w Pl pracuje zeby jej starczyło!!! fakt ze podna norme zeby jakies lepsze pieniadze zarobic!!! nie musi od mamy ciagnac!!!, wspieramy sie  w sposob inny!!! chce sobie polepszyc zycie niech jedzie nie bede zatrzymywac!!!  po co ma kiedys miec pretensje!!! mam dwie corki i co z tego ze mieszka niedaleko jak ja widze zadko!!! a druga jak pojedzie daleko to zrozumie!!!! Zreszta sama tez jezdze a ona jest w domku sama czyz to nie to samo troche pozytywnego nastawienia Romana kazdy chce sobie polepszyc zycie prawda!!!! Ty sama ostatnio mało w domku byłas !! Jak to sie mowi cos za cos!!!
14 grudnia 2013 17:24 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj mam cały dzien wolny z dala od domu rozne mysli plącza sie po głowie. Wymyśliłam,że my opiekunki mozemy rozwalić gospodarke Niemiec w prosty sposb.Zjezdzamy wszystkie do domu a jest nas szacunkowo ponad 200.000 i np.zięć mojej pdp dyrektor koncernu nie moze isc do pracy dopoki nie znajdzie miejsca w Heimie dla tesciowej bo mimo ze on jest dyrektorem to w domu zona gra pierwsze skrzypce polecenie wydane przez nia jest do wykonania w trybie natychmiastowym.

Już widzę tak na podsłuchiwanym telefonie Frau Merkel prosi naszego Premiera o uregulowanie prawne przepisow dotyczących zatrudniania opiekunek na terenie Niemiec.

W trybie natychmiastowym cześć naszych podopiecznych jest przeniesiona do Domu Spokojnej Starosci pokroju jak w Starej Milosnej.

My wracamy do kraju mamy prace i wszystko sie zgadza oprocz kasy.

Prosze ten wpis traktowac jako sen opiekunki opowiedziany tuz po przebudzeniu.
14 grudnia 2013 17:41 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Dzisiaj mam cały dzien wolny z dala od domu rozne mysli plącza sie po głowie. Wymyśliłam,że my opiekunki mozemy rozwalić gospodarke Niemiec w prosty sposb.Zjezdzamy wszystkie do domu a jest nas szacunkowo ponad 200.000 i np.zięć mojej pdp dyrektor koncernu nie moze isc do pracy dopoki nie znajdzie miejsca w Heimie dla tesciowej bo mimo ze on jest dyrektorem to w domu zona gra pierwsze skrzypce polecenie wydane przez nia jest do wykonania w trybie natychmiastowym.

Już widzę tak na podsłuchiwanym telefonie Frau Merkel prosi naszego Premiera o uregulowanie prawne przepisow dotyczących zatrudniania opiekunek na terenie Niemiec.

W trybie natychmiastowym cześć naszych podopiecznych jest przeniesiona do Domu Spokojnej Starosci pokroju jak w Starej Milosnej.

My wracamy do kraju mamy prace i wszystko sie zgadza oprocz kasy.

Prosze ten wpis traktowac jako sen opiekunki opowiedziany tuz po przebudzeniu.

hehehehehe Mleczko :):):) faktycznie mialas sen:) dobrze ze to tylko sen:) ja tam swoich ;;uzurpatorow,, wole w domku dogladac:) za ich ;;nadwyraz dobra kase;;:):):)
14 grudnia 2013 17:47 / 5 osobom podoba się ten post
No to pociągnijmy dalej - my zjeżdżamy i okazuje się , że rodziny niemieckie bankrutują . Dlaczego ? A między innymi z powodu doprowadzonej do perfekcji specjalizacji. Polka w razie potrzeby wkręci żarówkę - nie trzeba elektryka, pojedzie z PDP samochodem do lekarza - nie trzeba brać taxi . Wyprasuje i posprząta - pani sprzątająca bierze 12€ za godz a o cenie prasowania nawet nie wspomnę .A i pracę trzyzmianową sama pociągnie czego by nie zrobiła zadna Niemka.W Świeta też popracuje za dodatek rzędu kilkadziesiąt € .A Niemcy w większosci wygodni i przez nas przyzwyczajeni do samodzielnosci i zaradności opiekunek z PL.No i co dalej ? Płakać i płacić kilku Niemkom zamiast jednej Polce.Albo zwolnic się z pracy ... . Albo wziąc opiekunkę z Rumunii np.- płacić mniej ale płakać więcej . Bo miejsc w Altenheimach i tak jest mało a przy zwiększonym popycie ceny wzrosna znacząco .

Wprawdzie jeszcze nie śpię ,więc to nie senne majaki ale ,,wirtualne'' spekulacje.
A z takich ,,mało przydatnych '' dyskusji przypomniało mi się , jak przez całą piekną czerwcową noc na imprezie nieco zakrapianej po zakończonej sesji opracowywaliśmy plan uprowadzenia atomowej łodzi podwodnej z portu wojennego w Leningradzie . I już nad ranem ,ktoś przytomnie spytał :No dobrze - a po jaką cholerę nam ona ?
14 grudnia 2013 17:49 / 1 osobie podoba się ten post
Pomysł z protestem jest świetny, tylko w tym niemieckim Kraju Szybko Rozwiązującym Problemy już na drugi dzień załatwiliby transport pół miliona opiekunek z Rumunii,co jest o wiele łatwiejsze od dogadania się z polskim rządem. A my byśmy zasiliły szeregi pijących z rozpaczy Matek-Polek-alkoholiczek.

Giunta, poszalej trochę w Polsce, należy Ci się. Widziałam dziś w Monachium sport uprawiany nietypowo przez tutejszych chłopaków (dziewczyn nie było). Pod jednym mostem w samym centrum albo oni sami, albo urząd miasta spiętrzyli wodę w rzece i jest tam niezła fala. A panowie w specjalnych ubrankach gumowych hulają na deskach windsurfingowych, często wpadając do wody, co im w niczym nie przeszkadza. Zawsze mają komplet widzów oglądających ich wyczyny i robiacych zdjęcia.
Pomyślałam o Tobie, kochanie, i podobnego odlotu Ci życzę! 
14 grudnia 2013 17:53
romana

Pomysł z protestem jest świetny, tylko w tym niemieckim Kraju Szybko Rozwiązującym Problemy już na drugi dzień załatwiliby transport pół miliona opiekunek z Rumunii,co jest o wiele łatwiejsze od dogadania się z polskim rządem. A my byśmy zasiliły szeregi pijących z rozpaczy Matek-Polek-alkoholiczek.

Giunta, poszalej trochę w Polsce, należy Ci się. Widziałam dziś w Monachium sport uprawiany nietypowo przez tutejszych chłopaków (dziewczyn nie było). Pod jednym mostem w samym centrum albo oni sami, albo urząd miasta spiętrzyli wodę w rzece i jest tam niezła fala. A panowie w specjalnych ubrankach gumowych hulają na deskach windsurfingowych, często wpadając do wody, co im w niczym nie przeszkadza. Zawsze mają komplet widzów oglądających ich wyczyny i robiacych zdjęcia.

ozesz w morde jeza :( dokladnie -tak jak to ujelas!
14 grudnia 2013 18:02 / 1 osobie podoba się ten post
Oj te Rumunki.Wlasnie dzisw widzialam jedna,wymienila Polke(tansza),jeszcze mnie zagadnela,czy mowie po rumunsku,hehe
14 grudnia 2013 18:04 / 3 osobom podoba się ten post
romana

A gdziez te rzesze Matek-Polek i w dodatku alkoholiczek?Tu na forum wieksza cześć to matki i Polki a czy alkoholiczki.Czy z wszystkiego musisz kpić,masz wyjatkowy dar przewidywania chorob i uzaleznień.

Jestem w kraju czesto i na dluższych urlopach nie wiem gdzie Ty bywasz, ale ja jakoś nie spotykam tych szeregow.
14 grudnia 2013 18:09
10 osób Ci plusik dało a ja nie dam -dam minusa wielkiego!!!!!!Sobie!!!!!Sobie miałas tez coś kupić!!!!!!!