Giunta spakowana i gotowa do drogi.
Idę zrobić rundkę autem ze zmienniczką, bo trochę przerażona górkami, później obiad i o 16.30 startuję z Ulm.
Giunta spakowana i gotowa do drogi.
Idę zrobić rundkę autem ze zmienniczką, bo trochę przerażona górkami, później obiad i o 16.30 startuję z Ulm.
Dzięki za wsio !>) Jakoś pomalutku się rozkręcam. Babcia już mi pewnie pół życia opowiedziała , a ja udaję , że niby ją rozumiem . Coś tam kumam , ale ona mówi tak strasznie niewyraznie , że większości domyślam się po jej minie w trakcie opowieści . Kiwam mądrze głową , mówię ja , ja.... A ona się cieszy , że sobie pogadała, taaaa........Poza tym lata co godzinę pipi machen , a co dwie coś tam zajada, ale spoko , jest strasznie chuda , niech więc je. Jej synuś , bo mam ich dwoje , większość czasu przesypia. Coś mu się pogorszyło ze zdrowiem , to tylko leży , więc jest ok. Tak sobie myślę , że jak wyjdę z tego przyjazdowego szoku , to dam radę to wszystko ogarnąć . Neta mam , kontakt z bazą mam , fajki i kawę też mam , to będzie dobrze. Resztę przyjdzie z czasem . Jedyne , co mnie na razie wkurza , to ta ichnia klawiatura , litery trochę poprzestawiane , za cholerę nie wiem gdzie przycisnąć , żeby postawić znak zapytania , ani małpy... eh , informatyk ze mnie........
Uwielbiam czytac takie pozytywne posty,dziewczat ,ktore zaczynaja:)
Bravo i trzymym kciuki:)
Do pracy rodacy, do pługa, do roli, niech nowe się jutro wykuwa powoli!
To z piosenki socjalistycznej, nie wiem dlaczego z rana tak mnie wzięło. Może dlatego, że słońca jeszcze nie ma?
Mamuela, ciesz się, że dziecko lubi być z mamą i jej portfelem, hi, hi... Potem może zostanie za tą zagramanicą i będziesz ją widzieć raz na ruski rok.
Dzisiaj mam cały dzien wolny z dala od domu rozne mysli plącza sie po głowie. Wymyśliłam,że my opiekunki mozemy rozwalić gospodarke Niemiec w prosty sposb.Zjezdzamy wszystkie do domu a jest nas szacunkowo ponad 200.000 i np.zięć mojej pdp dyrektor koncernu nie moze isc do pracy dopoki nie znajdzie miejsca w Heimie dla tesciowej bo mimo ze on jest dyrektorem to w domu zona gra pierwsze skrzypce polecenie wydane przez nia jest do wykonania w trybie natychmiastowym.
Już widzę tak na podsłuchiwanym telefonie Frau Merkel prosi naszego Premiera o uregulowanie prawne przepisow dotyczących zatrudniania opiekunek na terenie Niemiec.
W trybie natychmiastowym cześć naszych podopiecznych jest przeniesiona do Domu Spokojnej Starosci pokroju jak w Starej Milosnej.
My wracamy do kraju mamy prace i wszystko sie zgadza oprocz kasy.
Prosze ten wpis traktowac jako sen opiekunki opowiedziany tuz po przebudzeniu.
Pomysł z protestem jest świetny, tylko w tym niemieckim Kraju Szybko Rozwiązującym Problemy już na drugi dzień załatwiliby transport pół miliona opiekunek z Rumunii,co jest o wiele łatwiejsze od dogadania się z polskim rządem. A my byśmy zasiliły szeregi pijących z rozpaczy Matek-Polek-alkoholiczek.
Giunta, poszalej trochę w Polsce, należy Ci się. Widziałam dziś w Monachium sport uprawiany nietypowo przez tutejszych chłopaków (dziewczyn nie było). Pod jednym mostem w samym centrum albo oni sami, albo urząd miasta spiętrzyli wodę w rzece i jest tam niezła fala. A panowie w specjalnych ubrankach gumowych hulają na deskach windsurfingowych, często wpadając do wody, co im w niczym nie przeszkadza. Zawsze mają komplet widzów oglądających ich wyczyny i robiacych zdjęcia.
Pomyślałam o Tobie, kochanie, i podobnego odlotu Ci życzę!
Pomysł z protestem jest świetny, tylko w tym niemieckim Kraju Szybko Rozwiązującym Problemy już na drugi dzień załatwiliby transport pół miliona opiekunek z Rumunii,co jest o wiele łatwiejsze od dogadania się z polskim rządem. A my byśmy zasiliły szeregi pijących z rozpaczy Matek-Polek-alkoholiczek.
Giunta, poszalej trochę w Polsce, należy Ci się. Widziałam dziś w Monachium sport uprawiany nietypowo przez tutejszych chłopaków (dziewczyn nie było). Pod jednym mostem w samym centrum albo oni sami, albo urząd miasta spiętrzyli wodę w rzece i jest tam niezła fala. A panowie w specjalnych ubrankach gumowych hulają na deskach windsurfingowych, często wpadając do wody, co im w niczym nie przeszkadza. Zawsze mają komplet widzów oglądających ich wyczyny i robiacych zdjęcia.
Pomyślałam o Tobie, kochanie, i podobnego odlotu Ci życzę!