Na wyjeździe #4

15 grudnia 2013 09:35 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Ja Lapka od pierwszego wyjazdu z sobą zabierałam, ale z NET to różnie bywało. Jestem na wielu Portalach i mam wielu wirtualnych przyjaciół, spotykam się z nimi w PL na różnych Zlotach i prywatnie też, ale nie wszyscy rozumieją charakter naszej pracy. Ja też jeszcze 6 lat temu dziwiłam się jak sąsiadka zostawiała dom, dzieci i wyjeżdżała "za chlebem". Teraz się nie dziwię. Sama jeżdżę i zostawiam "nowego" męża z moimi kotami... Ja jestem twarda - wytrzymuje rozłąkę, ale on ... taka mimoza - już tęskni i jest mu samemu źle... Muszę mu wymyślać jakieś prace domowe, żeby robił to dla mnie i się cieszył jak mu się wszystko uda. Ach, chyba pomyliłam tematy? :)

Moj maz jestesmy razem od 4 lat , zostaje z dziecmi i swoja mama . odkad zaczelam wyjezdzac to zmienil sie na lepsze . teraz to odlicza nawet dni razem ze mna do mojego powrotu i ciagle pyta,, a napewno wrocisz 5 ,,
15 grudnia 2013 09:40 / 5 osobom podoba się ten post
Wrzucam tutaj,apropo's wczorajszej dyskusji nt.schorowanych opiekunek.Wierszyk zeszłoroczny ale zawsze aktualny,niestety:(

jedzie busem przerażona

co ja czeka? myśli sobie

ale trudno - raz pojade i zarobię!!

oddam długi,

kupię łyżwy bo mnie synuś stale prosi

i na płaszczyk dam dla Zosi.............

i tak 8 lat zleciało

pomarszczyła sie i zbrzydla,

ale ciagle jest potrzebna...... ...............jej rodzinka to LICZYDŁA............
15 grudnia 2013 09:50 / 2 osobom podoba się ten post
Do czasu moja droga,do czasu:):):):)
15 grudnia 2013 09:58 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Wrzucam tutaj,apropo's wczorajszej dyskusji nt.schorowanych opiekunek.Wierszyk zeszłoroczny ale zawsze aktualny,niestety:(

jedzie busem przerażona

co ja czeka? myśli sobie

oddam długi,

i tak 8 lat zleciało

ale ciagle jest potrzebna...... ...............jej rodzinka to LICZYDŁA............

Kasiu super ten wierszyk , a co do liczydel to wiele osob -nie wiem czy wszedzie tak jest - ale wiele osob zauwaza nas wtedy gdy zaczynamy pracowac np.w DE bo mamy wieksza kase . A jak masz wiecej kasy to jestes ktos . U mnie tak bylo przynajmniej .
15 grudnia 2013 10:06 / 1 osobie podoba się ten post
Człowiek tylko po urodzeniu jest gładki przez jakiś czas
15 grudnia 2013 10:09 / 2 osobom podoba się ten post
Andrea -dla bezpieczności lepiej brać prysznic:):)

Janusz - noworodka widziałeś kiedy?Po urodzeniu to człowiek więcej pomarszczony jak na starość:):):):)Dużo skóry -mało ludzika:):):)
15 grudnia 2013 10:14 / 2 osobom podoba się ten post
Noworotki potem staja sie gladkie i slodkie,bo je mamusie pielegnuja(tak jak teraz nasze podopieczne pielegnujemy,hehe
15 grudnia 2013 10:23 / 4 osobom podoba się ten post
alinka1339

Kasiu super ten wierszyk , a co do liczydel to wiele osob -nie wiem czy wszedzie tak jest - ale wiele osob zauwaza nas wtedy gdy zaczynamy pracowac np.w DE bo mamy wieksza kase . A jak masz wiecej kasy to jestes ktos . U mnie tak bylo przynajmniej .

u mnie tez tak bylo jak kasy braklo to niektorzy niby przyjaciele odeszli a jak kariere w niemcach zaczelam nastapil exodus tych co odeszli.tyle ze ja mam teraz przyjaciol nowych i tych co trwali przy mnie bez wzgledu na moj status materialny.tych co to powracaja jak kasa do mnie naplynela trktuje jak znajomych sprzed lat chlodno i uprzejmie nic poza tym
15 grudnia 2013 10:34
tak trzymac ania52,przerabialam taka lekcje
15 grudnia 2013 10:38 / 4 osobom podoba się ten post
ania52

u mnie tez tak bylo jak kasy braklo to niektorzy niby przyjaciele odeszli a jak kariere w niemcach zaczelam nastapil exodus tych co odeszli.tyle ze ja mam teraz przyjaciol nowych i tych co trwali przy mnie bez wzgledu na moj status materialny.tych co to powracaja jak kasa do mnie naplynela trktuje jak znajomych sprzed lat chlodno i uprzejmie nic poza tym

Tak , tak jest w zyciu . U mnie w rodz meza bylo tak w tym roku . moj maz ma bata i kontakty maja nie najlepsze - nigdy nie bylam w gosciach u tego brata . Dwa lata temu ten brat robil komunie swojej corce i tak nas zapraszal , zeby nie bylo , ze nie zaprosil . ja akurat bylam na porodowce gdy byla ta komunia i nie poszlismy , bo dzieciaczek malenki. A w tym roku ow brat robil komunie synowi , a ze tak wyszlo ze ja kolejny raz pracowalam w DE to ow brat pierwsze co nas zapraszal jako pierwszych . Ale ja powiedzialam ,ze niestety nie pojde na ta komunie i nie poszlam . w d...mam tych dla ktorych jestem kims wtedy kiedy mam kase .......Czy kase mam czy nie jestem czowiekiem i mam swoj honor .
15 grudnia 2013 10:40 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

jedzie busem przerażona

co ja czeka? myśli sobie

oddam długi,

i tak 8 lat zleciało

o matuchno to ja jeszcze 5 lat i sie namarszcze..i jak nu ulicy sie pokaze w rodzimym miescie.przyjdie do niemcow wyemigrowac
15 grudnia 2013 11:15
Zaraz ide gotowac obiad, PCP już zjadla . Teraz polezy i bajki pooglada :/ Troche spokoju będzie , bo po wczorajszym nie chce mi sie z nia nawet rozmawiac .
15 grudnia 2013 11:17 / 1 osobie podoba się ten post
ania52

o matuchno to ja jeszcze 5 lat i sie namarszcze..i jak nu ulicy sie pokaze w rodzimym miescie.przyjdie do niemcow wyemigrowac

A mnie mowia, ze odmlodnialam na emigracji ... I w miasteczku i moja rodzinka !!! Moze nie chca mnie stresowac, zebym nie przestala jezdzic ??? Zartuje, rodzinka zawsze mowi, ze jak mi zle, to ... 
15 grudnia 2013 11:20 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

A mnie mowia, ze odmlodnialam na emigracji ... I w miasteczku i moja rodzinka !!! Moze nie chca mnie stresowac, zebym nie przestala jezdzic ??? Zartuje, rodzinka zawsze mowi, ze jak mi zle, to ... 

ja tam zawsze jezdzic bede  bo innych dochodow niet..a za 5 lat to jakbym sie fest namarszczyla to kaze sobie skore naciagnac nadmiar wyciac i znowu do niemcow i tak co 8 lat
15 grudnia 2013 11:35
ania52

ja tam zawsze jezdzic bede  bo innych dochodow niet..a za 5 lat to jakbym sie fest namarszczyla to kaze sobie skore naciagnac nadmiar wyciac i znowu do niemcow i tak co 8 lat

I ja w tej chwili innych dochodow nie mam . W PL  dostalam wypowiedzenie z pracy , a mialam zamiar przerwe sobie zrobic z wyjazdami ze wzgledu na dzeciaki . Coz polskie realia zmusily do kolejnego wyjazdu , ale to moze i dobrze ..