Na wyjeździe #4

17 grudnia 2013 22:34 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Wiecie co,ale to już jest niepoważne,młodą ,początkującą opiekunke dać do takiej trudnej osoby. Pamiętam jak mnie z jednej dużej agencji chcieli wepchać za 1000 € do dementywnego małzeństwa,które w ciągu niedługiego czasu miało kilka opiekunek. Pamiętam,że jak chciałam odmówić to powiedziala mi pani,że tak nie wolno,że jak jest oferta to powinnam ją przyjąć. Gdybym miała ze dwadzieścialika lat pewnie bym się przestraszyla i pojechala do takiego małżeństwa,ale ja całkiem zrezygnowałam z pracy w tej agencji.
Bardzo mozliwe,że wszystkim początkującym wciskają takich trudnych podopiecznych.

Świeżynka z super angielskim miała ok 60tki........
17 grudnia 2013 22:44
kasia63

Świeżynka z super angielskim miała ok 60tki........

No ale sama wiesz,jak to jest miec dwadzieściakilka lat,jest się wtedy jeszce takim naiwnym i grzecznym, i wydaje mi się,że agencje brutalnie to wykorzystują.

Pani sześcdziesięcioletnia nie da sobie już w kaszę nadmuchać,jest bardziej asertywna i wogóle wie,że jak coś nie tak to może się bronić,a taka młoda dziewczyna....? Tylko ją zniechęcą .
17 grudnia 2013 22:50 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

Tobie tez Spokojnych swiat i Duuuuuuuuzzzzzzzoooooooooooooooooooooo Lepszego roku 2014 :)
Dasz rade,ty twardziel jestes i swir,a takim latwiej:)

haha :) no bez jaj ,ale taka racja :) 
Juz mnie wyczułas co ??:)))))))))

17 grudnia 2013 22:52
W sumie to jak juz pojechalam pierwszy raz - to tez sie balam, zeby nie zawalic, zeby nikt nie naskarzyl itp. ale teraz .....
Tutaj atmosfera jest normalna, nikt sie nie obraza o byle co... sa mili, sympatyczni, smieja sie ....czasem pozartuja...dobrze sie tu czuje ogolnie...
17 grudnia 2013 23:02 / 1 osobie podoba się ten post
margaretka82

no to widze że zostakemy na polu chwały :))))))) 
Gocha jestem miło mi jak diabli :D 

Ja też jestem Gocha
17 grudnia 2013 23:10 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Ja też jestem Gocha :-)

Noi ja Małgośka, też siedzę, w Aachen tym razem;(
17 grudnia 2013 23:15
Gocha1981

Noi ja Małgośka, też siedzę, w Aachen tym razem;(

A ja niedaleko Leverkusen, w Aachen mam znajomego wędkarza - chciałabym tam kiedyś pracować.
18 grudnia 2013 00:19
Dobranoc wszystkim spokojnej nocy "))))))))))))))
18 grudnia 2013 08:56 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Ja też jestem Gocha :-)

Miło mi :) 
18 grudnia 2013 09:01
zbieram sie do odprawy babuszki :)
Zajrze po papierosku ;)
18 grudnia 2013 09:02 / 1 osobie podoba się ten post
margaretka82

Miło mi :) 

Mi również!
Witam wszystkie Małgośki na forum - może założymy sobie mały klubik? ;-)
18 grudnia 2013 09:04 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Mi również! :-)
Witam wszystkie Małgośki na forum - może założymy sobie mały klubik? ;-)

Tez myślałam o zrzeszeniu Katarzynek ,ale to niebezpieczna opcja -zaraz jakaś mądrala wyskoczy z "kółkiem wzajemnej adoracji":):):):):)Więc fan-klubu nie zakładam.......
18 grudnia 2013 09:15 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Tez myślałam o zrzeszeniu Katarzynek ,ale to niebezpieczna opcja -zaraz jakaś mądrala wyskoczy z "kółkiem wzajemnej adoracji":):):):):)Więc fan-klubu nie zakładam.......

Ja też nie zakładam - przecież przymrużyłam oczko ;-)
18 grudnia 2013 09:34 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Jeśli chodzi o kołko gwoli wyjasnienia pisze,ze dobrze wiesz kto wspomial o "kółku" i to nie była żadna madrala.Ale niestety tak było.Wg mnie moze powstać kołko nawet z czlonkiem.Ja coś wiem i mogę napisać to piszę i nie czekam na aplauz.To wyjasnienie dla nowych kolezanek.Ciągle tylko kołko wytykane to było pewnie z 8 mcy temu.Czas zapomieć.
18 grudnia 2013 09:40 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Jak to ktos kiedys napisal/la,juz taki klub istnieje-nie mozna przeciez dublowac:D:D:D:D:D

A Agaty jakies sa??????????????????