Na wyjeździe #4

20 grudnia 2013 17:07
esmeralda

Jak ja kocham moja mame :)
Musze sie z wami czyms podzielic :O Otoz kilka dni temu rozmawialam na gg z siostra i wpadl temat pracy. Stanowisko mojej siostry cyt." nie narzekaj wrocisz do domu miesiac laby, a i tam sie tak bardzo nie narobisz siedzisz w cieplym, gotujesz, kawkujesz i nawet wielkiego sprzatania nie masz, zyc nie umierac dobra kasa a jaedyny minus ze daleko od domu" po tych slowach ucielam temat i udalam ze mnie pdp wola i zakonczylam rozmowe, niestety bardzo mi sie przykro zrobilo, bo wlasna siostra tak malo rozumie.
Za to dzisiaj dostaje wiadomosc wlasnie od nie, ze byla u mamy i troszke mnie obgadaly i jest mi winna przeprosiny, gdyz Mama jej troche oczy otworzyla, przypomniala jej jak to bylo ja bylysmy nastolatkami i dziadek juz byl lezacy, jak nie chetnie wchodzila (moja siostra) do jego pokoju z racji zapachow, jak denerwowaly ja strzaly dziadka. Przypomniala jej ile cierpliwosci mialam w stosunku do niego, jako mloda dziewczyna ja zminialam pampersa gdy rodzicow nie bylo, bo ona nie dawala rady, jak potrafilam udobruchac go gdy ona uciekala i ile to wszystko nerwowo kosztowalo. Chyba dotarlo do niej. Przeprosila mnie za swoje slowa i stwierdzila, ze praca opiekuna to ciezka charowa nie dla kazdego. A kazdy opiekun to bardzo dobry czlowiek, pelen ciepla, cierpliwosci i empatii i jest niestety takich ludzi malo. Na koniec dopisala cyt. " Chyle czola, ja bym rady nie dala. Jestem dumna ze mam taka siostre"
Ach jaka ja mam madra mame:)

No to my tez kochamy Twoja mame i przekaz jej to ze slicznie dziekujemy za cieple slowa i zrozumienie naszego zawodu.
Takie gadanie to na zasadzie wszedzie dobrze gdzie nas nie ma.Ja kiedys mialem taka sytuacje ale odnosnie handlu na granicy z niemcami.Uslyszalem ze ja to mam super bo kasa leci,kawki wodeczki w pracy napic sie mozna,zyc nie umierac.Wiec zaproponowalem tej osobie ze jej zaplace za dni handlu na moim stoisku.Zgodzila sie z ochota.Nastepnego dnia o 1 w nocy ruszylem z nia wiec po towar,o 7 rano bylismy z towarem na granicy.Rozladunek wykladanie i handel do 20.Pogoda dopisala mroz - 10 ha ha.Po powrocie skonczyly sie glupie gadki jak to ja mam dobrze i jaka kasa leci ha ha
20 grudnia 2013 20:06 / 6 osobom podoba się ten post
Witam Opiekunkowo - dojechalam wczoraj do domu po 15 godzinach z przygodami i w koszmarnym nachlanym ,rzygajacym towarzystwie.....Pełen hardcor!!!!Mam nadzieje ,ze nigdy wiecej nie będe musiała jechać w takich warunkach....
A teraz do rzeczy:):):)

Życzę wszystkim na Opiekunkowie, tym w domowych pieleszach i tym na wyjeździe,Administratorom i Moderatorom naszego forum szczęśliwych,spokojnych Świąt i spełnienia wszystkich planów w nadchodzącym 2014 roku.
Do zobaczenia za miesiąc:):):):)
20 grudnia 2013 20:07 / 6 osobom podoba się ten post
Ja też muszę się z Wami podzielić moją radością . Siedzę sobie w fotelu, obok w łóżku śpi mój mąż, a ja zajadam się w Niemczech polskim ptasim mleczkiem . Jak mi dobrze. Babcia już oporządzona, co więcej potrzeba ? No może tego, aby nie przespał całej nocy ;-)
20 grudnia 2013 20:08 / 1 osobie podoba się ten post
Annika

Ja też muszę się z Wami podzielić moją radością :-). Siedzę sobie w fotelu, obok w łóżku śpi mój mąż, a ja zajadam się w Niemczech polskim ptasim mleczkiem :-). Jak mi dobrze. Babcia już oporządzona, co więcej potrzeba ? :-) No może tego, aby nie przespał całej nocy ;-)

nnie przespi nie daj mu..spac oczywiscie...ales mi apetytu narobila..i nie o ptasie mleczko chodzi...szczesciara..
20 grudnia 2013 20:10
ania52

nnie przespi nie daj mu..spac oczywiscie...ales mi apetytu narobila..i nie o ptasie mleczko chodzi...szczesciara..

Śmietankowe   mniam, mniam

Oooo, muszę edytować, bo przeczytałam, ze właśnie nie miałaś na myśli ptasiego mleczka 
20 grudnia 2013 20:14
Annika

Śmietankowe :-)  mniam, mniam :-)

Oooo, muszę edytować, bo przeczytałam, ze właśnie nie miałaś na myśli ptasiego mleczka :-)

ty tu smietankowym oczu nie mydlij ..wiem jak smakuje..tu chodzi o zywotne sprawy ktore w zasiegu reki masz a ktorych ja pozbawiona jestem..
20 grudnia 2013 20:16
berdi Ty jestes  Dolnoslazaczka a kiedy bedziesz w domu?
20 grudnia 2013 20:20 / 1 osobie podoba się ten post
Nie chcesz zahaczyć o Karpacz? 18 stycznia.Miło by było.
20 grudnia 2013 20:30 / 4 osobom podoba się ten post
HURRRRRRRRRRRRRA.
Przyjechalam tu na nowe miejsce prawie miesiac temu,jako pierwsza opiekunka iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii pogadalam z rodzinka iiiiiiiiiiiiiiiiiii zjezdzam na 4dni do domciu na swieta.Ale sie ciesze.Fakt Mam blisko.

20 grudnia 2013 20:35
A co chociaz raz bede miala luz.Zajade jako gosc,ha,ha.
E coby nie bylo tak milo maz zrobil juz farsz na pierogi a ja bede w wigilie je krecic.
20 grudnia 2013 20:45
Modi , to był banan ? Bo się nie znam . Taka mało rozgarnięta informatycznie jestem ..
20 grudnia 2013 20:47
nowa70

Modi , to był banan ? Bo się nie znam . Taka mało rozgarnięta informatycznie jestem ..

o czym ty piszesz znowu cos nie tak poszlo nie moge dostac kolejnej kartki
20 grudnia 2013 20:50
ania52

o czym ty piszesz znowu cos nie tak poszlo nie moge dostac kolejnej kartki

bo wcięło nasze posty............ nie znam się na tym . A co to w ogóle ten <banan>? Objaśnij proszę , ciemnotę . ))))))))))))
20 grudnia 2013 20:52 / 1 osobie podoba się ten post
nowa70

Jaka Ty jesteś fajna,usmiałam się do łez he,eh,he,he
20 grudnia 2013 20:53 / 1 osobie podoba się ten post
nowa70

bo wcięło nasze posty............ nie znam się na tym . A co to w ogóle ten <banan>? Objaśnij proszę , ciemnotę . ))))))))))))

Jeśli łamiesz regulamin forum , to mozesz zostać wykluczona - jak Koliberek. Poczytaj regulamin forum - dowiesz się za co można bana  inaczej banana załapać .Lepiej się stosować .Z drugiej strony zasady są dość jasne - łatwo ich przestrzegać.