Na wyjeździe #4

24 grudnia 2013 18:36 / 1 osobie podoba się ten post
Rytm dnia zachowany :)  Kolacja o 19.
Nikt mi nie narzuca co przygotuję lub nie przygotuję. Dlatego z radością nałożę PDP sałatkę kartoflaną ze sklepu z parówkami z wody :))))  
Niech ma swoją tradycję, a co. Dbam o niego. On jada swoje, ja swoje, ale mamy towarzystwo, siebie ;)
Smutasom życzę uśmiechu, pomyślcie o czymś co sprawi, że będzie Wam łatwiej.
Świętowanie tu nam jutro, bo zjedzie na czas od tuż przed obiadem jutro, do po śniadaniu pojutrze, córka PDP z rodziną. Lubię jej wizyty. Owszem przygotowuję obiad i dwie lajtowe sałatki na kolację, ale obsługuje i sprząta ona, ja jestem gościem :) 

24 grudnia 2013 18:36 / 2 osobom podoba się ten post
Sorry nie samotną,z wami byłam na wigili i to mi wystarczy.
24 grudnia 2013 18:41 / 1 osobie podoba się ten post
mamusia2

Orim,to miałeś 2 w 1 ,za jednym zamachem,obeszłeś Wigilię i Wielkanoc,zazdroszczę,hi,hi a tak na poważnie to moja babcia wstaje w nocy,więc nie wiem czy to dobry pomysł że tak szybko poszła spać,ale przeżyłam samotną wigilię to przeżyje i babcie,hi,hi.

Jasne ze tak.Ja mialem kiedys babcie co tez w nocy do WC wolala.Wszystko Ok rozumiem starszy czlowiek.Tylko ona spala przy otwartym szeroko oknie a byl styczen wiec jak wpadalem do jej pokoju w koszulce i bokserkach to..............ha ha ha masakra mowie ci
24 grudnia 2013 18:48
ORIM

Jasne ze tak.Ja mialem kiedys babcie co tez w nocy do WC wolala.Wszystko Ok rozumiem starszy czlowiek.Tylko ona spala przy otwartym szeroko oknie a byl styczen wiec jak wpadalem do jej pokoju w koszulce i bokserkach to..............ha ha ha masakra mowie ci

To wpadnij do mojej babci,bokserki nie będę ci potrzebne,hi,hi,normalne tropiki a babcia,kalt,kalt.
24 grudnia 2013 18:50 / 4 osobom podoba się ten post
Nadeszła pora grzania parówek :)
Wrócę po uroczystym spożyciu ;))))))
24 grudnia 2013 18:54 / 1 osobie podoba się ten post
mamusia2

To wpadnij do mojej babci,bokserki nie będę ci potrzebne,hi,hi,normalne tropiki a babcia,kalt,kalt.

chyba z dwojga zlego bym to wolal.Mam tak teraz u dziadka.Jak rano wchodze do niego to musze powietrza nabrac aby w pokoju nie oddychac i pluc sobie nie zagotowac.Tamta babcia mnie tak zachartowala ze jej hihi 
24 grudnia 2013 19:01
hagia

Smacznego,Hagia.
24 grudnia 2013 19:04 / 1 osobie podoba się ten post
hagia

Wiesz az musze poszukac w necie co jest z tymi parowkami u Niemcow w Wigilie U mnie tez babcia zagrzala dla siebie i dziadka
24 grudnia 2013 19:27 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Wiesz az musze poszukac w necie co jest z tymi parowkami u Niemcow w Wigilie U mnie tez babcia zagrzala dla siebie i dziadka

Coś jest na rzeczy , bo <moje> zaczęli właśnie biesiadę z kartofelsalat mit parówki ze słoika ! Jak dostąpiłam zaszczytu otwarcia tychże , moje nozdrza podrażnił zapach tej potrawy wyszukanej , aż mnię łeb odrzuciło ! Ale nic to , myślę sobie , ja tego jeść nie będę , a babcia krzyczy - gut , gut ! No to , kurdę , gut !  Guten apetit ! - rzekłam z uśmiechem i sobie poszłam do siebie . Jestem świnia , bo czekam , aż oni skończą to sobie pójdę pierogi podgrzać ! Mój < cud > świąteczny , czyli koleżanka mi je dzisiaj dostarczyła  !  Świeżutkie , pachnące , z cebulką, mmmmmmm...........
24 grudnia 2013 19:32
ja biesiade indtwidualna zaczelam moja pdp w lozku
24 grudnia 2013 19:33
nowa70

Coś jest na rzeczy , bo <moje> zaczęli właśnie biesiadę z kartofelsalat mit parówki ze słoika ! Jak dostąpiłam zaszczytu otwarcia tychże , moje nozdrza podrażnił zapach tej potrawy wyszukanej , aż mnię łeb odrzuciło ! Ale nic to , myślę sobie , ja tego jeść nie będę , a babcia krzyczy - gut , gut ! No to , kurdę , gut !  Guten apetit ! - rzekłam z uśmiechem i sobie poszłam do siebie . Jestem świnia , bo czekam , aż oni skończą to sobie pójdę pierogi podgrzać ! Mój < cud > świąteczny , czyli koleżanka mi je dzisiaj dostarczyła  !  Świeżutkie , pachnące , z cebulką, mmmmmmm...........

Cos jednak w tych parowka musi byc ( nie liczac zapachu) ha ha Ja przejade Wigilie na rybach.Jutro zwali sie cala rodzinka z kupa zarcia to nadrobie Tu gdzie jestem to bardzo mili ludzie,bardzo zyczliwa mi rodzina i dlatego nie bede forsowal polskich zwyczajow.To ich kraj ich tradycja,ja tu jestem tylko gosciem wiec wypada sie dostosowac.
PS
Na mysl o tych pierogach to to az slinotoku dostalem
24 grudnia 2013 19:35
hehe moja też parówki na kolacje i kartoffelsalat z pudelka :D No nic ja zajadalam sie bułka z serem zółtym i kakao ;)
A po kolacji przyszedl syn do mnie z .... prezentem świątecznym , kolejna bomboniera i czekolada kokosowa (bo wie że uwielbiam). A podażalam do szafy po moje pudełko Mon Cherri w celu zdegustowania paru czekoladek ;)
24 grudnia 2013 19:35 / 2 osobom podoba się ten post
ania52

3X zaczynalyscie ???? hihihihi