Na wyjeździe #4

05 grudnia 2013 11:18
mleczko47

Szkoda,ze jestem w pracy zweryfikowala bym te przechwałki(jak zwykle męskie).

Lubię tak w kobietach zasiać ziarno ciekawości
Poza tym dawno już doświadczyłem, że autopromocja jest najlepsza
05 grudnia 2013 11:21
quedate

Nie, oczywiście, że PM24 to niejedyna firma na rynku. W moim przypadku, po 7 latach, nastąpiło chyba tzw. wypalenie zawodowe...

Ja z nimi popracowałam niecałe pół roku, bo dla mnie to było wykorzystywanie na maxa.
Jest wiele firm, które lepiej dbają o pracownika. A po 7 latach to naet będziesz mogła przejść na zasiłek a na czas wyjazdów dostawać nawet zasiłek aktywizacyjny. Ja teraz tak mam. A trafiłam w końcu na firmę co zatrudnia na umowę o pracę  i jestem zadowolona.
Poczytaj sobie opinie o firmach i dopiero wtedy podejmij decyzję z którą warto wyjechać.
Pozdrawiam Cię serdecznie i ... nie daj się depresji!.
05 grudnia 2013 11:24 / 1 osobie podoba się ten post
misiekFfm

Czapkę mam niestety czarną, a worek mam zamiar jeszcze przed wyjazdem opróżnić na rzecz Pani Misiowej ;-). 

To ja nie jade tam gdzie bedziesz,pojade sobie gdzie indziej:D:D:D:D:D:D:D
05 grudnia 2013 12:14 / 1 osobie podoba się ten post
misiekFfm

Czapkę mam niestety czarną, a worek mam zamiar jeszcze przed wyjazdem opróżnić na rzecz Pani Misiowej ;-). 

No to nie mam po co Ciebie sprawdzać.Już jeden mit padł.
05 grudnia 2013 12:29 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

No to nie mam po co Ciebie sprawdzać.Już jeden mit padł.

Tak to już jest.
Mleczko też już dzisiaj nie takie jak kiedyś.
Wszędzie tylko jakieś UHT, pasteryzowane, odtłuszczone, sojowe i sam Bóg wie jakie jeszcze :-DDD.

Idę się pakować>
Do "napisania" z Polski ))

05 grudnia 2013 12:43 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry :) Coraz bardziej przekonuje się, że nie lubię ludzi z takim charakterem jak moja PDP. Naprawdę nie spotkałam dotąd takiego człowieka.Tak zadufanego i niepokornego, który wszystko umie i wie najlepiej. IDEAŁ!!!
Dziś była dyskusja, bo za wolno jadę (jechałam 50 i był teren zabudowany i jeszcze radar do tego, który nie wiem, czy też z tyłu nie łapie) a ona się zaczęła wymądrzać,że muszę się odważyć na gaz nacisnąć. Więc spokojnie i grzecznie jej odparłam,że w moim samochodzie, to ja sobie mogę gaz naciskać do oporu, a to nie jest mój samochód, więc pani pozwoli, że będę jeździła powoli i rozważnie. Zacisnęła usta głupim uśmieszkiem na twarzy i nic więcej nie powiedziała. Miałam ochotę jej powiedzieć, żeby się przesiadła na miejsce kierowcy, ale uważałam to za zbyteczne. Osoba z takim "wszechwiedzącym" charakterem nie jest dla mnie partnerem do rozmów. Miłego, spokojnego popołudnia :*

P.s. Ciocia przyjechała z Ameryki :P więc testu nie ma po co robić :)
05 grudnia 2013 12:57
misiekFfm

Tak to już jest.
Mleczko też już dzisiaj nie takie jak kiedyś.
Wszędzie tylko jakieś UHT, pasteryzowane, odtłuszczone, sojowe i sam Bóg wie jakie jeszcze :-DDD.

Idę się pakować>
Do "napisania" z Polski :-)))

Trzyma sie,trzyma!
05 grudnia 2013 12:58
Malgi

Weź zwolnienie lekarskie. Nawet jak jesteś na Umowę zlecenie to muszą uhonorować!
Ja tak zrobiłam, jak jedna firma chciała mnie nabić w butelkę i mieć prawie darmową niewolnicę.
Lecz się dziewczyno, bo Twoje zdrowie (psychiczne też) jest najważniejsze!
Najlepiej wyjedź gdzieś w takie miejsce, gdzie będziesz czuła się bezpieczna i spokojna.
Mi pomaga morze i spacery wzdłuż plaży - uspokajają mnie na maxa.

Droga Malgi, dostałam zwolnienie. Akurat kiedy wyszłam od lekarza zadzwoniła pani z firmy, że zostałam zaakceptowana i w związku z tym mam szykować się do wyjazdu. Od razu powiedziałam, że nie jadę, bo mam zwolnienie. Powiedziała, że jestem nieodpowiedzialna ( a przez ponad 7 lat byłam) i dodała, że dostanę wypowiedzenie.
05 grudnia 2013 13:01
Malgi

Ja z nimi popracowałam niecałe pół roku, bo dla mnie to było wykorzystywanie na maxa.
Jest wiele firm, które lepiej dbają o pracownika. A po 7 latach to naet będziesz mogła przejść na zasiłek a na czas wyjazdów dostawać nawet zasiłek aktywizacyjny. Ja teraz tak mam. A trafiłam w końcu na firmę co zatrudnia na umowę o pracę  i jestem zadowolona.
Poczytaj sobie opinie o firmach i dopiero wtedy podejmij decyzję z którą warto wyjechać.
Pozdrawiam Cię serdecznie i ... nie daj się depresji!.

A czy mogłabyś napisać co to za firma? Po pierwsze teraz muszę odpocząć, nabrać dystansu do tego wszystkiego, zająć się sobą i moim zdrowiem, rodzina, dla której nie mam czasu przez te ciągłe wyjazdy, też mnie potrzebuje. Będę szukać czegoś przez internet, ale strasznie się boję, że gorzej trafię :/
Pozdrawiam Was wszystkie i ściskam.
05 grudnia 2013 13:05 / 2 osobom podoba się ten post
quedate

Droga Malgi, dostałam zwolnienie. Akurat kiedy wyszłam od lekarza zadzwoniła pani z firmy, że zostałam zaakceptowana i w związku z tym mam szykować się do wyjazdu. Od razu powiedziałam, że nie jadę, bo mam zwolnienie. Powiedziała, że jestem nieodpowiedzialna ( a przez ponad 7 lat byłam) i dodała, że dostanę wypowiedzenie.

No to pani z firmy pokazała poziom.Szantaż emocjonalny poparty epitetem.Absolutnie nie czuj się winna,ani zobowiązana,dbaj o swoje zdrowie,to przede wszystkim.Pracy jest mnóstwo,jak poczujesz się lepiej,spojrzysz na wszystko z innej perspektywy i na pewno wybierzesz właściwie.
05 grudnia 2013 13:06
Guedate, ja bym się nie przejmowała za bardzo. Gdy rozwiązywałam umowę z nimi też nie za ciepło to przyjęli. Ale miałam to w nosie, moje zdrowie i samopoczucie było najważniejsze. I chyba do końca mi nie wierzyli, że dostaną moje wypowiedzenie. Potem zaczęły się telefony z prośbą o zastanowienie się. Ale pozostałam niewzruszona. Nawet niedawno, gdy już od końca kwietnia nie mam z nimi umowy dzwonili zapytać, czy nie potrzebuję pracy. Trzymaj się ciepło i nie daj się. :*
05 grudnia 2013 13:08 / 2 osobom podoba się ten post
Drogie kobietki, jesteście super! :* Już Wam bardzo dziękuję!
05 grudnia 2013 13:24 / 2 osobom podoba się ten post
Noż w końcu przelew znalazł sie na koncie Miśka:):) Juz jestem spokojna:):):)
05 grudnia 2013 13:24 / 5 osobom podoba się ten post
quedate

A czy mogłabyś napisać co to za firma? Po pierwsze teraz muszę odpocząć, nabrać dystansu do tego wszystkiego, zająć się sobą i moim zdrowiem, rodzina, dla której nie mam czasu przez te ciągłe wyjazdy, też mnie potrzebuje. Będę szukać czegoś przez internet, ale strasznie się boję, że gorzej trafię :/
Pozdrawiam Was wszystkie i ściskam.

Olej panią i firmę.
Jak dojdziesz do siebie, porozsyłasz aplikacje i zobaczysz telefon się będzie urywał.
Z takim doswiadczeniem będziesz rozchwytywana.

Najpierw zadbaj o swoje zdrowie.

05 grudnia 2013 13:26
quedate

Drogie kobietki, jesteście super! :* Już Wam bardzo dziękuję!

quedate-zrobiłas pierwszy,dobry krok,firmę miej w nosie .Teraz Ty jesteś najwazniejsza.Myślę,że wszystko pomyślnie Ci się ułoży.Tego Ci zycze:)))