Na wyjeździe #4

07 grudnia 2013 10:50
alinka1339

Witaj . Pewno Ci sie ten orkan do chalupy wdarl , co tak od kilku dni szaleje .

Nie,nie kochanienka,to poprostu Niemiecki dom:( Syn nie ogarniania porzadku-widac nie nadaje,a i pflegedinst ma za uszami:(
Ide poukladac w szystko na miejsce i bedzie git:)

07 grudnia 2013 10:54 / 1 osobie podoba się ten post
wiewiorka

Romana,może powinnaś zrezygnować z tej szteli.Raczej swojego nastawienia nie zmienisz i będziesz się wykańczać psychicznie.Sobie zaszkodzisz,pacjentowi nie pomożesz

Cytuje Twoj post ale odniose sie do wpisów Romany - żeby lżej nam się pracowało musimy nauczyć sie oddzielania nas od nich.Nasze przekonania,religia,podejscie do istoty zycia dotyczy tylko i wyłącznie nas.Też nie chcemy ingerencji w nasze życie i nasze decyzje.Pracujemy z roznymi ludzmi i roznych rodzinach co dla nas stanowi innosc u nich jest praktykowane od lat czy pokoleń.Jeśli nie krzywdzimy,wywiazujemy sie z obowiązków nie rozmyślamy nad decyzja innych respektujmy je jakie one by nie były,chociaz wydaja nam sie niejednokrotnie dziwne i szkodliwe.Romana jesli tylko to jest dla Ciebie trudne to musisz pokonac w sobie opory,możesz trafić na trudniejszą Stelle.

Jesli mamy wpływ to tylko na takie sytuacje jak opisała Andrea "na wyjeżdzie"gdzie ewidentnie mozna zadecydować o sobie, ale trzeba potrafić.I tego często nie potrafimy wykorzystać.
07 grudnia 2013 10:54
wiewiorka

Romana,może powinnaś zrezygnować z tej szteli.Raczej swojego nastawienia nie zmienisz i będziesz się wykańczać psychicznie.Sobie zaszkodzisz,pacjentowi nie pomożesz

Cytuje Twoj post ale odniose sie do wpisów Romany - żeby lżej nam się pracowało musimy nauczyć sie oddzielania nas od nich.Nasze przekonania,religia,podejscie do istoty zycia dotyczy tylko i wyłącznie nas.Też nie chcemy ingerencji w nasze życie i nasze decyzje.Pracujemy z roznymi ludzmi i roznych rodzinach co dla nas stanowi innosc u nich jest praktykowane od lat czy pokoleń.Jeśli nie krzywdzimy,wywiazujemy sie z obowiązków nie rozmyślamy nad decyzja innych respektujmy je jakie one by nie były,chociaz wydaja nam sie niejednokrotnie dziwne i szkodliwe.Romana jesli tylko to jest dla Ciebie trudne to musisz pokonac w sobie opory,możesz trafić na trudniejszą Stelle.

Jesli mamy wpływ to tylko na takie sytuacje jak opisała Andrea "na wyjeżdzie"gdzie ewidentnie mozna zadecydować o sobie, ale trzeba potrafić.I tego często nie potrafimy wykorzystać.
07 grudnia 2013 10:54
hogata76

Nie,nie kochanienka,to poprostu Niemiecki dom:( Syn nie ogarniania porzadku-widac nie nadaje,a i pflegedinst ma za uszami:(
Ide poukladac w szystko na miejsce i bedzie git:)

A ja myslalam , ze u siebie w chalupie w PL . Ale sie nie dziw ,ze tak kontaktuje , ale ten orkan porwal mi rozum zreszta nie tylko mnie , ale i wielu innym kolezanka na tym forum hahaha. milego ogarniania domku
07 grudnia 2013 11:05
ivanilia40

Część Hogata,my tu się zamartwiamy już o Ciebie.Będziesz miała co poczytać,oj będziesz miała.....:)

a Tobie kochana za cieplo sie w czapeczce zrobilo czy Xsawer zabral?
07 grudnia 2013 11:13
Witajcie! Ja chcę do domu, chyba zadzwonię do firmy o wcześniejszy powrót, bo już naprawdę nie daję rady z PDP. Córki wzruszają ramionami, a w firmie mówili, że tak pięknie... Dziś kazała mi rybę smażyć na oliwie z oliwek, powiedzcie da się tak, bo ja nigdy nie smażyłam. Oliwę z oliwek zawsze do sałatek dawałam... Pomóżcie proszę :)
07 grudnia 2013 11:14
Sylwunia

Witajcie! Ja chcę do domu, chyba zadzwonię do firmy o wcześniejszy powrót, bo już naprawdę nie daję rady z PDP. Córki wzruszają ramionami, a w firmie mówili, że tak pięknie... Dziś kazała mi rybę smażyć na oliwie z oliwek, powiedzcie da się tak, bo ja nigdy nie smażyłam. Oliwę z oliwek zawsze do sałatek dawałam... Pomóżcie proszę :)

Pewnie ze sie da,ja tak smaze:)Glowa do gory:)Wytrzymasz:)

07 grudnia 2013 11:15
hogata76

Pewnie ze sie da,ja tak smaze:)Glowa do gory:)Wytrzymasz:)

Hogata i nie przypala Ci się?
07 grudnia 2013 11:17 / 1 osobie podoba się ten post
Sylwunia

Jasne, że się da  :)  Oliwa z oliwek jest do wszystkiego, nawet do picia :)
07 grudnia 2013 11:18
magdalena_k

a Tobie kochana za cieplo sie w czapeczce zrobilo czy Xsawer zabral?

No niestety Xavier nie chciał mnie rozebrać,może on homo....? he,he
07 grudnia 2013 11:18
Sylwunia

Można smazyć rybę na oliwie z oliwek,jest bardzo smaczna.Niejednokrotnie smażyłam rybkę i pierś kurczaka w ziołach na oliwie.Pychotka,naprawdę.
07 grudnia 2013 11:24 / 1 osobie podoba się ten post
jak zaczniesz szukać w interi jaki olej i do czego, to tak jak masło i margaryna (zwariować idzie), smaż kobieto i nie przejmuj się. Smacznego :)
07 grudnia 2013 11:26
Moja pdp nie dosyć,że wybrzydza,to jeszcze ma fibię smażenia wszystkiego na maśle,nawet mielonych.O oleju nie chce słyszeć.Kupuję olej ukradkiem i smaże tak jak ja chcę.Jeszcze mnie nie przyłapała ,ale jak zobaczy będzie awantura :)
07 grudnia 2013 11:27
Sylwunia - chce na oliwie z oliwek to smaż!Ja już nawet jajecznicę na oleju smażyłam......Nic mnie w D juz chyba nie zdziwi....Olać to:):):):
07 grudnia 2013 11:41 / 1 osobie podoba się ten post
Sylwunia

Hogata i nie przypala Ci się?

Nie,absolutnie:)Na tluszcze po 2 min z kazdej strony,potem przykryc podusic krotko i bedzie super:)