Na wyjeździe #4

07 grudnia 2013 15:20 / 2 osobom podoba się ten post
Wiecie to co napisze moze dostane od was baty ale gdy Pdp Elisabeth tak cierpiala a ja nie moglam jej pomoc to prosilam Pana Boga o smierc dla niej,ona cierpiala strasznie i ja przy Niej,przeszlo mi przez mysl ze szkoda ze eutanazja naprawde nie jest bardziej dostepna,po smierci jej corka powiedziala jedno zdanie zadnych rozrusznikow i zadnych dializ bo to tylko naprawde przedluzylo cierpienie jej rodzicow
07 grudnia 2013 16:50
Wiesiula

Kochani melduje się już z moich ukochanych Pyrzyc, wyściskana, wycałowana i przeszczęśliwa przez Skrzaty i Orzełka. Na moje szczęście podróż trwała tylko 2 godziny dłużej. Jest mi cudnie , czego i Wam wszystkim serdecznie życzę.
Bardzo dziękuję za życzenia spokojnej podróży bo się sprawdziły.
Kiedy ochłonę odezwę się.
Buziaki wielkie dla Wszystkich.

ciesz sie domem i rodzina.Wesołych Świat
07 grudnia 2013 17:30 / 1 osobie podoba się ten post
Wstarczyła odrobinka alkoholu,żeby babci pamięć wróciła,wczoraj byłam "juhhhhu",a dziś znowu jestem "Oliwia".
07 grudnia 2013 17:32
Dziewczyny, mam takie pytanie: Jeżeli jest w umowie zakaz konkurencji pod karą grzywny, w czasie trwania umowy i przez kilka msc po jej zakończeniu, czy firmy mogą to jakoś sprawdzić, że ktoś np. zmienił Firmę?
07 grudnia 2013 17:37
Sprawdza w Zusie jak inna firma Cie zarejastruje
07 grudnia 2013 17:42 / 2 osobom podoba się ten post
Annika

Dziewczyny, mam takie pytanie: Jeżeli jest w umowie zakaz konkurencji pod karą grzywny, w czasie trwania umowy i przez kilka msc po jej zakończeniu, czy firmy mogą to jakoś sprawdzić, że ktoś np. zmienił Firmę?

Annika,ale o co pytasz? Chcesz zmienić agencję? Masz do tego prawo bez żadnej kary.Składasz w obecnej agencji wypowiedzenie meilem lub listownie ,po upływie okresu wypowiedzenia lprzechodzisz normalnie do innej agencji.
Zakaz konkurencji dotyczy tego,że rodzina u której teraz pracujesz nie może Cię zatrudnić bezpośrednio przez pół roku.
07 grudnia 2013 17:46
Pytam się profilaktycznie tak na przyszłość. Czytałam jedną umowę i tam jest zapis, że podczas trwania umowy i kilka msc po jej zakończeniu nie można wykonywać podobnych zadań na rzecz innych podmiotów i właśnie zastanawiam się jak jest z tym zakazem
07 grudnia 2013 17:48 / 1 osobie podoba się ten post
Annika

Zapis o zakazie konkurecji moze zaistniec wyłącznie w umowie o pracę,bo tylko ta umowa podlega kodeksowi pracy i wszelkie spory dotyczące owego zapisu rozpatruje sąd pracy.Jesli masz umowę zlecenie i w niej taki zapis ,popros firmę o podstawe prawna w tej kwestii-nie dostaniesz ,bo jej nie ma.Nikt tez nie ma prawa sprawdzac w ZUS czy innej instytucji państwowej czy pracujesz jeszcze gdzies indziej.ZUS też nie udziela takich informacji agencjom pracy-nie ma prawa.Najlepiej zapytaj w swojej agencji co ten zapis oznacza-sama jestem ciekawa co Ci odpowiedzą......To,wg mnie kolejny straszak na nie znajace prawa ,nieświadome opiekunki....Napisz prosze co agencja na Twoje pytania - myśle ,że wiele opiekunek ma w swoich umowach tego rodzaju zapisy..

http://www.pracuj.pl/prawo-pracy-porady-konkurencja-tresc-umowy.htm#top

.
07 grudnia 2013 17:51
Ja właśnie wróciłam z PDP ze spotkania świątecznego w Domu Seniora :) Było bardzo pięknie... jeśli uda mi się przesłać z komórki zdjęcie prezentu, jaki dostał każdy uczestnik, to Wam pokażę :) Póki co mogę stwierdzić, że moja PDP nie umie się bawić... podczas jednej piosenki wszyscy się kiwali na prawo i lewo, a ona nie chciała. Siedziała jak kołek :P
07 grudnia 2013 17:51
Dzięki dziewczyny .
07 grudnia 2013 17:52 / 5 osobom podoba się ten post
Teraz chcę podziękować.
Miałam wymieniać kogo, ale nie będę, bo głowa już nie ta i nie chcę nikogo pominąć. Bardzo Wam wszystkim dziękuję, znalazł się mój Anioł Stróż, ktoś wierzy we mnie, ktoś inny twierdz,że jestem twarda baba, i wiele innych ciepłych, dobrych słów dostałam. Tak myślę, że gdyby Was zabrakło już bym szła w kapciach do domu. Ludziska drogie, kocham Was, nie mam czasu pisać, wiem,że nie tylko ja potrzebuję pomocy. Postaram się odwdzięczyć, nie wiem jak mi to wyjdzie, ale bardzo Wam wszystkim dziękuję, że jesteście.
07 grudnia 2013 17:55 / 2 osobom podoba się ten post
Sylwunia

Ja właśnie wróciłam z PDP ze spotkania świątecznego w Domu Seniora :) Było bardzo pięknie... jeśli uda mi się przesłać z komórki zdjęcie prezentu, jaki dostał każdy uczestnik, to Wam pokażę :) Póki co mogę stwierdzić, że moja PDP nie umie się bawić... podczas jednej piosenki wszyscy się kiwali na prawo i lewo, a ona nie chciała. Siedziała jak kołek :P

Sylwuniu kochana, to tak jak bym widziała swoją mamę, bardzo ją kochałam, ale to była bardzo zimna kobieta.
07 grudnia 2013 17:58 / 1 osobie podoba się ten post
romana

Barbarella, Ty twarda sztuka jesteś, wierzę w Ciebie.
Dobrzy ludzie, porady Waszej potrzebuję jako Miś o Małym Rozumku. Jestem od 4 dni u dziadzia lat 101, który nic prawie nie je oprócz paru kesów tosta na dzień, co regularnie melduję jego synowi. Oczywiście efekt jest taki, ze człowiek robi się coraz słabszy, a życ nie chce dalej z powodu braku ochoty. Nie ma poważnych chorób, mózg jak żyleta, cierpi tylko na bóle w całym ciele i problemy ze skórą. Ani syn, ani lekarz nie chcą go oddać do szpitala i tam karmić na siłę. Pozwalają mu spokojnie umrzeć na jego własne życzenie w domu. Słowem mam eutanazję czystej wody, czy tylko mi się tak wydaje?

Dzięki Romana, no jak Ty tak mówisz, to muszę się trzymać:)
07 grudnia 2013 18:12 / 2 osobom podoba się ten post
A tu obiecane zdjęcie :) Jedna nie jestem do końca komputerową sierotą :P
07 grudnia 2013 18:34
cd , zjadło mi / wypowiedzeć umowe zlecenie