Na wyjeździe #4

07 grudnia 2013 19:27 / 1 osobie podoba się ten post
Usunięty

cd , zjadło mi / wypowiedzeć umowe zlecenie

Nic ci nie zjadło, tylko ją przeniosłem w prawidłowe miejsce, prawidłowego tematu i prawidłowego działu.

07 grudnia 2013 19:30 / 1 osobie podoba się ten post
Moderatorze - gdzie przenosisz - to ty decydujesz , po to Moderator a moje słowa : zjadło mi - dotyczyło dokończenia zdańia z poprzeniego mojego postu . Wpisałam swoje posty tam - gdzie toczyła sie dyskusja .
07 grudnia 2013 19:32
Prośba zatem , to moje : " zjadło mi / wypowiedzieć umowę zlecenie " - prosze przenieść do włąściwego działu - bo tutaj pasuje jak kwiatek do kozucha :)
07 grudnia 2013 19:42 / 2 osobom podoba się ten post
barbarella

Teraz chcę podziękować.
Miałam wymieniać kogo, ale nie będę, bo głowa już nie ta i nie chcę nikogo pominąć. Bardzo Wam wszystkim dziękuję, znalazł się mój Anioł Stróż, ktoś wierzy we mnie, ktoś inny twierdz,że jestem twarda baba, i wiele innych ciepłych, dobrych słów dostałam. Tak myślę, że gdyby Was zabrakło już bym szła w kapciach do domu. Ludziska drogie, kocham Was, nie mam czasu pisać, wiem,że nie tylko ja potrzebuję pomocy. Postaram się odwdzięczyć, nie wiem jak mi to wyjdzie, ale bardzo Wam wszystkim dziękuję, że jesteście.

I ja sie ciesze:D:D:D:D 
Przeczytalam Twoj post i tak mi sie milo zrobilo:)Kazdy ma swoje jakies bala-bala,nikt nie jest idealny,ale najwazniejsze jest to,ze mozna sobie pogadac,wyrzocic smutki,zale bole wiedzac,ze gdzies jest tam ktos,kto pomysli o nas.
Ahhh,az sie wzruszylam:)
No to kochana,skarpety robic na drutach i nie tylko skarpety,bo Ty to jestes Artysta:)
07 grudnia 2013 20:15 / 1 osobie podoba się ten post
barbarella

Teraz chcę podziękować.
Miałam wymieniać kogo, ale nie będę, bo głowa już nie ta i nie chcę nikogo pominąć. Bardzo Wam wszystkim dziękuję, znalazł się mój Anioł Stróż, ktoś wierzy we mnie, ktoś inny twierdz,że jestem twarda baba, i wiele innych ciepłych, dobrych słów dostałam. Tak myślę, że gdyby Was zabrakło już bym szła w kapciach do domu. Ludziska drogie, kocham Was, nie mam czasu pisać, wiem,że nie tylko ja potrzebuję pomocy. Postaram się odwdzięczyć, nie wiem jak mi to wyjdzie, ale bardzo Wam wszystkim dziękuję, że jesteście.

Masz cały rok do dyspozycji.Juz nie bede prosiła Emilii o czapke i kokardke.Wydziergasz wszystkim na MIKOŁAJA 2014 i bedziemy kwita.
Czerwone sliczne.Czapki-forumówki.
07 grudnia 2013 20:15
barbarella

Teraz chcę podziękować.

Flaszke postawisz bedziemy kwita hihihi
07 grudnia 2013 20:18
ORIM

Flaszke postawisz bedziemy kwita hihihi

Jestem za,i w trójkącie wypijemy
07 grudnia 2013 20:22
Malina

Jestem za,i w trójkącie wypijemy

co tylko chcesz hihi 
07 grudnia 2013 20:30 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

co tylko chcesz hihi 

No nie mów,aż mi ciepło się zrobiło
07 grudnia 2013 20:43
kasia63

Zapis o zakazie konkurecji moze zaistniec wyłącznie w umowie o pracę,bo tylko ta umowa podlega kodeksowi pracy i wszelkie spory dotyczące owego zapisu rozpatruje sąd pracy.Jesli masz umowę zlecenie i w niej taki zapis ,popros firmę o podstawe prawna w tej kwestii-nie dostaniesz ,bo jej nie ma.Nikt tez nie ma prawa sprawdzac w ZUS czy innej instytucji państwowej czy pracujesz jeszcze gdzies indziej.ZUS też nie udziela takich informacji agencjom pracy-nie ma prawa.Najlepiej zapytaj w swojej agencji co ten zapis oznacza-sama jestem ciekawa co Ci odpowiedzą......To,wg mnie kolejny straszak na nie znajace prawa ,nieświadome opiekunki....Napisz prosze co agencja na Twoje pytania - myśle ,że wiele opiekunek ma w swoich umowach tego rodzaju zapisy..

http://www.pracuj.pl/prawo-pracy-porady-konkurencja-tresc-umowy.htm#top

.

07 grudnia 2013 20:48
misiekFfm

Sorry kasia, ale:

http://wyborcza.biz/biznes/1,100969,15082020,SN__w_umowie_podobnej_do_zlecenia_tez_moze_byc_zakaz.html

już to skomentowalam wyżej-wg mnie nas to raczej nie powinno dotyczyc -jak to sobie wyobrazasz????
07 grudnia 2013 20:55 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

już to skomentowalam wyżej-wg mnie nas to raczej nie powinno dotyczyc -jak to sobie wyobrazasz????

Też tak uważam.To może mieć zastosowanie,ale nie przy naszym charakterze pracy.
07 grudnia 2013 21:00 / 1 osobie podoba się ten post
W naszym charakterze pracy firma nie ponosi szkody, chyba można więc przejść do konkurencji. Ale prawo jest prawem i dużo zależy tu od interpretacji - jak zwykle niestety dowolnej.
07 grudnia 2013 21:12
Witam wszystkich,,jestem na sticku tchibo ,,zamula mi ten komp,,ale mam pytnie!dziwczyny czy doladowanie do sticku internetowego mozna kupic w tchibo /de/??pisze ,,na wyjezdzie,, bo nie otwiera mi innej strony..dajcie znac,,dzieki
07 grudnia 2013 21:17 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Zapis o zakazie konkurecji moze zaistniec wyłącznie w umowie o pracę,bo tylko ta umowa podlega kodeksowi pracy i wszelkie spory dotyczące owego zapisu rozpatruje sąd pracy.Jesli masz umowę zlecenie i w niej taki zapis ,popros firmę o podstawe prawna w tej kwestii-nie dostaniesz ,bo jej nie ma.Nikt tez nie ma prawa sprawdzac w ZUS czy innej instytucji państwowej czy pracujesz jeszcze gdzies indziej.ZUS też nie udziela takich informacji agencjom pracy-nie ma prawa.Najlepiej zapytaj w swojej agencji co ten zapis oznacza-sama jestem ciekawa co Ci odpowiedzą......To,wg mnie kolejny straszak na nie znajace prawa ,nieświadome opiekunki....Napisz prosze co agencja na Twoje pytania - myśle ,że wiele opiekunek ma w swoich umowach tego rodzaju zapisy..

http://www.pracuj.pl/prawo-pracy-porady-konkurencja-tresc-umowy.htm#top

.

Mogą sobie pisać o zakazie konkurencji, jakby co to sklada się wypowiedzenie i żegnaj Gienia....... :))))