Na wyjeździe #4

09 grudnia 2013 16:05
Dziś na ZDF będzie WISO, a w nim temat dotyczący opiekunek ze wschodu, mniemam, że o nas przede wszystkim powiedzą. Zapobiegawczo nie oglądam z PDP tego typu programów, ponieważ zwykle wypomina mi różnicę w zarobkach między Niemcami a Lux. Dlatego, gdyby jakaś dobra dusza wysłała mi mailem link do tego dzisiejszego programu, obejrzałabym go "po godzinach". Z góry dziękuję .
09 grudnia 2013 16:09
kasia63

Sauna niekoniecznie, ale w jaccuzzi to bym chętnie posiedziała:):):)I nie wiem czy się właśnie po świętach nie wybiorę.Kiedy jeszcze mieszkalismy we Wro,mąz w pracy darmowe bilety do Aquaparku dostawał i często lataliśmy tam,Teraz to by trzeba do Darłowa albo do Ustronia:)chyba sobie zrobie poświąteczny prezent:):):)

Kasiu, to może w Darłówku się na jakieś jaccuzzi się umówimy i jakąś kawkę wypijemy? Do Ustronia też się wybieram w okolicach 10 styczna, ale tam chyba nie będę miała czasu pomoczyć ciała? Do Darłówka mam zdecydowanie bliżej chociaż jeszcze tam na basenie nie byłam. Odwiedzałam tylko Redzikowo koło Słupska, bo tam mi było najwygodniej.
Ale ja dopiero po nowym roku w domciu...
09 grudnia 2013 16:22
Malgi

Kasiu, to może w Darłówku się na jakieś jaccuzzi się umówimy i jakąś kawkę wypijemy? Do Ustronia też się wybieram w okolicach 10 styczna, ale tam chyba nie będę miała czasu pomoczyć ciała? Do Darłówka mam zdecydowanie bliżej chociaż jeszcze tam na basenie nie byłam. Odwiedzałam tylko Redzikowo koło Słupska, bo tam mi było najwygodniej.
Ale ja dopiero po nowym roku w domciu... :-(

W Ustroniu za mniej można sie pomoczyc dlużej:):)Darłówek za to blizej:)Tzn .mi bliżej:)23km:)Pomyslimy:)Ja w PL do 15 albo 22 stycznia bedę.  
09 grudnia 2013 16:41

Mała prośba do użytkowników: Jeśli ktoś z Was ma kontakt z użytkowniczką Kika1, to bardzo proszę jej przypomnieć, by w miarę możliwości pilnie odpisała na mojego maila. Z góry dziękuję! Pozdrawiam!

09 grudnia 2013 16:47 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Witaj - juz mrozik? wypoczywaj,ciesz sie pobytem w domu.Pozdrawiam serdecznie.

dziekuje ;))) relaksuje się i staram się nie myśleć o powrocie do pracy ;) choć dzionki w domu strasznie szybko uciekają... pozdrawiam
09 grudnia 2013 16:51 / 1 osobie podoba się ten post
Dziewczyny jakie Wy już Świąteczne aż miło na Was spojrzeć i jakoś cieplutko na serduszku się robi....
09 grudnia 2013 17:11 / 2 osobom podoba się ten post
Witajcie.
Hogatka, Giunta, Sylwunia - luzujcie warkocze. Dbajcie o siebie. Szkoda Waszego zdrowia.
Jam w domu - i taka jestem rozleniwiona dzisiaj, że szok. Przez ostatni tydzień odgruzowywałam się - a dziś leżę odłogiem i tak mi się nic nie chce, że aż nieprzyzwoicie. Mam nadzieję, że jeszcze się jakoś zmobilizuję. Mój mąż myśli, że wróciłam z niezłych wczasów - chyba narzekać nie potrafię, dlatego on myśli, żem w de tylko leżała do góry brzuchem. Dom smakuje obłędnie.
09 grudnia 2013 17:12 / 1 osobie podoba się ten post
Benita widze Cię na online,co w domu serwujesz rodzinie z tut.menu?Jaka pogoda w kraju opisz bo suche fakty znam.Co dostałas od Mikolaja.Co porabiasz całymi dniami?Co czytasz?I...........................co sobie kupilaś w nagrode.
09 grudnia 2013 17:12
kasia63

W Ustroniu za mniej można sie pomoczyc dlużej:):)Darłówek za to blizej:)Tzn .mi bliżej:)23km:)Pomyslimy:)Ja w PL do 15 albo 22 stycznia bedę.  

A właściwie to skąd jesteś? Bo ja do Darówka mam około 85 km, ale to nie jest dla mnie problem.

09 grudnia 2013 17:17
Malgi

A właściwie to skąd jesteś? Bo ja do Darówka mam około 85 km, ale to nie jest dla mnie problem.

Z Osiek.koło Łaz.
09 grudnia 2013 17:26 / 5 osobom podoba się ten post
mleczko47

Benita widze Cię na online,co w domu serwujesz rodzinie z tut.menu?Jaka pogoda w kraju opisz bo suche fakty znam.Co dostałas od Mikolaja.Co porabiasz całymi dniami?Co czytasz?I...........................co sobie kupilaś w nagrode.

Dzięki, Mleczko.
W domu nie gotuję - mąż pracuje do późna, wraca około 20 - jest po obiedzie. Dla siebie - kaszę gryczaną i warzywa.
Na Mazurach od dwóch dni piękna zima. W niedzielę byłam z mężem na spacerze - 0 stopni, czysty śnieg, brak wiatru i cudne słoce. Było cudownie. Mikołaj do mnie nie przyszedł, nawet rózgi nie podrzucił. A co robię - do dzisiaj sprzątałam, prałam, czyściłam okna i dywany, no i PRAWIE mam po mojemu. Jeszcze kątki mi zostały. Ale i tak się cieszę, że jestem u siebie. Wstaję wcześniej niż w de - ale to moj wybór i dobrze mi z tym. Pozdrawiam.
09 grudnia 2013 17:27
Andrea, co robisz i czemu milczysz? 
09 grudnia 2013 17:32 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Z Osiek.koło Łaz.

Moje namiary mam w profilu, jakby co.
09 grudnia 2013 18:34 / 1 osobie podoba się ten post
Nie chce Ci się w gościnę iść i z ludziami pogadać ? Oj, Andrejka, ale poza tym wszystko dobrze?
Ja z łóżka wyskakuję skoro świt - tak mi się chce mojego domu. Pilnie pracowałam cały tydzień, dziś wyjątkowo tylko cieszę się wynikami tygodniowej pracy. Tak mi dobrze, że dobrze mi tak.
09 grudnia 2013 18:48
Esserga

Dziś na ZDF będzie WISO, a w nim temat dotyczący opiekunek ze wschodu, mniemam, że o nas przede wszystkim powiedzą. Zapobiegawczo nie oglądam z PDP tego typu programów, ponieważ zwykle wypomina mi różnicę w zarobkach między Niemcami a Lux. Dlatego, gdyby jakaś dobra dusza wysłała mi mailem link do tego dzisiejszego programu, obejrzałabym go "po godzinach". Z góry dziękuję .

Esserga - wszystkiego najlepszego w dniu Twojego święta :)
Wklejam Ci link do artykułu na ZDF o tym programie. Jest tam video-zapowiedź programu, cały program będzie dostępny po emisji na ZDF-Mediathek, przechodzisz tam przez klawisz Mediathek w górnym pasku artykułu.
http://www.zdf.de/WISO/Haushaltshilfen-aus-Osteuropa-30950024.html
A wspomniana przez Ciebie różnica w zarobkach ma proste odzwierciedlenie w różnicy cen towarów, utrzymania w Lux?