Wyłowione z sieci 1

04 lipca 2013 13:03
http://www.sfora.pl/Chorzy-zostawieni-bez-opieki-Krytyczny-brak-pielegniarek-a57375
04 lipca 2013 22:44 / 5 osobom podoba się ten post
 Powinno byc wklejone do naszego CV
Rysuje Andrzej Mleczko
05 lipca 2013 07:02
dorotee

Dopoki nie moj to milcze, ale dzisiaj Y chcial wyjsc do A , syn X mu fizycznie!!!!!!!!!!! nie pozwolil, X telefonicnie nakzyczalo, jutro czeka mnie podobna balalia, chyba ze Y zapomni o tym pomysle, badz jeszcze lepiej!!!!!!! po dzisiejszym stresie bedzie sie zle czul, ale jak narazie idzie i wie o tym co sie stalo, blogoslawienstwo zapomnienia!!!

Dorotee myślę, że wiesz co masz robić... I że postępujesz włściwie ....
05 lipca 2013 09:13 / 2 osobom podoba się ten post
Hallo, to tylko ograniczanie szkod, podopieczny ma zaufanie do mnie, wiem tez co mogloby mu pomoc, nie zebym uwazala sie za najmadrzejsza, tylko widze, na ile jest w stanie powrocic mu pamiec w cieplarnianych warunkach, spokoj, wspolne komentowanie programow tv, na szczescie politycznych, wspolne wyjscie do kosciola, nieoficjalnie, idziemy na spacer, a dokad zawedrujemy, jak w katakumbach, przeciez czesto ludzie chorzy wracaja do Boga, wiary. Jak pocieszyc kogos kto zyje w leku ,ze odchodzi?
05 lipca 2013 10:09
dorotee

Hallo, to tylko ograniczanie szkod, podopieczny ma zaufanie do mnie, wiem tez co mogloby mu pomoc, nie zebym uwazala sie za najmadrzejsza, tylko widze, na ile jest w stanie powrocic mu pamiec w cieplarnianych warunkach, spokoj, wspolne komentowanie programow tv, na szczescie politycznych, wspolne wyjscie do kosciola, nieoficjalnie, idziemy na spacer, a dokad zawedrujemy, jak w katakumbach, przeciez czesto ludzie chorzy wracaja do Boga, wiary. Jak pocieszyc kogos kto zyje w leku ,ze odchodzi?

Albo odchodzi... albo powraca, a jest tu tylko po to żeby oddzielić się od czegoś  z czym został połączony  gdzie indziej ...  Dla mnie to nie ma nic wspólnego z wiarą - takie robienie porządków w swoim życiu i w swojej śmierci ... Najważniejsze to uwalnianie od poczucia winy ... Stan zrobiłem wszystko i to najlepiej jak umiłem to dobry stan ... )))
05 lipca 2013 11:24 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Rysuje Andrzej Mleczko

Trafiłaś w sedno...:)
05 lipca 2013 21:08
dorotee

Rysuje Andrzej Mleczko

lepiej tego wrazić nie można było !!!!!!! Super ujęte!!!!
05 lipca 2013 21:52
Poprostu Mleczko!!!
28 lipca 2013 11:36
O opiekunkach na granicy wytrzymałości             

http://www.dw.de/prasa-opiekunki-dochodz%C4%85-do-granic-wytrzyma%C5%82o%C5%9Bci/a-16979501      
(mam nadzieję, że tym razem z linkiem będzie wszystko ok ;))
28 lipca 2013 14:54
Tak, na granicy -to prawda, wiele opiekunek jest wykończonych nerwowo, mają pozrywane kręgosłupy od dźwigania, są wyczerpane psychicznie. Ale kto się tym przejmuje??
29 lipca 2013 15:45
Ktoś w końcu powinien.
13 sierpnia 2013 16:02 / 4 osobom podoba się ten post
basiulka

http://spoleczenstwo.newsweek.pl/polskie-opiekunki-w-niemczech-wasze-listy,107468,1,1.html

Po co zamieszczac na forum takie linki.Dolewac oliwy do ognia?Mnie sie to nie podoba,czemu sluzy polecanie takiej lektury?Niech pani piszaca jedzie do pracy,popracuje i bedzie miala wlasne doswiadczenie i wtedy je opisze.Pani piszaca "to badziewie"trafia tylko na biedne pokrzywdzone przez los,ktore poznaly  glupie i pijace inne opiekunki tzn.mnie tez?bo ze mna wywiadu nie przeprowadzala.Najlepiej sie pisze o Marysi(imie zmienione) z Sandomierza (miasto zmienione)i dalej tresc wyssana z palca.Gdzie jest kasia63,niech zadzwoni do tej zas....... redakcji i umowi sie na rozmowe.A nie to my na tym forum zredagujemy pismo i wyslemy na znak protestu.Jak chce pomoc,zeby wszystko bylo jasne i klarowne niech sie wezmie za Agencje posredniczace,poniewaz to one negocjuja warunki.Zdenerwowalam sie,koncze bo dostane cos w prezencie od moderatora.
13 sierpnia 2013 16:19 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko47

Po co zamieszczac na forum takie linki.Dolewac oliwy do ognia?Mnie sie to nie podoba,czemu sluzy polecanie takiej lektury?Niech pani piszaca jedzie do pracy,popracuje i bedzie miala wlasne doswiadczenie i wtedy je opisze.Pani piszaca "to badziewie"trafia tylko na biedne pokrzywdzone przez los,ktore poznaly  glupie i pijace inne opiekunki tzn.mnie tez?bo ze mna wywiadu nie przeprowadzala.Najlepiej sie pisze o Marysi(imie zmienione) z Sandomierza (miasto zmienione)i dalej tresc wyssana z palca.Gdzie jest kasia63,niech zadzwoni do tej zas....... redakcji i umowi sie na rozmowe.A nie to my na tym forum zredagujemy pismo i wyslemy na znak protestu.Jak chce pomoc,zeby wszystko bylo jasne i klarowne niech sie wezmie za Agencje posredniczace,poniewaz to one negocjuja warunki.Zdenerwowalam sie,koncze bo dostane cos w prezencie od moderatora.

Tak w ogole.....Dziendobry Basiulka.
Mleczko ,nie nerwuj sja,dziewczyna ma pierwszy wpis ,buahahahah i jaki?
Przepraszam,bo mnie to rozsmieszylo.
Mail Basiulki w profilu,daje do myslenia(odnoszac sie do wyzej wklejonego linku).
Basiulka,Ty tak trafialas?,Ja nie bede tego czytala,bo widze jak sie biedna Mleczko wkurzyla,pewnie tez bym sie wkurzyla.Jeszcze nie dawno,bo pare dni temu,ktos zamiescil wlasnie tego typu artykul.
Tak na marginesie Basiulka,wypadalo by sie przywitac,a nie walic tutaj jakimis smutnymi artykulami i tania sensacja:)
Witam jeszcze raz i dziendobry Basiulka,nie wklejaj wiecej tego typu artykulow,bardzo Cie prosze.Jesli juz musisz,bo to jest Twoja forma kontaktu,wklej jakis pozytywny link:):):)
Pozdrawiam:)
13 sierpnia 2013 16:32 / 1 osobie podoba się ten post
Andrea widzisz:)Ja ,to nawet nie czytalam tych bzdur,odnioslam sie do postu Mleczko.
Basiula,moglas chociaz poczatkowo poczytac forum,oszczedzilabys sobie czasu na wklejanie linku.Juz to przerabialysmy.