Wyłowione z sieci 1

19 lipca 2014 21:11 / 1 osobie podoba się ten post
Matko Jedyna! Dobrze, że ja dopiero za 3 tygodnie wracam swoim autem. Zdążę trochę ochłonąć a potem zacisnąć zęby i w drogę.
19 lipca 2014 21:15
agama

Margolciu!
Jeszcze nigdy nie trafiłam na taki skład.Jak jeden starszy to drugi był młodszy,albo dwaj młodzi.
Ci wyeksploatowani zabierali mnie kilka razy juz w Pl do miasta docelowego.
Trzeba w koncu mieć do kogoś zaufanie-jak ktos dzisiaj napisał-pieszo nie pójdziemy.
Ja osobiscie lubie mniejsze busy,ale odkad zaczęłam jeździć w miarę regularnie rodzina mi na to nie pozwala:)

Agama, ja twierdze tak na podstawie swoich podrozy Sindbadem, jechalam 4 razy, nie wiecej i zawsze za kierownica zmieniali sie starsi panowie dwaj. 
19 lipca 2014 21:17 / 4 osobom podoba się ten post
salazar

Pod tym względem masz rację, ale idąc tokiem Twojego myślenia, to najbezpieczniej byłoby się poruszać czołgiem lub pojazdem opancerzonym :/.

Nie chcę, abyś odebrała to jako złośliwość, po prostu ręce i nogi się uginają :(.

Twoje ręce i Twoje nogi.   Moje są w nienaruszonym stanie ;-))  i nie mam z nimi kłopotu. Ty się możesz martwić zbyt daleko posuniętą Twoją interpretacją ;-))  tego co napisałam ;-))) 

19 lipca 2014 21:21 / 1 osobie podoba się ten post
nianta

W tvp info, wypowiadał się pasażer, że chwilę przed wypadkiem , kierowca kazał wszystkim wysiąść z autobusu, po czym odjechał na 15-30 minut, wrócił, zaprosili wszystkich do środka, odjechali i po kilku kilometrach to się stało. Mówią że niekoniecznie wina sindbada, nie wykluczają żadnej hipotezy i sugerują, że być może kierowca z ukraińskiego autobusu przysnął , zwolnił i sindbad dobił...

Jestem zszokowana ta tragedią.W większości wypadków są zawsze winne 2 strony. Jechałam kilka razy Sindbadem i muszę przyznać że często zdarzało sie że inny pojazd nagle zmienił pas lub hamował.
Podejrzewam że winę za wypadek nie ponosi tylko kierowca Sindbada ale też kierowca ukraińskiego autobusu.
Wyrazy wspólczucia dla rodzin ofiar.
Na stronie www.nowiny24.pl znalazłam info o ofiarach podróżujących busem.
Podobno pochodzą z podkarpacia :(
19 lipca 2014 21:29
Obejrzyjcie, manewr kierowcy Sindbada, na jakiego idiote mozna trafic na drodze, temu na pewno nalezy sie medal. Ale predkosc z jaka jechal.......

http://www.youtube.com/watch?v=YtUtBrTWfTk
19 lipca 2014 21:35
A zobaczcie tu, Sindbad

19 lipca 2014 21:37
Ten mikrobus nie był chyba z żadnej firmy przewozowej,podróżowało nim tylko 7 osób,może to byli poprostu pracownicy jednej firmy wracający do domu .
19 lipca 2014 21:38 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Twoje ręce i Twoje nogi.   Moje są w nienaruszonym stanie ;-))  i nie mam z nimi kłopotu. Ty się możesz martwić zbyt daleko posuniętą Twoją interpretacją ;-))  tego co napisałam ;-))) 

Jednak odebrałaś mój wpis negatywnie. Zupełnie mnie nie zrozumiałaś. Pisząc o uginaniu rąk i nóg miałam na myśli wypadek, nie Twój wpis. 
Przykro, szczególnie w takiej sytuacji.

19 lipca 2014 21:51 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

A zobaczcie tu, Sindbad

Szarżują lepiej od mikrobusów.Włos się jeży.Im widać też nieobce wyprzedzanie na trzeciego.
19 lipca 2014 21:54
http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140719/KRAJSWIAT/140719486
Wypadek autobusu Sindbada i polskiego busa na A4 w Niemczech. Nowe informacje [wideo]
www.nto.pl

dostałam teraz linka od znajomych
19 lipca 2014 21:55 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Dzięki no to teraz jestem w domu ,bo za nic nie mogłam zrozumiec dlaczego nie ma nic na temat ukraińskiego autobusu.

Znalazłam tego linka na którym jest ten ukraiński autobus, ale jak się przyjrzałam teraz dokładnie to też jest porządnie strzaskany. 11 zdjęcie proszę; http://www.mdr.de/sachsen/dresden/busunfall-dresden106_showImage-0_zc-92006d25.html#inhalt
19 lipca 2014 22:04 / 3 osobom podoba się ten post
salazar

Jednak odebrałaś mój wpis negatywnie. Zupełnie mnie nie zrozumiałaś. Pisząc o uginaniu rąk i nóg miałam na myśli wypadek, nie Twój wpis. 
Przykro, szczególnie w takiej sytuacji.

Następnym razem postaram się inaczej odebrać ;-)))   Ale daruj, mam dzisiaj doła. W sumie za dużo myślę po tym wypadku. Tak jakoś wyszło ;-//
19 lipca 2014 22:11 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Znalazłam tego linka na którym jest ten ukraiński autobus, ale jak się przyjrzałam teraz dokładnie to też jest porządnie strzaskany. 11 zdjęcie proszę; http://www.mdr.de/sachsen/dresden/busunfall-dresden106_showImage-0_zc-92006d25.html#inhalt

Matko kochana !!!  jak on z takim "tyłkiem" mógł dalej jechać ???
19 lipca 2014 22:13
Mycha

Matko kochana !!!  jak on z takim "tyłkiem" mógł dalej jechać ???

Nie jest tak żle...niemniej jednak pasażerowi siedzący z tyłu chyba niezle oberwali.
19 lipca 2014 22:24
Może faktycznie zwiał ???