No pytam bo moj pdp ma dzisiaj zespol ostrej nawracajacej kupy urojonej, a ja osiagam chyba archangielska cierpliwosc. Jest jakis patron od stolca?
No pytam bo moj pdp ma dzisiaj zespol ostrej nawracajacej kupy urojonej, a ja osiagam chyba archangielska cierpliwosc. Jest jakis patron od stolca?
Kto chciałby mieć taką podopieczną?? Pani Sallone ma 92 lata!
http://kobieta.wp.pl/gid,16814029,img,16814040,kat,26405,title,Jackie-Stallone,galeriazdjecie.html
Kto chciałby mieć taką podopieczną?? Pani Sallone ma 92 lata!
http://kobieta.wp.pl/gid,16814029,img,16814040,kat,26405,title,Jackie-Stallone,galeriazdjecie.html
Pewnie przemknelaby mi myśl.... podopieczna czy burdel mama ?? .W domu by mi to nie przeszkadzalo (wyglad)...gorzej z wyjsciem .Mialbym ...moze jakies opory hahahaa.Praktyka czyni mistrza i szlabym za nia .....haha nie bedac kojarzona z Nią .
Obejrzałam resztę zdjęc i chyba będę mieć koszmary,spokojnie mogłaby w "Zywych trupach" zagrać bez charakteryzacji.
i dlatego jak slysze ze wstawila bym to czy tamto a te to bym wieksze chciala a siedzenie mniejsze to az mnie ciary przechodza ze pozniej cos takiego moglo by powstac
Ja to bym chciała posłuchac jak ona chodzi,założe się że skrzypi. :)) Ale faktycznie wygląda karykaturalnie.
jak skrzypi ????ha ha raczej cos chlupie hihi jak by sie woda przelewala
No ale skrzypi też,przeciez wszystkie stawy powinny być już w muzeum ,a nie na człowieku :))
implanty z tytanu jak robokop albo terminator
Witam
Przed chwilą dzwoniła do mnie ''DIAKONKA
Mówiła że w gazecie Angora nr33 ukazał się artykuł o opiekunkach ,niby bardzo interesujący ,prosiła żeby przekazać Wam ze warto go przeczytać
Kazała wszystkich serdecznie pozdrowić (nie może się zalogować na naszym forum
No to kupiłam i przeczytałam. Niedostępne w sieci i nie będę wam przepisywac całego artykułu. Można podsumowac tak: "ale to już bylo".
To znaczy dziennikarz skontaktował się z paniami w wieku 60+ (nawet z Wałbrzycha) i po wstępie ile one emerytury mają i jak żyją i jak dostaly fuchę na czarno opisywane są dośc pobieżnie obowiązki opiekunki. Pani Maria za 2mce pracy na czarno ma 1800eur. No ja nie wiem czy to ściema dziennikarska, czy ściema p. Marii czy prawda bo mało język zna. Sceptyczna jestem.
cyt. "wynagrodzenie za 8 tyg nieopodatkowane to 1800 eur. na rękę. prawie 5 tys za miesiac".
Potem p. Maria opowiada że ma pokoik w suterenie z malutką łazieneczką i prysznicem bo wanna tylko do użytku pdp. Ale nie dopowiada naturalne i logiczne dla nas jest "wolenie" swojego malutkiego prysznica ze wzgl. na higienę własną.
Następna kaczka dziennikarska lub ściema p. Marii - wnoszenie do wanny do kąpania. Tu zacytuję:
"(...) Wanna na górze tylko dla właścicielki. Kąpiel to najważniejszy punkt dnia i część obowiązkowej rehbilitacji. Wnieść 70-kilogramową staruszkę do wanny nie jest łatwo. A później ją stamtąd wyciągnąć i szybko przenieść do łóżka".
Sorry, opisane tak jakby sama dźwigała. No nie uwierzę.
Wypowiada się niejaka pani Ewa z ProSenior24 (niepodana z nazwiska), że statystyki nie są prowadzone ale moze 30 osób na 100 to emerytki w tej pracy.
Potem ckliwa historia o tym jak p. Maria i pdp zbliżyly się do siebie i żyć bez siebie nie mogą. I że nauczyła się sparen i przeniosłą to do PL bo dla siebie już nie kupuje po 20dag sera żółtego a kilka plasterków, tak samo wędliny itp (w to uwierzę bo mam tak samo).
I jeszcze jeden akapit który pozostawię bez komentarza:
" Niemiecki system emerytalno-ubezpieczeniowy w jednym z jego wariantów gwarantuje na starsze lata 3 tys eur miesięcznie dodatkowych pieniędzy na opiekę zdrowotną. Można wybrać całodobową opiekę pod patronatem dobrego szpitala, z lekarzem, rehabilitacją, lczeniem klinicznym, transportem itd, albo po prostu przejąć gotówkę do własnej dyspozycji. Tak powstaje domowy fundusz z któego opłaca się polskie opiekunki. Po odjęciu kosztów w kieszeni zostaje 1,8tys eur. miesięcznie."
to juz bylo to masz racje.To ze zarabia 900 miesiecznie tez mozliwe.Ze nie ma lifta do wanny rowniez bardzo mozliwe.Nie ma co ukrywac ale duzy procent opiekunek to emerytki i rencistki - to tez fakt.Bo co maja robic ? Na wycieczki jak emeryci niemieccy jezdzic nie beda bo je nie stac.
Jak wyglada system dodatkow w niemczech to raczej mam blade pojecie.Wiem ze z tego co rodzina placi firmie jest jakas refundacja ze strony kasy chorych.Ile ??? Nigdy mnie to nie zajmowalo az tak.Dlatego w wielu przypadkach wybieraja droga firme a nie tania opiekunke na czarno.RACHUNEK - swieta rzecz.
Czyli nie ma sie czym zbytnio emocjonowac.Nowinek to raczej nam opiekuna w De nie zaserwowali
No nie wiem, Orim. 900 eurasków na mc? Na czarno?
Ok, windy może nie mieć w wannie ale nosić? Nawet mężczyzna nie dałby rady podnieść mokrego i śliskiego pdp z pozycji niższej. Co innego jak Ci upadnie; jest ubrany, na stalym podłożu, ale w wannie?