Ile € dostajecie do dyspozycji na zakupy?

27 lutego 2014 22:10
Ja przez dwa tygodnie pobytu tutaj wydałam prawie 400 fr. No ale tu jest drogo ;)
27 lutego 2014 22:12
nianta

Oczywiście, że na miesiąc, czasem kasa jest 5go a czasem 10go...tak nam dostarczają...

No to policz jak czytałam na forum ,że na opiekunkę wypada chyba 50 eur na jedzenie na tydzien to macie mało troszkę . Chociaż ja byłam na sztelli u dziadka gdzie dostawałam na tydzień 50 eur i jeszcze gadał ,że za dużo kasy idzie . A ztego nie raz trzeba było kupić środki czystości , czy coś  a aptece . Teraz mam super , bo dostaje kase i kupuje , co mi potrzeba . Raz na jakiś czas córka robi duże zakupy i mam z głowy .
27 lutego 2014 22:51
ivanilia40

Ja przez dwa tygodnie pobytu tutaj wydałam prawie 400 fr. No ale tu jest drogo ;)

Wydalas w normie. Ja wydaje ok. 1000 - 1200 CHF na 3 osoby na miesiac. Z tym, ze dwa razy w m-cu maz PDP robi zapas picia samochodem - to on wtedy sam placi.
28 lutego 2014 09:30
emilia

Wydalas w normie. Ja wydaje ok. 1000 - 1200 CHF na 3 osoby na miesiac. Z tym, ze dwa razy w m-cu maz PDP robi zapas picia samochodem - to on wtedy sam placi.

No to dobrze,że mnie uspokoiłaś,bo ja się obawiałam,że przesadzam z wydatkami,no ale nie kupuję bzdur tylko to co potrzebne. Patrzyłam w zeszyt i widziałąm,że poprzednie opiekunki wydawały mniej-więcej tak samo.
28 lutego 2014 17:22
Przyznam się, że wydatków aż tak nie liczymy. Owszem jak za dużo w danym tygodniu wychodzi to PDP marudzi a ja się nabijam, że będzie bankrutem. Jest wesoły więc mogę tak ;-)))
Wydajemy od 100-150 euro na tydzień dla dwóch osób. Czasami mniej.
28 lutego 2014 17:29 / 2 osobom podoba się ten post
Pierwszy raz nikt mi nie wydziela kasy,super.Dziadzio tylko się pyta czy mam pieniądze,jak mówię,że nie wiele to dokłada.No wiedziałam ,że i na moim podwórku słońce zaświeci....
28 lutego 2014 17:32
A ja dzisiaj zabrałam na zakupy opiekunkę z sąsiedztwa. Ona akurat ma bardzo wyliczane pieniądze i ciągle się śmiałyśmy. Bo nasze zakupy bardzo się różniły. Ale co się ubawiłyśmy to nasze, do bólu ;-)))
28 lutego 2014 18:57 / 1 osobie podoba się ten post
ja dziś włąnśnie ustaliłam z rodzina 100 za tydzien a jak braknie nam to dołożą
28 lutego 2014 19:06
No wlasnie, wczesniej mialam 200euro na tydzien dla 3osob + syn od piatku do niedzieli, ale z tych pieniazkow oplacam pampersy, leki i fryzjera. Teraz jestem tu od trzech tygodni i dostalam na wstepie 350, jutro musze isc do apteki, dzisiaj zaplacilam za pampersy, wiec rano die do syna po kasiore. Nie ukrywam, ze podczas mojego pierwszego pobytu gotowalam zdrowo i nie oszczedzalam, na wedline czy serach rownie, za to moja zmienniczka jak dostala 200euro to przez 4 tygodnie z tego sobie radzila. Nic nie powiedziala, wiec im na reke. Zobacze jutro co mi powie syn pdp :)
28 lutego 2014 19:31
Mycha Oje. Wspolczuje tej dziewczynie .

Ja tymczasem juz mam do dyspozycji 450€/mies. na 2 osoby (ja i Babcia) czyli troche sie podwyzszylo :) Teraz bede probowala "dojsc " do 500€ . Oczywiscie medykamenty, rzeczy do domu (np. nowa patelnia, kwiatki itp) oddzielna kasa jest.
Ale ceny tez w gore. A Babcia lubi Lachs , buleczki z piekarni ... I ja tez lubie duzo i fajne rzeczy.

Szczerze mowiac jak trafie do pdp ktora daje 200€ na 2 osoby mies to bede kupowala za swoje sobie dodatkowo.

Gosia35 na 2 osoby tez mialam 100€ tyg na poczatku nie jest to az tak malo ale zawsze moze byc wiecej , wiec nie krepuj sie mowic ze zabraklo , jesli braknie :)

Nianta 350€ miesiecznie na zakupy na 3 osoby to za skromnie!
28 lutego 2014 19:32 / 1 osobie podoba się ten post
no właśnie esmeralda ja nie wiem zawsze ktoś coś sknocić musi ja tu mojej powiem od razu ,że ma tak robić jak ustalone.bo jak nie to ..... ehh brak słów do takich bab
28 lutego 2014 19:32 / 1 osobie podoba się ten post
no właśnie esmeralda ja nie wiem zawsze ktoś coś sknocić musi ja tu mojej powiem od razu ,że ma tak robić jak ustalone.bo jak nie to ..... ehh brak słów do takich bab
28 lutego 2014 19:35 / 2 osobom podoba się ten post
Athenka

Mycha Oje. Wspolczuje tej dziewczynie .

Ja tymczasem juz mam do dyspozycji 450€/mies. na 2 osoby (ja i Babcia) czyli troche sie podwyzszylo :) Teraz bede probowala "dojsc " do 500€ . Oczywiscie medykamenty, rzeczy do domu (np. nowa patelnia, kwiatki itp) oddzielna kasa jest.
Ale ceny tez w gore. A Babcia lubi Lachs , buleczki z piekarni ... I ja tez lubie duzo i fajne rzeczy.

Szczerze mowiac jak trafie do pdp ktora daje 200€ na 2 osoby mies to bede kupowala za swoje sobie dodatkowo.

Gosia35 na 2 osoby tez mialam 100€ tyg na poczatku nie jest to az tak malo ale zawsze moze byc wiecej , wiec nie krepuj sie mowic ze zabraklo , jesli braknie :)

Nianta 350€ miesiecznie na zakupy na 3 osoby to za skromnie!

Atenka to jest kasa bez chemi ,leków i innych tam.Synowa powiedziała kupować co chcemy jak mało to dołożą a rachunków nie potrzebują do wglądu.zobaczymy co będzie.
28 lutego 2014 19:38 / 1 osobie podoba się ten post
gosia35

Czy Ci się niechcący "czknęło ".....czy na plusiki jesteś łasa?.......a masz , co Ci będę żałować:))))))))))))
28 lutego 2014 19:44
esmeralda

No wlasnie, wczesniej mialam 200euro na tydzien dla 3osob + syn od piatku do niedzieli, ale z tych pieniazkow oplacam pampersy, leki i fryzjera. Teraz jestem tu od trzech tygodni i dostalam na wstepie 350, jutro musze isc do apteki, dzisiaj zaplacilam za pampersy, wiec rano die do syna po kasiore. Nie ukrywam, ze podczas mojego pierwszego pobytu gotowalam zdrowo i nie oszczedzalam, na wedline czy serach rownie, za to moja zmienniczka jak dostala 200euro to przez 4 tygodnie z tego sobie radzila. Nic nie powiedziala, wiec im na reke. Zobacze jutro co mi powie syn pdp :)

Syn powinnien wiedziec ze wszystko drogie, mam nadzieje ze nie bedzie sie wymigiwal.
A Ty mozesz zbierac i pokazywac paragony.  Powiedz synowi ze jak mu wazne zeby dziadki zdrowo jedli to niech daje kasiore...
Wg mnie malo dostalas. 
A za te pieniazki tez kupujesz alkohol?