Oczywiście, że na miesiąc, czasem kasa jest 5go a czasem 10go...tak nam dostarczają...
Oczywiście, że na miesiąc, czasem kasa jest 5go a czasem 10go...tak nam dostarczają...
Ja przez dwa tygodnie pobytu tutaj wydałam prawie 400 fr. No ale tu jest drogo ;)
Wydalas w normie. Ja wydaje ok. 1000 - 1200 CHF na 3 osoby na miesiac. Z tym, ze dwa razy w m-cu maz PDP robi zapas picia samochodem - to on wtedy sam placi.
Mycha Oje. Wspolczuje tej dziewczynie .
Ja tymczasem juz mam do dyspozycji 450€/mies. na 2 osoby (ja i Babcia) czyli troche sie podwyzszylo :) Teraz bede probowala "dojsc " do 500€ . Oczywiscie medykamenty, rzeczy do domu (np. nowa patelnia, kwiatki itp) oddzielna kasa jest.
Ale ceny tez w gore. A Babcia lubi Lachs , buleczki z piekarni ... I ja tez lubie duzo i fajne rzeczy.
Szczerze mowiac jak trafie do pdp ktora daje 200€ na 2 osoby mies to bede kupowala za swoje sobie dodatkowo.
Gosia35 na 2 osoby tez mialam 100€ tyg na poczatku nie jest to az tak malo ale zawsze moze byc wiecej , wiec nie krepuj sie mowic ze zabraklo , jesli braknie :)
Nianta 350€ miesiecznie na zakupy na 3 osoby to za skromnie!
no właśnie esmeralda ja nie wiem zawsze ktoś coś sknocić musi ja tu mojej powiem od razu ,że ma tak robić jak ustalone.bo jak nie to ..... ehh brak słów do takich bab
No wlasnie, wczesniej mialam 200euro na tydzien dla 3osob + syn od piatku do niedzieli, ale z tych pieniazkow oplacam pampersy, leki i fryzjera. Teraz jestem tu od trzech tygodni i dostalam na wstepie 350, jutro musze isc do apteki, dzisiaj zaplacilam za pampersy, wiec rano die do syna po kasiore. Nie ukrywam, ze podczas mojego pierwszego pobytu gotowalam zdrowo i nie oszczedzalam, na wedline czy serach rownie, za to moja zmienniczka jak dostala 200euro to przez 4 tygodnie z tego sobie radzila. Nic nie powiedziala, wiec im na reke. Zobacze jutro co mi powie syn pdp :)