Na wyjeździe #5

20 lutego 2014 21:14
Ja na ostaniej steli przytyłam pomimo,że jadłam trzy posiłki dziennie i prawie żadnych słodyczy. Od obiadu czułam się pełna jakbym balon połknęła. To wszystko z braku ruchu. Nie miałam możliwości wychodzenia,a jeśli już mi się udało to wokól bloków bo nawet nie było gdzie pójść.
Tu jest zupełnie inaczej. Mam bardzo dużo ruchu i efekt taki,że skończył się apetyt. Dziś np zjadłam na śniadanie miseczkę musli z mlekiem,na obiad pierś indyka duszoną z warzywami i ryż a na kolację sałatkę owocową z chudym jogurtem. Czuję,że jestem głodna ale jakoś na nic nie mam ochoty nawet na serki i dobrze :)
20 lutego 2014 21:18
Ivanilia40,pisalas o tych roznych serach,mozesz napisac jaka cena takich 9 roznych rodzajow serow ?
20 lutego 2014 21:31 / 1 osobie podoba się ten post
esmeralda

Badan co do tarczycy nie robilam. W wakacje trafilam do szpitala z silnym zapaleniem ogolnym organizmu w pierwszej fazie posocznicy niepamietam co jak dokladnie nazywal sie ten skrot PH cos tam ale wiem ze w chwilii przyjecia mialam ponad 500 a norma jest do 10, polezalam podleczyli i wyszlam, pozniej we wrzesniu jeszcze leczylam silna anemie. Ale o tarczycy nic nie mowili. Teraz mialam znowu isc do lekarza, ale mi czasu na urlopie braklo :(

To jeszcze powinnas bardzo pilnować i na kazdym urlopie zawsze robić morfologie rozszerzona z rozmazem-miałas sepsę w I stadium!!!!Poważna rzecz!Wypadanie włosów może byc własnie jej nastepstwem i anemia.Nie zaniedbuj i nie lekcewaz tego-masz przeciez małe dzieci!!!!Te badania morfologii nie sa b drogie i mozna je zrobic prywatnie.
20 lutego 2014 21:35
kasia63

To jeszcze powinnas bardzo pilnować i na kazdym urlopie zawsze robić morfologie rozszerzona z rozmazem-miałas sepsę w I stadium!!!!Poważna rzecz!Wypadanie włosów może byc własnie jej nastepstwem i anemia.Nie zaniedbuj i nie lekcewaz tego-masz przeciez małe dzieci!!!!Te badania morfologii nie sa b drogie i mozna je zrobic prywatnie.

Wiem kochana i moj maz tez naciskal, bylam umowiona do lekarza w poniedzialek a wyszlo tak ze zamiast do gabinetu wsiadlam do busa :(szybszy wyjazd, teraz jak wroce od razu lece, na szczescie byl to poczatek i nie doszlo do serca a tego sie najbardziej bali, no i zrodlo zakazenia znalezli i usuneli wiec musi byc dobrze :) nie ma innej opcji :)
20 lutego 2014 21:39
esmeralda

Wiem kochana i moj maz tez naciskal, bylam umowiona do lekarza w poniedzialek a wyszlo tak ze zamiast do gabinetu wsiadlam do busa :(szybszy wyjazd, teraz jak wroce od razu lece, na szczescie byl to poczatek i nie doszlo do serca a tego sie najbardziej bali, no i zrodlo zakazenia znalezli i usuneli wiec musi byc dobrze :) nie ma innej opcji :)

ędzie dobrze jak nie zaniedbasz i zmienisz priorytety!!!!!!Nic,ale to nic na świecie nie jest tak wazne jak zdrowie-bo jak nie ma zdrowia to wszystko inne jest do dupy!!!!!!
20 lutego 2014 21:48 / 1 osobie podoba się ten post
a no Prawda, bez zdrowka nie ma nic....:) obiecuje ze sie poprawie i pilnowac bede i nie ukrywam ze dla siebie przede wszystkim:)
21 lutego 2014 00:13 / 1 osobie podoba się ten post
alinka1339

Natka wiesz ja myślę tak rodzina płaci kasę dla firmy jak wszędzie , a firma powinna płacić dla mnie adekwatnie do wykonywanej tu pracy . Jak była pflegedienst to byłam cicho , ale jak odeszła to ja poinformowałam ,że mam dodatkowe obowiązki i zarzyczyłam sobie podwyżkę . Firma zaś dzwoniła do córki ,że to córka powinna dopłacać . Więc wywalczyłam to 100euro dodatkowo od firmy , a bilet powrotny to firma mi płaci i mam zawsze kupiony w obie strony .Wiem ,że opiekunka polska kosztuje niemców mniej niż heim...Ale nie rozumiem dlaczego firma za taki przypadek wynegocjowała tak mała stawkę , a póżniej gadają ,że wiecej nie mogą dać podwyżki , bo kasa na wynagrodzenie z tego dla opiekunki to 1000eur

Alinka1339,
jak dostałaś stówę za dodatkowe czynności, których nie masz w umowie to było ok?
Dopiero teraz nagle Cię olśniło, że wykonujesz rzeczy, których nie powinnaś.
Rozumiem, że stówę podwyżki chcesz zatrzymać, a dodatkowych obowiązków chcesz się pozbyć.
Może w przyszłości zanim podpiszesz jakąś umowę, lub coś z kimś ustnie ustalisz warto się dwa razy zastanowić czy tego chcesz. Bo jeżeli już się na coś zgodziliśmy, to nie ma sensu teraz użalać się nad sobą. I za swoją "krzywdę" obwiniać innych.
Nie pasuje Ci układ, to go po prostu zmień. Zgodziłaś się na krzywdzące warunki i nie ma szans w tym miejscu cokolwiek zmienić - należy zmienić miejsce.
Tylko działanie, a nie narzekanie przyniesie efekty.
Skutecznego działania Ci życzę:)
21 lutego 2014 00:24
esmeralda

Jak czytałam wcześniejsze posty to również pomyślałam o tarczycy.
Uważam, że warto byłoby zrobić badania.
A jeśli mogę tak na forum zapytać (mam nadzieję, że pytanie nie wyda Ci się zbyt osobiste): w jakim wieku są Twoje dzieciaczki?
21 lutego 2014 07:09
emi

Jak czytałam wcześniejsze posty to również pomyślałam o tarczycy.
Uważam, że warto byłoby zrobić badania.
A jeśli mogę tak na forum zapytać (mam nadzieję, że pytanie nie wyda Ci się zbyt osobiste): w jakim wieku są Twoje dzieciaczki?

to nie tajemnica, synio w lipcu skonczy 9, corcia w marcu 8 i najmlodsza w grudniu skonczyla 3 :) Taka mala druzyna:)
21 lutego 2014 08:30 / 3 osobom podoba się ten post
Ja też odkładam euraski :  to na to,to na tamto .....a co braknie to na kupkę :))))))))))
21 lutego 2014 08:32
Barbara niepowtarzalna

Ja też nie oddam nikomu, tyle lat dbania o nie a teraz miałabym oddać?....NIGDY!!!!....co je moje to je moje !!!.....Mam zamiar wyjechać ok. 1-go marca,jeszcze trochę nacieszę (czyt. nawk.....) się rodzinką :)))).......Ze "starej" firmy odezwały się tylko raz,ale jak powiedziałam zależy za ile ....to bez odpowiedzi :).....Przeciez i tak nie podnieśli by mi do sumy jakie oferują mi inne agencje....:)))))

To zdradź w jaką stronę Cię wywieje...
21 lutego 2014 08:37 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

To zdradź w jaką stronę Cię wywieje...

Jeszcze nie wiem, ale propozycji jest od groma .Powiedziałam, że najwcześniej pierwszego marca mogę wyjechać.....Przecież muszę trochę podokuczać rodzinie, wtedy nie będa za mną tęsknić :))))))
21 lutego 2014 08:40 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Jeszcze nie wiem, ale propozycji jest od groma .Powiedziałam, że najwcześniej pierwszego marca mogę wyjechać.....Przecież muszę trochę podokuczać rodzinie, wtedy nie będa za mną tęsknić :))))))

Wiesz, ja tydzień przed wyjazdem to już na 100% wiedziałam gdzie będę jechać i już busa miałam zamówionego. Mam nadzieję, że dobrze wybierzesz.
21 lutego 2014 08:42
Barbara niepowtarzalna

ale juz powinnas wiedziec  jak masz za jakis tydz wyjechac:)
21 lutego 2014 08:50 / 2 osobom podoba się ten post
magdalena_k

ale juz powinnas wiedziec  jak masz za jakis tydz wyjechac:)

Magdus Tyś się nie wyspała czy cóś ?...:)))).......propozycje będę przyjmowała z dniem 1.03 .2014r,,,,nie wcześniej, ponieważ ja jestem z tych średnio dystansowców i jeżdżę na trzy m-ce ,więc chcę "se trochę pomieszkać " jeszcze w domu....umowę podpisuję w przyszłym tygodniu - nic na schnell :))))))