Na wyjeździe #5

21 lutego 2014 13:24
hogata76

Rozumiem ,babcie,ale kórde Ona nie rozumie ,ze juz nie da rady:(
To jest najbardziej męczące;(

A rodzinka nie może Jej wytłumaczyc,ze nie da rady,że bedziue jak ostatnio?Przecież to GŁUPOTA-GŁUPOTOWA,no a;le Ci Niemcy niestety maja czsem pomysły z kosmosu.Ehhhhhh,czasem mam wrazenie ,ze są z innej planety,z planety Ciężko Myślących:)

GŁUPOTA-GŁUPOTOWA dobreeeeeeeeeeee :)
21 lutego 2014 13:26
barbarella

Miałam trochę inaczej, wychowałam się w dużym, pustym domu, miałam nianię, kochałam ją bardzo, moja mama była zimna i bez uczuć, ojciec bał się jej, ale bardzo Tatę kochałam. W domu było bardzo czysto i cicho, no i bez emocji.
Zawsze chciałam mieć dużo dzieci, gwar, balagan, hałas, jak w domach moich koleżanek. 6 razy byłam w ciąży, ale mam tylko trzy córki, było u mnie tak jak chciałam, dzieci moje i sąsiadów, zabawy, malowanie obrazków, wymyślanie jak schować prezenty na mikołajki,całe nasze życie kręciło się wokół dzieci.  Mąż dzielnie mi  w tym pomagał. Wszyscy byli razem, tylko moja matka była tym zniesmaczona, jak można tyle dzieci urodzić, hrabianka ? z plebsem się kopuluje i rodzi plebejskie dzieci ? Terz dzieci dorosły, mama ( co już tu pisałam) dzięki Bogu umarła, a ja musiałam wyjechać. Nie jest mi z tym dobrze, ale chcę pomóc finansowo swoim dzieciom, pomagamy teściowej ( oby żyła jak najdłużej). myślalam, że jak dzieci będą dorosłe, to będzie czas mój i mojego męża. Nasz związek nie jest bez wad, już tu pisałam, ale nie umiemy żyć bez siebie. Oj, no i tak to wygląda. Od wyjazdu, do wyjazdu i życie ucieka....

Ostatnio też nad tym myślałam(poraz tysięczny):(

Tak jak napisałaś od wyjazdu,do wyjazdu,a zycie ucieka........Eh........
21 lutego 2014 13:30 / 2 osobom podoba się ten post
wiewiorka

Ja od czasu do czasu,dla zdrowia psychicznego,tez lubię pobyć w samotności.Ale my mamy tutaj tego chyba w nadmiarze.Zawsze mówiłam,ze w samotności rodza sie tez niedobre mysli,za dużo samotności i zaczynam rozmyslac,kazdy "włos" dzielicna czworo.Problemy tez jakies wieksze się robią.zbyt długa samotność nie służy mi.

Ja mimo tego że jestem osoba energiczna(tak o mnie mówia),rozgadana i towarzyska,tez lubie czasem cisze i pobyc sama.Tylko nie za długo,bo za chwile pier....mi sie w głowie:(
21 lutego 2014 13:33 / 4 osobom podoba się ten post
kazdej z nas ucieka bo coz to za zycie skradziony m-c dla rodziny miedzy wyjazdami -nic
dlatego wlasnie wybralam rowniez krotkie wyjazdy,zastepstwa a nie jak do tej pory -pogon za pieniedzmi bo dom nie ocieplony,dach nie zrobiony, lazienka tez nie......odkladam z kazdej wyplaty jakies pieniazki i jak sie uzbiera to zrobie jak nie teraz to za pol roku......na glowe nie cieknie,zimna nie ma,z lazienka tyle wytrzymalam ,wytrzymam dluzej.............na zycie nam starcza pracujemy we dwoje ale zyc tez chcemy.....

taka moja refleksja dzisiejsza :)
21 lutego 2014 13:37 / 1 osobie podoba się ten post
No ok,to jest zrozumiałe u chorych staruszków,ale u normalnych-zdrowych ludzi?????????????????Przepraszam,ale Niemcy sa jacys tacy dziwnie myslący-raczej chyba sie ze mna zgodzisz?

Ciesz sie ,że ta niedobra córka,jest na tyle mysląca,że siostrę chce do heimu na resocjalizacje wysłac.Ze nie obARCZA cIEBIE.oCZYWIŚCIE ONA ROBI TO WE WŁASNYM INTERESIE,ALE I TAK ZALICZA SIE DO TEJ NIELICZNEJ GRUPYNIEMCÓW NIE Z KOSMOSU:)
21 lutego 2014 13:44 / 2 osobom podoba się ten post
barbarella

Ja sie tak tu dzsiaj wylewam, ale dociera do mnie, że ta cisza źle mi się kojarzy, zaraz przyjdzie matka i zacznie mi opowiadać o wszystkich nieszczęściach tego świata, o złym seksie, dla świętego spokoju, po któym rodzą się dzieci. Dzieci płaczą, srają w pieluchy.... o mój Boże, ja na prawdę potrzebuję psychoterapeuty. Wszystko ze mnie wychodzi, oj Baśka.

Opowiem Wam później o przytulaniu... może ktos przeczyta.
Dzisiaj spagetti, sos już pachnie))))

No a nie płaczą i nie srają w pieluchy? A po czym jak nie po seksie rodzą się dzieci? 
Znałaś swoją babkę? Ktoś popełnił poważny błąd wychowując Twoją matkę.
To przeszłość i potrzeba od niej się odciąć, zapomnieć o przykrych doznaniach z dziecinstwa.
Wiem, że to bardzo trudne ale możliwe. Łatwiej, o wiele  jest żyć myśląc co będzie jutro. 
Bo ważne jest tylko to, co przed nami. A przed nami wiele pieknych dni do przeżycia -))
Pomyśl trochę bardziej o sobie i swoich potrzebach. Realizuj swoje mrzenia. Byłaś ostatnio na jakiejś wycieczce może?
21 lutego 2014 13:59 / 3 osobom podoba się ten post
No ja też,jestem ta co to Jej lotto,ale czasem zdarza mi się pomysleć i dalej sie dziwic i dalej nierozumieć GŁUPOTY-GŁUPOTOWEJ.
No nie mogę patrzeć na GŁUPOTE przez duże G.
Nie jestem idealna,ja też tam czasem odwalę numer świata,ale wracam zaraz na ziemię i potrafię sie przyznać i pokornie naprawić błąd.Niemcy myślą inaczej..,..Ach temat rzeka,ale faktycznie,czasem można się posikać ze śmiechu jak coś palną,albo masz Kumisch minę:D;D;D;D;D Bo nie wiesz o co kaman:)
21 lutego 2014 14:08 / 4 osobom podoba się ten post
Pomysły mają dziwne, moją babcie rodzinka ciaga wszedzie ona to pózniej musi co najmniej 2 dni odchorować :)) Ledwo łazi, po schodach to ją trzeba targać a babka conajmniej 100 kg ,do łóżka ma problemy wejść muszę ją zarzucać a co dopiero na wystepach ,ale myślę tak jak wy nie moje małpy nie mój cyrk ja tu tylko pracuje :)) Dziwny naród.Babka prawie 90 lat a oni myślą o niej jak by 50 miała ,najlepiej w restauracjach jak sie zawsze uświni zachlapie krztusi i na dodatek gada nie od rzeczy:))
21 lutego 2014 14:22 / 2 osobom podoba się ten post
dokładnie andrea ja tez przestalam sie przejowac.olewam wszystko robie bo robie  to co do mnie nalezy na reszte mam wypiete i tyle niewczuwam sie juz.i bede zmienac miejsc bo mnie zmeczyło juz.ty pewnie tez bedziesz myslec nad zmiana bo ilez mozna
21 lutego 2014 14:25
ania37

Zobaczcie ile firma jedna proponuje .

Co do wczorajszego wpisu,to firma zatrudnia na dzialalnosc gospodarcza tylko i wylacznie czeszki i slowaczki,dzwonilam i pytalam.
21 lutego 2014 14:32 / 1 osobie podoba się ten post
Znaczy się należysz do grupy opiekunek,które mają skórę Aligatora:)

Ja już tęż przywdziłam ta skórę,ale jeszcze jest świerz,no ale jeszcze pare wyjazdów i bedę Aligatorka Hogata hahahahahahaha,kły juz mam:)
21 lutego 2014 14:34
ania37

Co do wczorajszego wpisu,to firma zatrudnia na dzialalnosc gospodarcza tylko i wylacznie czeszki i slowaczki,dzwonilam i pytalam.

A dlaczego wyłącznie czeszki i słowaczki?Czyżby były The Best?
21 lutego 2014 14:37
hogata76

A dlaczego wyłącznie czeszki i słowaczki?Czyżby były The Best?

Nie wiem,podejrzewam,ze tak jak niektore firmy polskie tylko polki wysylaja tak tamta firma tylko czeszki i slowaczki...
21 lutego 2014 14:42
No wiem,wiem...
Ah ,a Ty taka powazna,no wiesz...A co Ty se myslisz,ze ja to w ogóle serca nie mam?Oj mam i dlatego kopana jestem w Du....,ale dalej nauczyc sie nie moge:(

No cóż,taka jestem:)Ale to nic złego:)Tacy ludzie jak my muszą być na tym świecie,bo inaczej......

Acha,ja tez jak przestaje mówic,to znaczy ,ze jest bardzo źle:(
21 lutego 2014 14:43
Do ktorej w sobote czynne jest REWE?