Jesteś już więc melduj co i jak:)
Jesteś już więc melduj co i jak:)
Pomysły mają dziwne, moją babcie rodzinka ciaga wszedzie ona to pózniej musi co najmniej 2 dni odchorować :)) Ledwo łazi, po schodach to ją trzeba targać a babka conajmniej 100 kg ,do łóżka ma problemy wejść muszę ją zarzucać a co dopiero na wystepach ,ale myślę tak jak wy nie moje małpy nie mój cyrk ja tu tylko pracuje :)) Dziwny naród.Babka prawie 90 lat a oni myślą o niej jak by 50 miała ,najlepiej w restauracjach jak sie zawsze uświni zachlapie krztusi i na dodatek gada nie od rzeczy:))
Do ktorej w sobote czynne jest REWE?
Oj kochana bardzo Ci dziekuje za te uściski , aż lepiej człowiekowi sie robi jak ktoś przytuli nawet tak wirtualnie ,,,,,dzięki wielkie
Już jestem. Ale za to z jakimi przygodami :-). Ja zawsze coś wydziwię :-). Autobus przyjechał do Ingolstadt planowo. Zmienniczka miała mnie odebrać, wiedziała o której godzinie . Wysiadłam tylko ja. Podchodzi do mnie kobieta, jedyna która czekała i pyta się mnie po niemiecku, czy jestem tą nową opiekunką. Potwierdziłam. Zdziwiłam się dlaczego mówi do mnie po niemiecku, ale zanim o to zapytałam(myślałam, że to zmienniczka), ona odpowiedziała, że jest córką babci. Pomyślałam sobie ok, może Asia nie mogła wyjechać. Podeszłam z nią do samochodu, a ona mi przedstawia tatę. O, myślę sobie, ładną mi firma niespodziankę sprawiła - dziaduś w bonusie. Jedziemy do domu, pomogli mi wynieśc torbę, pokazują pokój, nawet ładny. Pytam, gdzie jest zmienniczka, czy już pojechała. A oni patrzą po sobie, jakby nic nie rozumieli. W końcu córka się pyta czy jestem panią K, a ja na to, że nie. Ciepło mi się zrobiło, jak pomyślałam sobie, ze ta prawdziwa zmienniczka mnie szuka, im ciepło się zrobiło, że biedne zagubione dziewczę, które miało się zajmować babcią, błąka się gdzieś po dworcu. Z punktu w tył zwrot i na dworzec:-).
Okazało się, że moja zmienniczka się spóźniła, a tak wogóle, to przyjechała na inny dworzec, bo taki adres jej firma podała, a ich prawdziwa opiekunka, wcale nie dojechała i nawet nie wiedzieli dlaczego, bo nie mieli do niej telefonu
Tak więc zaczęłam z przygodami swój pobyt w DE :-)
Dziewczynki moje kochane,jak zdobyć rower hihi?
Mam dylemat i tak sie zastanawiam c zrobic. Dzwonil (po raz kolejny) moj byly szef i prosil o powrot do pracy, ostatni sezon u niego pracowalam. Fakt uwielbiam ta prace, kontakt zludzmi i wogole, wyplata wiadomo mniejsza, ale i tak jak na polskie standardy dobra. Chce abym wrocila choc na sezon, jest gotow jak najbardziej dostosowac sie do mnie bylebym tylko wrocila. Koncze teraz kontrakt z koncem kwietnia w firmie wiedza, ze w maju mam komunie dzieci i nie ma sily abym w maju wyjechala. No a ten powiedzial, ze nawet od czerwca jak mi bedzie pasowalo. Kuszace, bo i wakacje blizej dzieci, wolne dni w tygodniu, a i naprawde bardzo lubie ta prace i czasem nawet po calym dniu w biegu, gdzie nie bylo czasu wyskoczyc do WC przyjezdzalam usmiechnieta do domku. Nie wiem, moze powinnam zlozyc w firmie wypowiedzenie i pod koniec sierpnia znowu szukac firmy innej albo wrocic do tej samej???Aj sama nie wiem.
Tzn.ukraść,dostać,kupić , znaleźć,mieć do dyspozycji????Sprecyzuj żądanie:)
Mam dylemat i tak sie zastanawiam c zrobic. Dzwonil (po raz kolejny) moj byly szef i prosil o powrot do pracy, ostatni sezon u niego pracowalam. Fakt uwielbiam ta prace, kontakt zludzmi i wogole, wyplata wiadomo mniejsza, ale i tak jak na polskie standardy dobra. Chce abym wrocila choc na sezon, jest gotow jak najbardziej dostosowac sie do mnie bylebym tylko wrocila. Koncze teraz kontrakt z koncem kwietnia w firmie wiedza, ze w maju mam komunie dzieci i nie ma sily abym w maju wyjechala. No a ten powiedzial, ze nawet od czerwca jak mi bedzie pasowalo. Kuszace, bo i wakacje blizej dzieci, wolne dni w tygodniu, a i naprawde bardzo lubie ta prace i czasem nawet po calym dniu w biegu, gdzie nie bylo czasu wyskoczyc do WC przyjezdzalam usmiechnieta do domku. Nie wiem, moze powinnam zlozyc w firmie wypowiedzenie i pod koniec sierpnia znowu szukac firmy innej albo wrocic do tej samej???Aj sama nie wiem.