no tak musisz miec taki numer SWIFT swojego banku zeby robic przelew walutowy ze swojego walutowego konta na inne walutowe konto.
no tak musisz miec taki numer SWIFT swojego banku zeby robic przelew walutowy ze swojego walutowego konta na inne walutowe konto.
Ja mam konto w mBanku i mam do niego kartę z której moge korzystać w de i wyczytałam ,ze aby można było robić przelwe walutoey to trzeba podac numer SWIFT. nic nie rozumiem z tego .
Ja juz kilka razy niestety musiałam korzystać z tutejszej służby zdrowia,i niestety zawsze musiałam od razu zapłacić rachunek.
Niemcy nie uznawają naszych kart EKUZ.Po powrocie do polski odesłałam do NFZ wszystkie rachunki i dostałam zwrot za lekarza,ale tylko częściowo za leki. Zrób sobie kopie tych wszystkich rachunków,bo w naszych urzędach często giną im takie dokumenty.
kiedyś miałam konto w innym banku i też ,żeby przelewać mogła firma euro to pani podała mi tylko ten SWIFT i było ok . Napisałam do męza ,żeby się zorientował w tym banku , co i jak . A jak nie to nicha dalej zostanie w zł
z karty to i ja moge korzystac w De,ale podajac firmie num konta musze podac tez SWIFT aby mogli robic przelew.....zadz do Banku jak masz mozliwosc i sie dowiedz wszystkiego tak bedzie najlepiej
Ja mam konto w mBanku i mam do niego kartę z której moge korzystać w de i wyczytałam ,ze aby można było robić przelwe walutoey to trzeba podac numer SWIFT. nic nie rozumiem z tego .
skoro chcesz euro miec przelewane musisz miec konto euro otwarte.bo inaczej na polskie konto firma bedzie ci przewalutowywac i beda ci wpływały złotówki na konto skoro niemasz walutowego
SWIFT jest potrzebny przy przelewie pieniędzy z konta zagranicznego, / obojetnie czy na złotówkowe czy walutowe/,
np. jak córka z IE przelewa na moje, lub ja na jej irlandzkie z PL..
Moja firma też mi przelewa ze swojego konta z DE i też musiałam podać Swifta, podali mi go przy zakładaniu konta waliutowego.
Jak przelewam w kraju z jednego walutowego na drugie to nie potrzeba.
Można też znależć w necie po nazwie banku np. tutaj:
http://www.swift-iban.com/kod-swift.php
Ja ten kod SWIFT znalazłam i podałam go pani w firmie , ale ona mi gada ,ze jak nie mam konta walutowego to bank i tak przeliczy mi pensje na złotówki i to po niekorzystnym dla mnie kursie
Ja ten kod SWIFT znalazłam i podałam go pani w firmie , ale ona mi gada ,ze jak nie mam konta walutowego to bank i tak przeliczy mi pensje na złotówki i to po niekorzystnym dla mnie kursie
A co lubi ten chłopczyk ? Jakie zabawki przeważają u Niego w pokoju ? Czy ma konsolę do gier ? Ja mam pięciolatka tzn. moja siostra a ja jestem chrzestną. Borys lubi gry sprawnościowe na konsolę, cieszy go też zabawa zestawami do ciastoliny, bajki na DVD, układa czasem puzzle, buduje z klocków. Niestety granie na konsoli to jednak Jego ulubione zajęcie.
SWIFT jest potrzebny przy przelewie pieniędzy z konta zagranicznego, / obojetnie czy na złotówkowe czy walutowe/,
np. jak córka z IE przelewa na moje, lub ja na jej irlandzkie z PL..
Moja firma też mi przelewa ze swojego konta z DE i też musiałam podać Swifta, podali mi go przy zakładaniu konta waliutowego.
Jak przelewam w kraju z jednego walutowego na drugie to nie potrzeba.
Można też znależć w necie po nazwie banku np. tutaj:
http://www.swift-iban.com/kod-swift.php
Od, bodajze 1 lutego, w DE obowiazuje przy kazdym przelewie, nawet wewnatrz kraju, podawanie IBAN, na stronie kazdego banku mozna to wyszukac. Teraz jest okres przejsciowy, nie wiem, kiedy sie konczy i przelewy bez IBAN nie beda realizowane. UWAGA: w niemieckiej Sparkasse numer IBAN jest generowany konkretnie dla mojego konta, nie wiem, jak w innych bankach.