Na wyjeździe #5

10 lutego 2014 20:59
kasia63

Babuszka-stomatolog:)
Już od paru dni się skarżyła,ze rusza jej sie ząb na dole ,7.Trzeba Wam wiedzieć ,że dół prawie cały własny:)Dziś Plegedienst była troszkę dłużej -rozkładanie leków.B.je śniadanie ,gmyra w buzi i opowiada jej o tym zębie po raz ęty,na wizytę u dentysty nie wyrażała zgody.Pfl.w lekach ,ja kawkę popijam i gadamy o pierdołach a tu B.ciach i wyciąga z ust wielgaśnego trzonowca i woła-"zobaczcie ,zobaczcie ,wyrwałam,o jak dobrze,nie trzeba już dentysty!!!:Pfl.łapkę w rekawiczkę ,obejrzała,no cały jest/nwet kropelka krwi nie poleciała i chciała wywalić, a B.w krzyk ,że nie bo ona sobie te swoje ząbki do pudełeczka zbiera:):):)I rzeczywiście zbiera -do pudelka od zapałek ,takiego większego:):):)Chyba na naszyjnik:):):)Co chwila mam z nią takie śmieszne sytuacje:)

Ta Twoja babuszka to niezły numer. Podziwiam Cię za cierpliwość.
10 lutego 2014 21:10 / 2 osobom podoba się ten post
barbarella

Ta Twoja babuszka to niezły numer. Podziwiam Cię za cierpliwość.

A czym się tu miałam zdenerwować -przecież to był jej ząb ,nie mój:):):):)
10 lutego 2014 21:13 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Babuszka-stomatolog:)
Już od paru dni się skarżyła,ze rusza jej sie ząb na dole ,7.Trzeba Wam wiedzieć ,że dół prawie cały własny:)Dziś Plegedienst była troszkę dłużej -rozkładanie leków.B.je śniadanie ,gmyra w buzi i opowiada jej o tym zębie po raz ęty,na wizytę u dentysty nie wyrażała zgody.Pfl.w lekach ,ja kawkę popijam i gadamy o pierdołach a tu B.ciach i wyciąga z ust wielgaśnego trzonowca i woła-"zobaczcie ,zobaczcie ,wyrwałam,o jak dobrze,nie trzeba już dentysty!!!:Pfl.łapkę w rekawiczkę ,obejrzała,no cały jest/nwet kropelka krwi nie poleciała i chciała wywalić, a B.w krzyk ,że nie bo ona sobie te swoje ząbki do pudełeczka zbiera:):):)I rzeczywiście zbiera -do pudelka od zapałek ,takiego większego:):):)Chyba na naszyjnik:):):)Co chwila mam z nią takie śmieszne sytuacje:)

A ten naszyjnik to będzie prezent dla Ciebie:)))

A, wczoraj udało mi się podejrzec trochę wiadomości z polskiej telewizji, wypowiadał się ojciec Kamila Stocha, a u góry ekranu pisało, uwaga:
ZĄB-NA ŻYWO:)))
10 lutego 2014 21:14 / 1 osobie podoba się ten post
A ja chciałam Was zapytać jak to jest z tymi Waszymi wyjazdami , a chodzi mi dokladnie o to wykorzystanie 183 dni w roku . Bo ja jakoś tego nie rozumiem . Czy ktoś mi wyjaśni jakto jest z tym.
10 lutego 2014 21:16
alinka1339

A ja chciałam Was zapytać jak to jest z tymi Waszymi wyjazdami , a chodzi mi dokladnie o to wykorzystanie 183 dni w roku . Bo ja jakoś tego nie rozumiem . Czy ktoś mi wyjaśni jakto jest z tym.

Ja mam wymiane 7 na 7 .
10 lutego 2014 21:17
alinka1339

ja to mam masz skaypa to pogadamy powiem ci o tym moja firma tego przestrzega
10 lutego 2014 21:18
miha

Ja mam wymiane 7 na 7 .

i co odpowiada ci to według tych 183 dni?te wymiany
10 lutego 2014 21:18
kacha25

ja to mam masz skaypa to pogadamy powiem ci o tym moja firma tego przestrzega

kurcze nie mam skaypa
10 lutego 2014 21:22
alinka1339

kurcze nie mam skaypa

to zainstaluj to nic trudnego
10 lutego 2014 21:28
kacha25

to zainstaluj to nic trudnego

ok zainstaluje , ale pogadamy jutro na ten temat , bo dziś to już padam po 24 godzinnej podróży , jeszcze o 24 muszę PDP pampers zmienic . Zasypiam na siedząco ...
10 lutego 2014 22:12
Dobranoc, nie wiem co tutaj jest w powietrzu, że tak wcześnie chce mi się spać. Odpadam, kolorowych snow wszystkim życzę.
10 lutego 2014 22:15
Moje drogie panie, możecie mi powiedzieć z jakiego twarogu tu na obczyźnie pieczecie sernik? Bo tak się coś nie mogę zdecydować...
10 lutego 2014 22:18 / 1 osobie podoba się ten post
anka_ego

Moje drogie panie, możecie mi powiedzieć z jakiego twarogu tu na obczyźnie pieczecie sernik? Bo tak się coś nie mogę zdecydować...

Musi bycsernik?Upiecz cos innego jak juz koniecznie masz wenę na pieczenie:)Zajrzyj na "przepisy" i "kuchnie niemiecka"-ktos tam chyba niemiecka nazwe twarogu do sernika podawał -cos mi tak świta wpamięci)
10 lutego 2014 22:22 / 3 osobom podoba się ten post
Musi być sernik bo to jedyne co umiem ! ok lecę szukać :)
10 lutego 2014 23:00
anka_ego

Musi być sernik bo to jedyne co umiem ! ok lecę szukać :)

Z tego co wiem to nie kupisz u nich takiego twarogu na sernik, ostatnio kupiłysmy gotowy sernik w lidlu - mrożony dobry, ja dzisiaj piekłam kruche z jabłkami i tylko to ciasto u mnie jje :))))