Na wyjeździe #5

10 lutego 2014 18:28 / 2 osobom podoba się ten post
kacha25

ile najdłuzej pracujecie u jednej rodzny?

Ja już półtora roku. I mam nadzieję być tu jeszcze dłuuuuuugo. Zdrówka mojej podopiecnej zyczę z całego serca. A jak będzie - zobaczymy.
10 lutego 2014 18:32 / 4 osobom podoba się ten post
efka66

To ja dołączę, tez mam nieskomplikowanego Pdp, duzo czasu, ale tak sobie go rozplanowałam, że zawsze mam co robić, czytanie, filmy, spacer, cwiczenia, niemiecki, dzień zleci bardzo szybko.
I tak już szósty miesiąc mija, oczywiście nie ciagiem:)

Właśnie o tym mówie. O zyciu moim tu: spacery, kijki, Zumba, dobra książka, dbanie o ciało. Mój świat który sobie konstruuję. fajnie, ze i tak mamy i jest nas wcale nie mało.
10 lutego 2014 18:34 / 5 osobom podoba się ten post
Hallllloooo Opiekunkowo
Barbarella no coś Ty słońce, oczywiście, że tak zostanie
Bardzo się cieszę, że masz fajną, miłą stellę.

Moja droga Basiu od tyłu pisana podziwiam Twą wewnętrzną siłę, przetrzymałaś wszystkie nerwy i zawirowania -teraz już tylko odpoczynek i nowe wyzwania przed Tobą trzymam mocno kciuki.
Jazdy na rowerze nie kocham, zawsze się ze mnie wszyscy śmieją, że szybciej pod górę wjadę niż z niej zjadę .... Choć teraz na stacjonarnym próbuję swych sił i zapału.....
Przeczytałam swoje "papierowe" książki i już mi mało, na tablecie poczytuję teraz to co udało się zapisać i otworzyć, niestety na androidzie moim brak już wsparcia i aktualizacji adobe, i nie chce mi się ten szalony program zaktualizować..... Buuuu i tyle.
Pochwalę się Wam iż dziś wieczorem moja dama zjadła pierwszy raz od grudnia dwie kromki chleba tostowego z marmoladą... Jest to może niewiele ale dla mnie to baaaardzo dużo. I choć jednego dnia "robimy" jeden krok do przodu, a następnego cztery do tyłu to ten drobiazg mnie cieszy.
10 lutego 2014 18:36 / 3 osobom podoba się ten post
kacha25

Jak wszystko gra , to ile sie da.
10 lutego 2014 18:40
kacha25

15ego bm. będzie równo 1,5roku jak jeżdże do babuszki:)Poprzednie sztele były po 6 tygodni,2 i 4 mce.Ale tu mi super odpowiada bo ona sama i nikt się do niczego nie wtrąca,no i kumata wciąż:)Wcześniej tylko AL.
10 lutego 2014 18:41 / 1 osobie podoba się ten post
kacha25

Ja dwa i pol roku......i jutro zegnamy sie na dobre -:)))))
10 lutego 2014 18:44 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie w kwietniu będzie rok.System-2/1,Stella łatwa i dość przyjemna.Gdybym miala tu jakąś bratnią duszę,mogłabym tu długo siedzieć.Cos mnie z wiosna kusi zmiana,ale muszę się dobrze zastanowić:)
10 lutego 2014 18:52 / 2 osobom podoba się ten post
wiewiorka

U mnie w kwietniu będzie rok.System-2/1,Stella łatwa i dość przyjemna.Gdybym miala tu jakąś bratnią duszę,mogłabym tu długo siedzieć.Cos mnie z wiosna kusi zmiana,ale muszę się dobrze zastanowić:)

u mnie w czerwcu minie 2 lata jak tu jestem jeżdze zazwyczaj 2/6tyg w domu 7 tyg raz w roku jestem,3 miesiace.niejste źle podopieczna mam mobilna duzo spacerujemy,tylko ma głeboka depresje ale jak sobie przypomne jak przyjechalam tu pierwszy raz to teraz jest oki.niema tak czestych zmian nastrojów(do tego jest maz podopiecznej,ale on ma swoje zycie jednynie konsumujemy razem obiad i kawe pijemy)i zastanawiam sie nad zmiana bo za bardzo sie przyzwyczaili do mnie,i mi juz sie wszystko opatrzyło znudziło.teraz jestem 3 miesiace ostatni raz na tak długo.szkoda mi troszke zmiany bo róznie to moze byc ww innych miejscach.w ostatecznosci skróce poprostu pobyty do 6tygodni i tyle.jestem w kropce niewiem co mam robic musze to przemyslec
obawiam sie ,ze moge trafic gorzej
10 lutego 2014 18:53 / 1 osobie podoba się ten post
To jest właśnie dylemat,zwłaszcza po ostatmich dyskusjach:)
10 lutego 2014 19:07 / 4 osobom podoba się ten post
Też mi się opatrzyło,ale dopóki PDP jest w takiej kondycji w jakiej obecnie,umysłowej i fizycznej zostaję tu ,jak się skończą "wczasy" to bedę innego "uzdrowiska" szukała:)
10 lutego 2014 19:23 / 2 osobom podoba się ten post
Alinka melduje sie na stanowisku ..... pozdrawiam opiekunkowo ...
10 lutego 2014 19:23
wiewiorka

Czyzby zapas orzeszkow Ci sie konczyl,ze wiona juz kusi?....-:)))))
10 lutego 2014 19:25
alinka1339

Alinka melduje sie na stanowisku ..... pozdrawiam opiekunkowo ...

Oj już w DE??? To witamy serdecznie duszyczkę ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
10 lutego 2014 19:27
magmab

Oj już w DE??? To witamy serdecznie duszyczkę ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

No ja już od dziś od 10.00 działam na stanowisku , dwie godzinki temu pożegnałam zmienniczke . I teraz działam sama .....
10 lutego 2014 19:27
magmab

No ja już od dziś od 10.00 działam na stanowisku , dwie godzinki temu pożegnałam zmienniczke . I teraz działam sama .....